Thursday, August 12, 2010

1st day puasa

Salam..haha..orang dah 2 hari puasa..aku baru berpuasa..line tgh clear coz baby sofea tgh tido..nanti dia bangun konfem tak bleh menaip..sebab dia jenis sker ngempeng..

Fuih..1st day berpuasa dlm pantang n bf..pelik dari awal sampai kul 7 malam aku bleh la menahan..tapi dekat2 nak berbuka..asyik2 tgk jam..ayoh..tetiba rasa kebuluq gila..haha..tapi syukur dapat menghabiskan ibadah puasa dengan sempurna..baby bf mcm biasa..aku belum sempat nak collect EBM..niat isnin depan baru nak mula simpan ebm then...dah dpt dlm 5-6 cup baru nak try kasi sofea guna bottle..niat dihati mmg nak kasi 100% susu badan kat sofea sampai 6 bulan..lepas tu pelan2 kasi dia formula..entah..ikutkan hati juga nak kasi susu badan sampai 2 tahun..insyaallah..kalau produksi susu bertambah2..

Semalam b4 sleep aku try buat jus kurma blended..hehe..patutnya pakai kurma yg lembut..tapi non ado..bapaku bawak balik berbekas2 kurma free..my mum cakap patut rendam dolo kasi kurma tu lembut baru blend..hahah..aku bantai blend keras2 gittew..kesudahan bunyi blender tu amat menggerunkan..mcm blend batu je..nak menapis dah le sekian hal..serdak gila pekat..dpt suku jug je for separuh blender plus susu n kurma..

So b4 sleep tu minum segelas air kurma blended n coklat milk..n sleep..malam tido minumla jugak air masak..huhu..sahur as usual..milo ngan fresh milk plus kurma blended..b4 subuh minum air masak..ok la..sampai tengahari tenaga tu kuatla..tak lapar cuma kehausan je..

Berbuka tadi dah teringin nak minum chill drink..hahah..without ice cube la..ice mmg aku tak berani nak minum..mak buatkan cincau suam..tapi keinginan mengatasi segala wehh..letak jugak ice cube..tapi tak trus minum..tunggu ice tu cair..godak2 air tu..ala2 dia sejuk lite2 je..then baru minum..okla..at least dpt minum jugak buat syarat..kalau ice tu mmg aku tak berani nak minum..kata nak jaga badan..( kononlahh..hehehe..)

Tinggal 2 hari je nak balik jb jpa anakanda ni..anakanda sulungkus...esok last 44 days berpantang..luasa p jalan2 beli baju sofea..ok..sofea dah gerak2..c ya..taa...

No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...