Sunday, October 31, 2010

blog sewel

tetiba je blog ni takde icon icon gambar bagai..yg ade priview yg lain mcm beroverlap..huishh...since thursday..takpela later kite wat entry pasal nutella..huh..gigih nak citer..tapi sebab blog ni semcm..biarkan ajela..laterr..

Tuesday, October 26, 2010

bersalin hospital swasta atau kerajaan

Juz pandangan sahaja semata..tidak ade niat ape2 k..pada pandangan aku both ade pro n contra...bagi government servant mcm aku n ade connection dgn hospital coz life aku masa kecik2 byk kat spital..hehe.bukan aku sakit daa..tapi mak pak aku mmg kakitangan kementerian kesihatan..mak pak aku masa aku sekolah dolo tak hantar taska bagai..sebab mahai kot..then zaman tu mana ade taska sgt..anto umah orang jela..tapi sbb banyak tragedi yg malas nak story..parents aku prefer kiteorang adik beradik membesar di spital..kira abis skool aje dok arr kat ruang rehat staff sampai balik..boring duduk dlm kete..

Aku ingat lagi..life masa sekolah rendah..rajinla aku jalan2 kat spital..kekadang kat bahagian xray mak aku..kekadang p blood bank yg aku sker p blood bank dpt minum n makan free..sker teh tarik uncle tu buat..hehe..

Tu citer masa kecik2 kat spital la..time aku bsalin sofyan..layanan hospital kerajaan not bad la..takde plak maki2 hamun mcm aku pna dgr nurse2 kertu berleterkan patient..dpt ward pun 1st class..begitu jugak masa bersalinkan sofea..diffrent gov hospital..but both good la bagi aku..

Semua org nak kepuasan kan..bagi aku..as gov servantla..buat ape susah2 p swasta..sah2 ko duk ward 1st class..then majority nurse2 akan layan baekk la..lagipun kalau ade masalah mmg hospital swasta awal2 dah reject daa..lain la kalau kerja swasta or bukan gov servant..mmg suggest la p private hospital..tapi apa2 saya masih menghargai hospital kerajaan..even makcik saya doktor pakar pun still marah bersalin di private..heheh

apa2 saya tetap akan bersalin di hospital kerajaan utk next child..mcm di Johor ni..saya prefer Hospital Sultanah Aminah dari Hospital Sultan Ismail..kerana layanan di HSA adalah baik...begitu juga hospital tengku ampuan afzan kuantan..thank you ward bersalin kelas 1 for both hospital HSA n HTAA...

Thursday, October 21, 2010

lepak-lepaking

Salam..dimulakan dengan gambar abang sofyan yg lasaak lagi manje..hehe..last friday we went to ikea..sebenarnya suami nak jpa client dia kat sana..yella sambil2 nyelam sambil minum airkan..memula tak decide pun nak p..tapi aku plak rasa mcm teruja nak p..teringat kat meatball ikea yg sedap tu..orang citer kann..so alang2 asben ajak p kl..apa lagi..destination adalah ikea..bertolak dari JB dah lambat..otw p kl pun tak sarapan..cuma singgah starbuck area umah beli strawberry donut for asben n sofyan..me as usual la amek sandwich..air..kali ni aku amek caramel latte instead of greentea latte..huhu..saje jekan..sofyan tido kat depan..sofea biasala dengan mamanya..sampai machap kereta battery kong..sik baik ade sorang lelaki hilux tu tolong..berpeluh gak ketiak..dah ler tengah hari buta..huhuhu..sofea dah nak mengaruk..haru biru..lepas je kete dah dicharge baru gerak non stop..asben nak lunch kat restoran minang sari ratu ( agaknya) aku pun tumpang skali nak makan ayam pop..dah lama benor tak p kl..ade dekat setahun..last pergi pun last year lepas majlis angah..hermm..so sambil2 makan p service tukar bateri kereta..sofea meragam skit..maybe tak selesa..panas seh kl..sempatla menyusukan dia dlm tu sambil2 kaver..sebab lama tak p restoran tu..dah byk perubahanla..dah upgrade skit n nampak luas skit dari dulu..kiteorang makan kat area pandan tu..lepas tu jam teruk..huhu..asben janji jpa client kul 3..masa tu dh 3 plus2..hahaha..so bebel la dia..nasibla..idea nak makan kat restoran minang tu pun dari dia..so aku senyap malas nak cakap banyak kan..kan sakit ati n gadoh..hehe..btw kiteorang dah booking hotel kat area ikea..bukan slalu p ikea pun kan..sana sedia maklumla parking dia susah giler...senang dok hotel parking kat hotel kan..hihi


view dari dalam bilik nampak bumbung ikano


view betol2 kat balcony bilik yg dkunci..giler tak lock..gayatt

view atas katil depan tv..cosy la utk anak yg masih kecil ni..


