Tuesday, August 3, 2010

24 hari

hiyee..semalam tak perasan yg charger laptop saya buat hal pulak.b4 tis asben dh btulkan..ingatkan blehla btahan..tp nasib mmg x baik.tak tahan arr.bateri ada tp dlm 40% kot..so i decide tak bukak la laptop till next week.today blogging thru hp..simcard broadband masuk kat hp.kalau guna phone line mampus maxis cekek darah..hehe
Baby sofea alhamdulillah,mula2 saya risau coz dia slalu muntah lepas bf..takdela memancut2..mula2 cuak gak,tp tanya nurse dia ckp normal..then lepas surf baca blog cèeramon,baru tau benda ni normal.my mum ckp barut bb ketat..takpun tak burpkan bb..slalu kalau bb x selesa sgt mmg tunggu sofea burp secara besar-besaran.ingat nak kasi woodwards gripe water coz sofea susah gak nak burp..ok ke?saya x pna kasi pun pd anak sulung coz dia x pna muntah susu..
So today hari kedua mandi air sejuk.heater umah my mum,water heater rosak..last wk mandi serom,4sure air panas..haha mcm x biasa mandi air sejuk..harhar..mcm kna electric shock je bila air kna bdn..tp rasa segarla..nurse pna ckp mandi air sejuk elok utk peredaran darah..(nak sedapkan ati neh)
Bila dkat hujung2 pantang ni mulalah teringin nak makan mcm2..tp ais n cili aku kna pantang sampai 120hari..cili arr x bleh tahan.mil aku lg la byk pantang siap air kelapa,tebu n nanas pantang seumur idup..which is aku mmg x bleh terima.setiap kali pregnant aku wajib minum air kelapa..tebu pun kekadang musim2 panaskan teringin..nanas not my fav.so no hal sgt..but 2 fav aku tuh,nak nangis je bila mil ckp x boleh amek juz becoz aku c-sect..
Tp aku tanya my mum yg 3x c -sect..dia ckp bolehla..betol gak..coz masa kecil dulu,parents aku byk tanam pokok tebu,time bln puasa,bapa aku akan hantar tebu2 utk dimesin dptkan air tebu then frozenkan..masa tu adik bongsu aku dh lahir which c-sect..hehe
Aku x betah pun masa mil ckp..hehe..cuma mayb aku pantang dulu dlm 120hari gak kot...
Weh byk benda nak makan ni..mmg menduga btul..ok..nak tgk tv..

No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...