Tuesday, August 31, 2010

sabar separuh dari iman..

salam..dimulakan dengan gambar sofea yg diambil last saturday..beli brg dapur ya ampun..habis almost 400 coz totally smer stock kat rumah dah zero..yalaa..sepanjang aku berpantang dulu..asben tinggal sorang mana nak beli stock2 dapur ni..masa aku tak bersalin pun stock smer aku yg beli..duit asben la..hahaha...so check2 stock banyak yg kena beli..tapi tahan la..next month dah tak payah beli..cuma top up je..tupun lepak gak lepas beli stock tu..haha..sofea sangat baik sepanjang shopping brg dapur tu dia tido je..alhamdulillah..sebab dah penat nak beli baju raya belom lagi..tak taula bila..seminggu lebih lagi nak raya ni...aku belom confident nak bawak 2-2 org budak tenit ni kluar..huh..kena sorang2 dulu..

Oh ya..bawah ni adalah gadget terbaru saya..hahaha..memula pakai pump ni aku terpusing max..sakit giler babas..tapi skrang dah pandai adjust..gigih tol pump2 susu ni..dah tambah 1 sesi kepada 2 sesi..supposed today boleh target 3 sesi..tapi kan..saya adalah sgt malas nak pump petang tadi sebab tak cukup masa arr..saya start pump kul 430 pagi..11pagi..petang patut skali..tapi tu la..malas..nak masak..mcm takde masa..sofea plak time nak tido abang kacau..tu jadi masa tak cukup..takpe insyaallah nanti akan cuba mendisiplinkan diri dan bahagikan masa supaya dpt target 4 sesi satu hari..

pump spectra 3 yang memang bikin saya jakun..

hasilnya menggunakan pump spectra 3 yg botol tu..yg sebelah tu pump bateri


Hari ahad tu berbuka di rumah adik ipar..sebenarnya asben cakap turn umah kiteorg..tapi tak ready sebab rumah belum kemas betul2..hari ahad tu lepas sahur tergerak hati nak kemas rumah..siap mengemop..arrange perabot semula..so dah kemass..dah nampak betuk rumah yg didiami..kalau tak berterabor..nak lepas kat hall bawah pun hati sudah senang..sebab dah mcm hall..kalau tak mcm rumah kongsi..harhahr...karpet yg kat atas letak bawah..senang...tinggal nak kemas bilik one by one je..bilik atas penuh dgn pakaian..maybe tis week kot kna iron skit2 baju tu...semalam sofea dah 2 bulan..hermm..khamis ni nak p jab..hopefully dia ok..


budak umur 2 bulan lena duduk kat baby seater/carrier ..lena sampai umah mak ucu..

Pagi tadi saya bangun..tengok dua beradik dah tido mcm ni.....masa ni lepas sahur n solat subuh..

2 beradik yg lena..adik baru lepas bf..abang ni mmg tido lasak..

Okey nothing more to hapdet..laterla..citer pasal sambutan raya..apa2 happy merdeka day..gudnite..

No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...