Sampai hotel dlm kul 4 gittew..so trus kluar ngan baby sofea masuk stroller..n p check in..aku biasala takdela vogue sgt nak check2 in..stylo2..sempoi..nama pun baru sampai..tapi minah sebelah aku yg sama check in ni pandang org semcm je..hek helleh..mencila org berlagak mcm tu..nak check in pun kena melaram ke..ingat org tak mampu..iskk..manusia manusia..suka judge melalui penampilan..dah settle check in masuk bilik..kepala otak dok pk mcm mana ekk nak tido..ingat queen size yg super queen size..tapi nasib baik anak aku ni tecik2..asben masa kononla offer diri nak tido bawah..haha..

ni size katil nya..adekah anda rasa muat 4 orang??

( model..sofea) tu toilet nya leh skodeng dari dlm toilet..hehe..bagus gak..sambil2 mandi bleh pantau sofyan n sofea..takdela risau sangat..time sofyan mandi pun aku bleh tengok2 from katil ni ..


Tengok dari katil memang mcm tak muat kan..ala..anak2 masih kecilkan..kalau dpt king size mmg muatla..tapi sebab nak duduk semalaman je..so tak penting..lain2 la dok gold coast katil mcm ni..harus nangis..hihi..mcm mana muat?senang..aku tido sebelah asben..asben tepi kiri..aku tengah..sofea kanan atas menyerong..sofyan kanan bawah menyerong..so muat2..juz nice..sorang skit la space nyer..harga bilik ni pun dah rm285 plus2.. dengan breakfast..breakfast dia memang 1st class sedap giler..semer menu sedap tip top meletopss...sampai2 asben kluar p jpa client kat midvalley..dia takmo drive..sebab jam..so naikla cab..tinggallah kami 3 beranak..bila dah dok dalam hotel nak tido tak bleh..sebab rasa lapor..biasala mula2 bancuh la air..then tgk ade biskot..amek arr..takdela mahal harga2nya..sofyan pun mcm lapar..tu kasi dia makan biskut dulu..lama skit tu barula order club sandwich sementara nak tunggu asben balik..

budak lapar landing dulu atas katil
budak lapar makan biskut kesukaan ( biskut tiger )
masa ni tengah tunggu club sandwich..so bedal biskut dulu..mamanya tgh tgk belanjawan 2011

excited tunjuk kartun mickey mouse kat astro guide


So makan2 pun still lapar tunggu asben balik around 9ish...then nak p makan malam...siap2..
mula2 ingat pat makan area depan hotel..rupanya blakang hotel bleh tembus the curve pat makan..banyak tempat..weolls makan kat bangkok apentah dh lupe..hahaha...sik baik sofea tido..so maknyer melantak la puas2...lepas tu amekla gambar..cantik scenery malam kat situ..tapi aku tak snap arr gambar..hihi..ade gambar sofyan amek kat lembu sebelah starbuck tu..ala2 feeling2 kat german..hahaha..

Malam lepas dinner dok dalam bilik..husband jpa kawan kat paparich..aku ngan anak2 restla..tapi sempat mengirim starbuck mukekeke..sik baik sofea lena tido..ni 1st time bawak sofea jalan tido hotel..risau gak takut dia tak tido..mcm sofyan dulu mcm risau2 skit..

The next day after check out baru p Ikea..habis 400plus2..okeyla..beli barg yg nak pakai bukan ngarut2..then lunch kat paparich..lepas tu trus balik ke jb..asben tak ke jb tapi balik umah mak dia..sebab nenek n atuk sofea n sofyan rindu..hehe..tapi mmg penat giler..

