Thursday, August 26, 2010

my adorable 2 kids

salam 15 ramadhan..semakin hari semakin mencabar nak menjaga 2 org budak tennit neh..apa taknya..si abang kalaobangun mesti cari adik..abis pipi adik dia cium..budak tu elok2 tido dah terjaga..lately aku agak kelewatan sikit bangun pagu..masa mula2 dulu awal la jugak..dari dieorang..slalu bangun sempat la masak sarapan untuk sofyan..sementara sofea tido kan..tapi...sekarang 2-2 bangun serentak..semalam aje sofea nangis gilerkuat..masa tu tgh masak breakfast sofyan..sofyan aku ajak ke bawah skali sebab adik tgh tido..malehla..takut sofyan kaco adik kan..tapi sofea ni pantang org takde mulala dia merengek..so masa dia nangis tu..aku mintak sofyan naik skejap..tgk adik..kekadang sofyan mood baik dia boleh dgr kata..hehe..tapi heran aku pesal makin kuat tangisan adik dia..mulala cuak..rupanya sofyan tgk kartun..dia tak tgk pun adiknya..haishhhh...

So kesudahan nya pujukla sofea..sampai dia comfort..then mandikan dia..semalam aku buat urutan kat body dia..mengerang2 kesedapan kot si sofea..huhu..pastu..tidorkan dia kat bilik belakang..sebab master bed dkat dgn hall so abang dia tgk kartun kekadang terjerit2 penuh perasaan sambil joget kartun mickey hebat2 tu..hermm..kalau bilik belakang mcm sunyi2 gittew..suasana suram n dingin..tidorkan sofea kat sana..terlelap si kecik tu ..

Puasa? semalam aku tak puasa..sebab was2..so baru 3 harila tinggal..takpe..dari 30 hari..tak sanggup den nak ganti..seksa jiwa raga..berat pun dah turun..best2..tak tau la timbang tu penipu..hehe..dari 73 turun ke 62 skrang dah 56..kekadang 58 okeyla tu..target 48..boleh?

Rumah belum habis kemas..supposed next week aku dh naik kerja..tapi aku amek cuti sebab nak uruskan sofea coz sofea pun nak kna cucuk..serba salah nak kerja cuti kerja cuti..so masa submit borang dulu aku apply 4 hari cuti tambahan..senang..naik after 2 wks..sempat la nak train sofea using bottle..supposed tis week..tp aku kehabisan container utk stock EBM..so aku relax jap..EBM pun dh lebih 5 cups..tomolo dpt double pump spectra set..so bertambah2 la stock EBM..weekend ni kot try skit2 kasi sofea bottle..

Okeyla nak solat subuh..masa mcm nila yg sesuai nak hapdet blog..sebab..sofea dah kenyang..mama dah kenyang..tunggu nak subuh..then tido balik..hehe..memang beruntung puasa kali ni..sebab saya cuti bersalin plus2 ngan cuti sekolah..kira sepanjang ramadhan saya berehat menguruskan anak2..alhamdulillah..ok..slamat berpuasa..taaa

No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...