Monday, August 16, 2010

officially back to normal life..

Salam..ni blogging adhoc..semalam sampai jb kul 4 ptg..rumah mcm rumah tinggal berabuk giler coz sebelah rumah masih buat renovation entah brapa lama nak siap daa..jumpa anak bujang sofyan dah 3wks tak jpa dia..mak aii lasak giler..mmg semalam dh cuba2 camne nak handle budak berdua ni..mmg teruja betolla..

Badan letih..rumah mcm tongkang pecah..dapur lagila..mcm mana tinggal 46 hari yg lalu..mcm tula keadaannya..sik baik takde sisa2 makanan yg dah jadi uji kaji makmal..haha..nak berleter mmg tau asben penat bekerja..life dia balik mandi tido..makan kat luar..nak2 time sofyan duk ngan nenek johor..lagila asben takde life..cuma back 2 wks tu jela dia ngan sofyan..

Mak aku yg kemaskan dapur..lap2..susun2 pinggan mangkuk..smer..dia cakap kalau dok lama lagi harus smer dikemaskan..aku juz kutip2 kain baju yg bersidai2..adehh..penat..dah kutip pagi tadi mendobi..n lipat2 baju sofyan susun balik dlm drawer dia..today mandikan sofea kat bawah..atas takde heater..bawah even takde heater tapi ade air panas..so bawakla..nak manage betul2 mcm mana pun tak tau ni..atas ke bawah..atas ade astro..bawah tv mesia n sg..so bila dah lalui tadi..lepas mak n ayah bertolak ke kuantan..baru startla hidup sebagai ibu kepada 2 org cahayamata..

For the 1st time mmg mental n fizikal aku tercabar gak..aku bungkuskan nasi sofyan n lauk..then naik atas..siap sediakan susu n jus rosselle coz ribena dia dah abis..buat dua botol..tidurkan sofea..n suapkan sofyan lunch..sedang2 suapkan sofyan..org sebelah dah start menggerudi..hangin je..sofea dah ler baru nak tido..terbuntang mata budak tu dlm baby playpen..ayooo..terpaksala lari sana sini nak pastikan sofyan pun kenyang..telefon asben..dia mmg nak half day..so bila dia balik..barula bleh rest skit..sofyan ade gak kaco2 adik dia..

Then..asben ngan sofyan...aku tidorla..ngan sofea..sofea nak ngempeng takmo dok dlm playpen dia..so setup dia baik2..then mama n sofea tertido..sampai kul 445..hahaha..sedor2 sofyan tido sebelah aku..dia cakap sejuk..so tarik la comforter selimutkan dia..then tutup aircond..tgk sofea tido..trus solat n kemas2 kat bawah..asben nak makan sup ayam for berbuka..senangla..sementara nak masak tu..dia dah bawak sofyan p kluar..so tinggalla aku ngan sofea..trus bergegas masak..sempat basuh kain smer..lepas berbuka jemur kain..mandi smer bf sofea..dia tido..baru makan nasi..n tadi kul 10 dia bf..n tido dah...kul 2 nanti dia bangunla nak bf..

Sebut pasal bf..aku try la pump pakai pump lama..pump spectra tu gaji ni amek..pump lama tu mcm dah biol skit..try2 aku dpt 1 oz je..hampela..mcm mana nak stock ebm ni..minggu ni aku dah nak start pump..by next week nak ajar sofea pakai botol..erkk..risau tul..nak kata susu tak byk..ade2 time tetiba susu kuar..herm..maybe masa pump tu tak kena..esok aku try pump b4 sahur..kot2 bleh..sebab tak sampai 1 oz tadi aku buang jela susu tu..nak stock mcm mana skit benor..

Okeyla esok second day life as momma of 2 kids..tu tadi ngelat skit..sebab mak n ayah aku still ade until 11..tapi yg nyata..aku kna mandi dolo siap2 baru uruskan dua org budak neh..kalau tak mmg tak sempat..mandi pun buka pintu toilet takut sofyan kaco adik dia..adoila..so hopefully saya dpt stock 8 0z ebm esok..

No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...