Selasa lepas buat passport kat 2 bradik..herm..pasport bapak dia plak sangkut..tak perasan bulan 3 dah expired..kena wat pasport baru..aisehhh..ingat dh settle bleh hantor kat travel agency utk visa..so next week dh kena hantarla..okeyla..nak pumping sat lagi..then today nak wat account utk 2 bradik tu..taa






























Wednesday, October 13, 2010

susu bertambah


Alhamdulillah..dah 2 hari pump susu dpt 10oz utk session 2...syukur sangat2..rezeki sofea..stock masih melebihi 50oz..1st session plak yg skit...roughly aku bleh dpt 3oz utk 1st session..kekadang pena 2.5 oz tapi aku paksa gak dptkan 3..wahh bleh paksa2 mengepump..takdela sampai tetek tu nak tertanggal..woppss..

Makan ape?dah dkt 2 wks aku amek supplement utk tambah susu badan n badan skali..kira mcm multivitamin la...sesuwai utk susu gitu..then 2 hari ni aku byk minum susu coklat godday..mcm aku dlm pantang dulu..life aku susu n susu n susu..mlm je minum air masak banyak2..

Bila dah abis pantang...makan pun kurang pantang..susu pun jarang2 minum..2 hari ni aku dah minum susu...soya memang everyday aku minum..tapi susu still mcm biasala..tak banyak tak sikit..mmg kalau satu hari tu boleh la dpt dlm 7-8oz..ni aku tak tambah session 3...kalau tak insyaallah dpt lah 15oz sehari..syukurrrrrr lagi...session 3 tu malas skitla..sebab slalu baru nak pump sofea dh merengek..n dah nak start masak..huhuhu..

Last 2 days ade p Adeline beauty..dulu pena la masuk..alih2 pregnant..tak dapat nak truskan slimming programme..so p sana..dia check dulu pat ceaser tu...dia tgk mcm tak boleh lagi..so postpone to next november...nanti dia nak tgk sekali lagi either boleh ke tak buat..kalau boleh buat dia truskan..okla tu..

Wehhiii..hopefully penghasilan susu buat sofea semakin bertambah2..stock bulan 9 semer dah abis tis weeks...stock baru bln 10 dah skrang..tadi kasi bs dia 27oz..harap2 tahanla..okla..nothing to blog..see yaa..

Saturday, October 9, 2010

sofea 3 bulan

Salam..sofea dah genap 3 bulan plus2..alhamdulillah third jab dia tak nangis n demam..syukur sgt..cuma rasa dedar2 skitla tp check suhu normal..tak lebih 36.5 pun..around 35-36.2 je..2 kali check..lepas jab je kasi ubat demam..n kerap susukan badan..mmg malam tu dia tak merengek cuma mcm nak ngempeng je...so penjagaan eksklusif for sofea..

The next day..BS sofea kena p hospital..mula2 kelam kabut ngan asben..either aku yg kena cuti atau asben..nak hantar kat mil asben takde masa sebab penat kerja..so asben sacrified la dia nak jaga kids..BS dah kasitau seminggu awal so preparation mmg dah buat..asben amek half day la khamis tu..aku plak balik awal sebab budak2 pmr..lagipun takde apa nak beli n merewang..
Pagi tu kluar dari rumah 5 minit b4 7..sempatla nyusukan sofea b4 p kerja..salinkan sofea diapers...siapkan baju n air panas dlm termos..then p kerja...risau jugak asben tak pena jg 2 beradik sekaligus ni..

So asben jd mr mama..huhu...berjaya dia jaga 2 beradik ni..aku sampai umah130 n we out for lunch la..rupanya asben amek cuti on dat day..huhu..

weekend ni asben kerja..so tinggalah ngan 2 beradik ni..hari ni kemas hall atas n masterbed,buat laundry..esok baru kemas bawah n ironing..huhu..life as mom yg bz..buat kerja tak berhenti..sofea asyik digomol abangnya..

Latest about sofea..berat dah 5.4kg..mengiring half way..senyum n ketawa bila diagah..n dah suka terjerit2 kalau abang dia gomol..hahaha..

Tuesday, October 5, 2010

skincare


hiyee..last entry ade sebut pasal my fav stroller COMBi tu..asben dah kasi greenlight nak belikan stroller tu..then..dah nak beli ni..skali dia cakap yg aku berkenan dgn harga tu tinggal satu je..tupun yang display..tgk rosaknya gak tp skit..tak pasan plak rosak kat kiri kanan lagi..huh..frust...tgk la harga yg sama..tapi masalahnyer..dgn harga yg sama utk baby dari 6-36 bulan..huh..punya lagi frust..memang dah takde rezeki na
k belikan sofea stroller pink tu..kalau nak beli yg sama tapi start from 0-36month tu harga dia dah melampau2 dah kira membazir..boleh beli stroller n baby court lagi kalo amek model lain brand yg sama..sob..sob..sob..

