Saturday, August 28, 2010

spectra 3

salam..mlm tadi akak sarakids dah hantar pump spectra 3 kat umah yg macam tongkang pecah..harhar..dia dah tunjuk demo..so kul 11 mlm tadi try pump susu..skit je dpt dlm 1oz coz sofea dah bf..then tak simpan pun susu tu..elok je sofea bangun..dia merengek2..ajar terus feeding by bottle kat sofea..mula2 nak terbelahak gak tenit tu..tolak2 ngan lidah coz last dia minum bottle masa dalam hari..tu pun sekali jer..mak aku kasi air masak nak cuci lidah dia..dia nak nyonyot lagi..mak aku kasi sikit2 je..semalam takut gak dia tolak trus botol mcm abang dia..memang mengaruk giler babas..sebab anti betol ngan botol susu..abang dia sanggup tahan tak minum susu pakai botol..tapi bila aku amek balik dari rumah baby sitter..memang dia akan mintak bf dolo..so b4 aku drive balik rumah aku bf dia dulu baru boleh drive dgn aman..kalau tak dia punya buat perangai melampau2..

Sofea dah boleh feed ngan bottle dlm masa 2 hari lagi ko..tak pun aku slow2 la kasi dia..jangan tak kasi langsung..bahaya..nanti nak hantar rumah babysitter dah susah..but semalam dlm tolak2 tu..lepas tu dia dah boleh nyonyot..sampai bunyi2..so susu 1oz tu tak sia2..abis...trus gigih p rendam botol2 susu utk sofea..hahah..tadi dah keringkan botol2 tu..insyaallah..hari ni mungkin aku kasi lagi pakai botol...tapi tak best coz takde pemanas susu..pemanas susu tu rumah mil aku..aku kena rendam pakai air panas dolo la susu tu..

Wah..sebab kejakunan dpt breast pump baru wakaka..sampai aku termimpi2..aku mimpi gigih membekukan ice pack..wakaka..kelakornya..sebab tak pernah tau ade ice pack gel yg bleh letak dlm beg susu tu..beg susu tu ade satu set..sik baik sofyan tak mengerjakan ice pack tu..dia plak..aku intip lepas tidokan sofea semalam..hahaha..curi2 nyonyot botol susu adik dia sambil goyang2 kaki dlm rocker adik dia..hahaha..geli hati aku tgk..dulu masa kecik2 takmo minum botol susu..dah besor nak pulak minum botol..serius..sofyan stop pakai bottle masa umur 1 tahun plus2..then minum pakai cup yg straw tu..sampai skrang..minuman faveret dia ribena..susu mmg aku kasi 1 cup pagi..sebab dia tak suka susu..tapi aku nak tambah portion susu dia jadi 2 cup satu hari..sbb 1 cup pagi dia boleh habiskan..dulu jgn harapla..dia dah minat nak minum susu..alhamdulillah..

Okeyla..nak solat subuh n sambung zzzzz...takut tenit bangun..aku dh dengar dia mengerang2..selamat berpuasa..taa

No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...