Wednesday, September 8, 2010

selamat..selamat hari raye..

Salam..rasa lama benor tak hapdet blog ni..bukan apew..laptop ni duduk kat bilik belakang..ni bawak kat master bedroom..mmg betoila..kat bilik belakang tu maxis broadband adalah sangat intterupted...asyik2 dc..pastu tetiba takde line..pastu line 3g masuk gprs..huh...dok syok2 type panjang2 tiba lembab..pastu tgh gigih nak type..si tenit no 2 dah menjerit..hahaha..ni senang si tenit di depan mata..mama dok kat kaki katil...sebut pasal si tenit sofea..dia dah kurang poo poo..masa nak beralih bulan asyik poo2 lebih dari 3 kali noks..then dlm hari wajib 4 or 3 kali poo poo..skrang sofea dah poo2 2 kali sehari..pagi n malam..kadang2 petang n pagi..begitula kisahnya..huishhh...

Semalam kami sekeluarga pergi ke jusco tebrau..kira second last shopping kami..cehh ade last shopping je belom..masa sofea jab last week sempat la mamapot belikan tshirt,kemeja for sofyan n 2 helai gown for sofea..plus kat sofea stokin ala2 kasut nak belikan kasut rugi sebab sofea tecit lagi..nanti mama belikan sofea kasut bila dah 4bulan above..mama berkenan kasut kat lovely lace tu..very da girl..comel sgt..tapi harganya..mmg mahai dari kasut mama..haishhh..

Semalam turn mama pulak..otw dari setia tropika ke jusco..masa kat highway sofea dah ehhkk hekk..yella dia dok depan sebelah papa..mama dok belakang dgn abang..dia tak dgr n nampak muka mama harusla merengek..dah nampak ok..ingatkah merengek nak tido..toleh2 sebelah..abang dia yg lentok..try la sakat2..sebab abangnya sker wat tido2 ayam..tapi diam je..confirm tido..yella abang tak tido siang..so tak lama sampai mt austin si adik plak zzzzz...sampai jusco..papa suruh mama shopping sendiri..yella..mamapots ini kalau beli barang sendiri dia adalah cerewet..sebab tu kasut ke blaus ke handbag mmg mamapot ni jarang nak beli..sebab cerewet..kalau dah faveret blaus tu jela yg dipakai..same goes to seluar..sampai papa sound asyik pakai yg tu je..hahahaha..plus..mamapot dulu gemok berat 60kg plus2 ..nak membeli ni malas..takde mood..yella zaman anak dara 48-50 kg noks..harusla sentap..selalu pakai size S or XS..dah kawin pakai M..dah beranak pakai L..sedihh...but masa beli baju kurung..saya dah pakai size M balik..test baju muat..beli kat first lady..fitting room penuh..so sauk je baju kat tepi fitting room..agak2 muat baju dah p bayor..sampai umah cuak takut kain tak muat..sebab slalu mcm tu..test2..amin muat noks suka..

Semalam lagi..sebab papa suruh mama beli dulu nanti anak2 bangun dia call..off jap sofea merengek nak mandikan dia then sambung....sambung balik..sofea dah nenen harus tido..cuaca di johor raining dari subuh tadi..sampai lani baru berhenti..aircond pun totop..tingkap buka sebb ujan dah berenti but still mendung kalau tak totop harus banjir noks..lepas asben kasi permission utk p shopping sementara dia tengok2 an anak2..marathonla..mula2 beli kasut..sebab saya sangat cerewet memilih design kasut..jenama faveret saya dari zaman anak dara adalah vincci..so p vincci mmgla penuh ngan umat..sebab tgh sale ngan baju up to 70% plus vincci kan seangkatan dengan seed n padini..satu kedai..mmg crowded..kaki mamapots ni size 4..slalu ujung2 nak raya ni size kecik2 mmg dah abis..tapi luckily size mamapots ader...yihha..mula2 pilih 1 st design kasut tu..tak tinggi dlm 1inch half kot..ala2 diamond n simple je.ade 2 kaler black n gold cream..2-2 warna cantik..then tertengok 2nd design..cantik jugak tapi takde diamond la..simple tali2..but tinggi dlm 3 inch kot..since badan mamapots dolo dah naik mmg dah 2 thn tak pakai high heel nehh..paling high 1 inch half..so reject la 2nd design proceed to 1st design..confused ngan colour plak..pk2 itam dah ade..so amekla creamgold tu..for the 1st time mamapot beli kasut tak lebih 30minit..haha..bayar..then p soxworld nak cari tight n stokin..

Otw ke soxworld bleh plak ter singgah kat satu kedai babyshop Dumperee..dulu pernah beli baju sofyan jenama timberland..dia ala2 baju branded tapi harga murah2..mcm yg slalu jual baju baby kat blog2 tu..ha..mcm tu la..ingat nak cari stokin n mitten sofea plus headband dia..tapi tersambar rompers carter's..murah2..tak silap kat internet blog depa jual sehelai dah rm15..ni 2 helai rm15..baju2 gown baby yg branded pun murahla skit dari internet blog..cantik2..tapi tak sempatla nak tgk2 kan..saya amek stokin,rompers,mitten n headband..sempat mata tengok baby food processor jenama avent..hahaha..ku ingat harga around 200 or 100 plus2..skali 399..huh..baik beli blender biasa..baru berangan nak beli..hihi..so kat Dumperee ni skejap je..around 15minutes trus jalan laju2 p soxworld..beli stokin utk papa n sofyan..settle..call papa tanya budak2..papa cakap tido lagi..papa suruh p jusco proceed ngan baju plak..so masa sambar blaus tu papa dah call..sofyan dh bangun nangis2..herm..so bayar blaus dolo n turun p carpark..ingatkan papa nak balik trus..tapi dia nak proceed ngan baju bapaku n bapa papapot..hehe

So berngkut la 2 beradik naik troly..seksa weh takde stroller..nak je p beli..dah survey dlm 280 je..sweet cherry..settle beli belah around 11pm..papa ajak ngeteh..memula cakap kat papa nak makan westernla kat assalam area setia..tapi penuh giler..huh..dgn anak kecik tak sanggup..so papa bawak p mamak rosmerah..haha..saya tak teringin nak makan mamak food so..diamkan aje..bior papa yg decide..huhu..then last2 p wak raldo..yesss...makan la nasi soto n sate wak raldo..balik umah..terbongkang..

TInggal satu trip aje shopping..beli baju my mom n mil...so tak tau either malam ni or tomolo..diam tak diam tinggal esok je nak raya..herm..so utk semua selamat hari raya maaf zahir batin..nanti kalau sempat masuk 1 entry b4 raya...

No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...