Tapi aku takdela ralat sgt dari ralat membazir..kesudahannya..dpt la stroller yg bawah ni..abang pun boleh naik..adik pun boleh naik..hehe..suku jela kurang dari harga combi pink yg aku ngidam tu..

Lepas belikan stroller ni..husband nak beli bju n seluar..stroller trus pakaila..sofyan kita pindahkan ke stroller ni sebelom ni dia dok dlm trolly..so pecahla..aku p cari skincare..dah 2 thn tak bersabun bertoner muka ni..ni dah bersalin baru la nak jg rambut,body n muka balik..hehe..so last skali aku beli brg2 skincare hujung tahun 2008..masa christmas..masa tu aku masih guna skincare sk11.aku start guna dari 2005-2009 je..tak silap dh abis dlm bulan 10 2009..ingat nak beli hujung tahun tu..tapi duit spend nak naik rumah baru so lari budget..takpela..lagipun masa tu dh pregnant..jg pun muka tetap sama..

So sebab malas dah nak pakai Sk11 so aku nak try2la cuba jenama Origins..so p kaunter origins tu dia tgh ade customer..bapak lama nak mampos aku tunggu..hangin siyut..dia mcm tak appreciate je customer bukan bangsa dia..tak friendly..sebab terlalu lama aku tunggu n bengang..trus aku giveup nak guna jenama origins..so stick to originally brand b4 sk11..dulu masa zaman anak dara aku guna jenama Clinique...kali ni aku amek whitening punye product..hehe..layanan dia pun still ok la..cuma dia ingat aku baru 1st time pakai kot..aku cakap nama ade dlm rekod cuba try..memang ada..trus mcm sikit friendly dari mula2..kalau salesgirl yg siang friendly skit..mcm2 manusia..suka judge org tgk penampilan..hermm..

Okeyla skrang dah guna skincare baru 3 hari..okeyla..sebab muka ni lama tak bertoner bagai...hehe..cuma slimming je belom..b4 pregnant dulu ingat nak kuruskan badan..siap dh bayar abis kat slimming centre..skali pregnant..sik baik boleh simpan..hehe..selamat..









Sunday, October 3, 2010

murah rezeki

Salam..hari ni citer pasal murah rezeki..sekian lamala hidup bersederhana..since melahirkan sofyan..memang hidup very2 sederhana..tapi takdela kais2..ni..kira cukup makan minum pakai..lepas tu bergolak skejap time baru naik rumah baru..yella..segala basic things kena beli..yella..takkan dah bethn keje nak tido atas tilam..takkan nak dok atas tikar time makan..dok kat lantai time tgk tv..hermm..tu cakap basic thing..tu pun tambah kitchen cabinet pun yg sehabis simple..sebab duit sendiri maa..kalau duit terpijak tu lain la..

Tapi alhamdulilla..berkat bersabar dari januari- ogos tahun ni terbayar akhirnya..lepas je kelahiran sofea..dapatla berdikit2 membeli itu ini..masa sofea baru lahir pun baju dia takdela byk..skrang barula tambah skit skit..okeyla..kemuncak murah rezeki dpt pergi bercuti dengan anak2 ke gold coast Disember nie..hopefully semua berjalan dengan baik..

Excited mesti ada..mula start wat budget..nak beli keychain,baju bagai..utk diri sendiri dan keluarga serta sahabat yg rapat jer k..nak wat budget makan coz dengar citer makan kat sana bleh tahan mahal..hermm..btw masa tu sofea dah 5 month..sofyan nak masuk 3..so sofea mesti dah start makan..tryla bawak biskut n porridge kat dia..sebab dia kecil lagi..takpun cereal..tgkla mana dolo ekk..mencabar gak ..tapi sofea jenis tak cerewet..harap2 dia ok..

