Thursday, August 5, 2010

charger back to normal..

ALhamdulillah..charger laptop yg kekadang ok kekadang ko ni dah dpt digunakan today..maybe berkat nak on webcam bersama anakda tersayang kot..yella lately..sofyan my younger son ni asyik meracau je malam2..rindu kot ngan mama dia..last monday aku ade ber 3g dgn dia..kebetulan ada line 3g cepat2 aku call asben..pagi2 lepas settlekan diapers sofea..kebetulan..asben cerita anak aku sofyan tak tido dats nite..until 4am..sian..asyik tanyakan mama..sometimes mcm merengek2..herm..elok je kul 8 plus2 dpt video call ngan dia..so asben citer tahan laa utk dia ubatkan rindu..but yesterday dia cakap sofyan merengek lagi..herm..so asben decide nak bawak broadband from office balik umah utk webcam dgn sofyan today la..memula asben suruh aku balik ke jb ASAP..tapi memandangkan pantang tinggal seminggu je lagi..ikutkan naluri ibu ni mmg nak balik..tapi asben tak bleh amek..my parents pun bz nak sambut ramadhan ni..banyak kenduri kendara depa nak kena attend..herm...so aku sms asben..kalau nak balik awal kenala dia amek..sebab perancangan betul2..bapaku akan hantar ke jb by next sunday.,pantang saya abis jumaat depan..sabtu nak pergi beli diapers sofea n sofyan..kat kuantan harganya murah..huggies newborn baru 27 hengget..huggies L60 merah baru 28..compare kat jb..huggies newborn 29..L60 merah 32..so beli arr stock sebulan utk sofea n sofyan..btw sofea dah kena pakai saiz S..kena abiskan diapers newborn dia ade lagi satu pack..baru buka semalam..total using diapers for sofea since baru lahir until now dah masuk pack yg ke 4..dulu masa sofyan aku pakai mamipoko..tapi sofyan ni penggeli..and bontot very sensitive..berak skit..uwaaa..basah sikit uwaa..kesudahannya..seminggu satu pack plus2..lagipun masa anak sulung..pk pakai diapers yg mahal skit bagus..tapi kena gak nappy rash tu..so sofea..aku decide pakai yg tengah2..la..alhamdulillah..no nappy rash sampai skrang..cuma size huggies newborn compare mami poko newborn..mami poko cutting dia besar skit..sebab sofyan pakai newborn sampai 3 bulan gak..sofea tak sampai 2 bln dah kna pakai S..

Back to sofyan yang kerinduan tu..sebenarnya aku ade mintak..anak bujang aku tu stay with me kat kuantan sampai abis pantang..tapi nampak mcm susah nak control..mana takpun sofyan baru 2 thn 6 bln masa dpt adik..sian dia tak abis bermanja..tapi tak bermakna aku tak sayangkan dia..sebab sayangkan dia aku terpaksa lebihkan seminggu berpantang umah mil aku,,kalau tak 2wks je..tapi pk nak berjauhan dgn sofyan,,,rasa sedih takut rindu..so lebihkan seminggu,,sofyan hantar baby sitter..

minggu pertama dia steady je kat sana..aku kat kuantan bukan tak rindu..rindu aku tgk2 gambar dia kat hp,,sebab bz dgn bb sofea tu buat mcm masa kat kuantan cepat je..kalau dok umah mil..aku rasa lambat giler masa berlalu..dok melangut dpn tv pun takde citer apa..basic astro..hehe..kat umah mak aku plak..jd otak beku..sebab mak aku asyik tgk hindustan bersiri..shree..la..jansi la..abha la abhi la..adoi..kekadang aku confused mana satu drama ni..tertukar2 jln citer..haha..tu tak boring sangat..pagi tadi asben suruh aku call babysitter sofyan tanya khabar sofyan...so aku call la..baby sitter cakap..ade la sofyan pernah cakap sorang2 bila mama nak amek ni..mama lambatla..adoila..sebak je hati ni kenangkan anak bujang sorang tu..

so tadi dpt webcam la thru ym..ym aku lama tak buka so ramaila kawan2 zaman anak dara dolo bz nak view gak webcam..herm..tak skerla..ade sorang tu tak reti2 bahasa dah org cancel tak payahla nak click banyak kali..malehla aku layan..anak priority first okeh..nampak wajah anak bujang aku ceria sgt dpt webcam dgn mama dia..baby sofea masa tu tgh tido..half dia jaga aku tunjukkan kat asben n sofyan..asben yg dah 2wks tak jpa aku n bb mmg cakap dah besar anak dia..hermm..

lain ekk bila dah jadi mother pada 2 org anak ni..aku lom alami mcm mana nak bahagikan kasih sayang sama adil ni..sebab belum stay bersama2 dgn anak sulung n asben lagi..hopefully ramadhan di jb dapat mengajar aku menjadi seorang ibu yg baik adil buat 2 org anak ni..nak spent masa betul2 dgn sofyan..bb sofea pun kena spent gak..tapi time bf la..masa tu la nak usap2 dia belai dgn kasih sayang..sofea tido baru bersama dgn abang dia plak..harap2 abangnya tk byk karenah..okla..nak tido..baby sofea nampak gerak2 je..sebelom dia merengek lagi..baik stop..ok later aku blogging kalau ade apa yg menarik..pumpin thingy ni blom start lg..nak start kat jb..sebab breast pump kat jb..yg ade baterry breast pump yg SIL dah pulanngkan..hehehe..okey see yaa..taa

No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...