Friday, August 27, 2010

menyusu sedunia

salam hari ni nuzul quran dh 18 ramadhan tak silap..ingat nak tido tadi..tapi si sofyan poopoo so cebokkan dia..tghari tadi p Sarakids ngan asben nak amek breastpump spectra satu set..dah sampai sana akak sarakids tu ckp breastpump tak sampai..set2 lain ado..dah le gigih nak memerah ni..sekali terbantut hasrat ku..tadi kul 2 dia call cakap dah sampai..haiyoh..aku dah kat umah..tapi masa kat kedai..akak tu dah cakap nak hantarkan breast pump tu kat rumah..takdela aku kalut nak mengangkut budak 2 org ni p taman daya..haishh..

Bila dah ade breastpump ni..ceh..gigihla nak mengempump..konfirm..tahap jakun..wakaka..orang lain dah pump bertahun2 aku baru nak pump guna pump double..tak terjangkau dek akai nak beli coz harga dia mahai..pejam mata je beli..dolo tk terpk nak beli..kan bagus masa anak sulung aku dah beli..huhu..

Sofea tgh tido ni..tadi aku ngamuk ngan sofyan..entahla..kekadang sofyan ni menguji kesabaran aku..aku tak pukul atau bantai dia pun..cuma aku buat sesuatu yg tak tergamak nak diceritakan..biarlah rahsia..tapi biasala bila sofyan dah nangis2..baru aku pujuk suruh dia mandi..dia mandi suka main air..aku dah siap pakai baju..siap ugut..mama nak balik rumah tok aki..abang tinggal ya..apa lagi menangis ko dalam toilet..hehe..cepat2 dia tutup paip smer ..dan yg nyata masa bawak p sarakids tadi..sofyan sangat berdisplin..maybe sarakids tu dekat dgn rumah babysitter dia tu yg dia cuak takut org hantar dia..hehehe..

Sofea plak mcm tak suka duduk dlm baby seater tu..ala2 dia rasa mcm tak bebas..harhar..masa aku tinggalkan dgn papa..nangis dia..papa dia letak kat car seat..elok diam sebab tangan boleh kuak lintang..sik baikla jarak rumah ke umah bb sitter tak jauh..so kalo sofea merengek akan dtg takdela terasa jauh..okla sofea jaga..c ya..nanti hapdet ttg bf...

No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...