last entry ade citer psal stroller combi kan..haha..japz lagi asben nak bawak p beli stroller tu..maknyer excited..anaknya takde apa..wakaka..syukur..rezeki sofea..sofyan mama dah belikan walker,jeep n byk la mama dah belikan..kali ni turn dikya plak..sok2 dikya dah ade adik..mama belikan 1 item mahal plak..maybe rocker kot..alhamdulillah

sofyan dah potty train..dah 3 hari mama tak pakaikan diapers..kecuali time keluar jalan n tido jela..sebb baru lagi..masa day 1 tu mmg kelakor giler..2 kali die weewee bgtahu..tapi poo poo tak..dah poopoo br kasitau..sik baik taik keras..so adela yg berciciran..nak marah tak jadi..sebab rasa kelakar..kutip n cucila..haha..teringat plak masa adik aku kecik2 dolo..si shikin bawak p umah jiran jalan2..sekali dia poopoo..anak jiran aku ingat kacang..sik baikla tak mamam..adoillaa..ni anak sendiri la mencentus memori lama..mukekeke..sofyan kasi tau masa half way dia poopoo..then trus sedia mangkuk tandas yg mmg dah beli tahun lepas..akhirnya berguna..dia macam takut2 je nak duduk kat benda alah tu..lepas berjaya kasila compliment..baru budak suka potty train..hehe

cuma tadi kelakar juga dia mintak nak pakai diapers..aku cakap..nak tido baru boleh..so dia ok jela..time nak berak baru dia cakap nak berak..cepat2 suruh p toilet..then dia panggil2..siap cakap tanak keluar..puas tunggu..huhu..geli ati..bistu aku reply la..kalau tak nak keluar taknak berak,,dah..dia pun ok jer..hihi..ni aku dh tak belikan pampers biasa belikan yg pant tu..senang..sofyan boleh pakai sendiri..sebab dia dh pandai pakai bj sendiri,,syukur..hopefully dh p gold coast nanti dia 100% dah tak pakai diapers...

thanks kat BS dia yg garang tegas penyayang tu tolong ajarkan sofyan potty train..aku cuma sambung je..susah nak jpa BS mcm ni skrang..syukurrr lagiii...so tips potty train

1.sediakan pat potty bowl tu..
2.kasi compliment lepas anak anda berjaya poopoo or wee wee kat toilet
3.kawan2 ckp budak2 yg sesuai utk diajar potty train bila dia dah 2 tahun..kalau 3 thn baru nak start mmg sampai 4 thn dia still berpampers..same goes to makan..kalau 6 bulan tak try kasi makan..memang bb tu akan trus nak susu jela..(pengalaman ank sedare)same goes to botol susu..tryla ajar using cup masa dia dh amek solid food..insyaallah..botol susu dia akan lupa seawal usia 3 or 4 thn..hehe..

sekiann

Friday, October 1, 2010

mengidamm..


Hehe..mesti ramai para ibu di luar sana ada yang mengidam selepas selamat melahirkan anak..harhar..bukan ibu pregnant je mengidam tapi ibu yg ada baby skrang pun mengidam..hehe..

Sofea dah turn to 3 month last nite..yella lahirnya 30 june kul 1117..so tgh mlam semalam genap la 3 month..dia pun dah pandai gelak2 senyum2 time kena agah..jerit2..time dia nak jerit..kalau tgk bapa dia..mcm takde respond..termenung je mata tak berkedip even bapa dia agah..tula papa bz keje..sampai anak pun tak mesra..aku p keje..sofea tido..papa balik kerja sofea pun tido..sesekali je dia berjaga..pendek kata susahla nak tengok papa nya dukung anak..tulaa..hehehe

Sofea dah pandai mengiring..aku saje train dia mengiring sendiri..mcm mana?ambil dari BS mmg aku kasi direct,so bila dia nak nenen tu..mesti dia carik bau ibunya kan kan..so aku try duduk sebelah dia..automatik dia akan mengiring sebab nak dpt kan breast..hehe..

Bila weekend aku malas plak nak memerah susu..so kasi direct..kesudahannya..mesti hari isnin tu pagi sofea gelisah dok sondol2 dada BS.

Guess what?Ada berita baik..selama ni tak te
rjangkau dek akai n kemampuan nak bercuti ke luar malaysia..tapi alhamdulillah..rezeki anak2 jugak kali ni dpt p melancong bawak dieorang..syukur sangat..even diaorg kecik lagi..tapi dont get me wrongla..si abang tu even baru 2 yrs plus dia boleh ingat..masa 1st time bawak dia naik boat..masa tu umur dia baru 2 thn 2 bulan..sampai skrang dia boleh ingat..dia naik boat dgn siapa..situasi dlm boat..dia duduk sebelah saper..siap dia pakai jacket pun dia boleh citer..sama dgn masa aku bawak di tgk movie shrek la..still dia boleh ingat character dlm tu..skrang dia tgk harok ngan thomas..sampai kartun dh tak heran..puncanya..hubby suruh belikan mainan kat dia..one day yg aku bawak 2 beradik p jusco tu..huh penat gile babas nokss..so sofyan dh tunjuk thomas..aku ni takut nak beli yg mahal2..takut husband bising..so belikan ala2 lego thomas n friends yg paling murah tupun dah 59.90..

Husband tgk dia asyik main benda alah tu siang malam..kartun pun dh kurang sikit..kalau tak dunia dia kartun je..so husband suruh belikan yg besar skit..yg banyak block nyer..ni tiba2 dah citer lain..hahaha..ok kita kaitkan dolo ngidam ngan thomas neh..kekeke..

Dipendekkan citer semalam aku p jusco sekali lagi..ade baby fair ko..so nawaitu 1st nak potong rambut..2nd belikan thomas kat sofyan..tp tgk2 ade baby fair melencong sat..tgk harga stroller combi..entahla..aku ngidam benor nak pakai stroller combi...


Stroller ni la yg aku dok usha dari lepas abis hari dolo masa beli barang2 tambahan sofea..until now..kaler pink camni..berat di 4.5kg..ringan kan..nak travelling bleh bawak..huhu..tapi bila tgk harga dia mmg la mcm membazir gilo..tapi mak ngidam nak beli gak..adoilaa..harga dia dh menjunam tapi still mahai lagila..aku ni bukan jenis sker beli barang2 baby mahai2..mcm tak mampu je..tapi kali ni ade duit tepi skit..tu rasa mcm nak beli je..hermmm.....perlukah kawan2???dok belek2 terbelek2..aku stroller ni..herm..duit ade..tapi takot nak beli..takot husband marah..sebab benda yg mahal2 memang aku bincang ngan husband..tak terus beli..dah terbiasa kot..sebab dolo weolls pernah susah..sampai berkira2 nak beli itu ini..tapi since bertambah anak bertambah rezeki..ikutkan hati nak je aku beli semalam tu terus..tapi sebab kena bincang ngan husband dolo..so mak tahan je napsu ni..kakaka..aku survey thomas block tu..then lari japz kat toy r us..pk2 mahal baik p jusco ade discount..masuk jusco..meruntum hatiku tgk stroller tuuu..adoiilaaa...

Balik je bagi tau husband..dia mcm tak setuju..tapi aku pujuk2 gak..still tak setuju..menteri tak luluskan nak wat camne..redha aje..then malam skit..husband cakap..tgk la kalau ade rezeki lebih skit..dia kasi aku beli..yehha..:)

Sebut pasal rezeki..ha..ni related ngan citer kat atas tadi plak..citer ngidam dah abis..actually tak terpk nak berjalan ke oversea lepas aku p bangkok n coz bazzar masa zaman lom ada anak lagi..ingat tu last p.. nanti utang clear bleh bawak anak2 sekitar malaysia..langkawi ke..tapi last wks tiba2 husband sms suruh tempah tiket..percaya tak percaya..keyword adalah Australia..tempat lom konfem..so..pk2 bawah kids pergi mesti kena p tempat yg dieorg enjoy..especially utk sofyan..so destinasi nya..jeng jeng..Gold coast..

2 hari gak aku cari quotation nak p GC ni..rata2 ngan ticket 4k plus2 perhead..ngan le monarz travell aku dpt la harga murah dari lain2..cuma mula2 rasa secure ke tak secure..sebab le monarz kat kl..aku kat jb..tak bleh nak survey..tp check ngan kementerian pelancongan..mmg wujud..lega skit..khamis tu bank in 45% dari jumlah sepatutnya..

Teruja la..perginya bulan 12 nanti..so adela 2 bulan lagi nak simpan duit skit2..dolo aku juz rancang..kalau tak dpt p aussie..p langkawi..so amekla duit undi bulan 11..disebabkan jadi dah..duit undi tu mcm tak cukup je..kena la topup duit lain..kalau gomen kasi bonus..alhamdulillah..duit tu blehla buat p sana..

Okeyla..skrang aku tgh gigih mencari information pasal gold coast..suhu,cuaca,jalan2 cari makan..aku akan menginap kat mantra legend hotel..insyaallah..okey..later sambung ekk..

Sebut pasal rezeki sambungla citer kat atas tadi.

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...