Tuesday, October 26, 2010

bersalin hospital swasta atau kerajaan

Juz pandangan sahaja semata..tidak ade niat ape2 k..pada pandangan aku both ade pro n contra...bagi government servant mcm aku n ade connection dgn hospital coz life aku masa kecik2 byk kat spital..hehe.bukan aku sakit daa..tapi mak pak aku mmg kakitangan kementerian kesihatan..mak pak aku masa aku sekolah dolo tak hantar taska bagai..sebab mahai kot..then zaman tu mana ade taska sgt..anto umah orang jela..tapi sbb banyak tragedi yg malas nak story..parents aku prefer kiteorang adik beradik membesar di spital..kira abis skool aje dok arr kat ruang rehat staff sampai balik..boring duduk dlm kete..

Aku ingat lagi..life masa sekolah rendah..rajinla aku jalan2 kat spital..kekadang kat bahagian xray mak aku..kekadang p blood bank yg aku sker p blood bank dpt minum n makan free..sker teh tarik uncle tu buat..hehe..

Tu citer masa kecik2 kat spital la..time aku bsalin sofyan..layanan hospital kerajaan not bad la..takde plak maki2 hamun mcm aku pna dgr nurse2 kertu berleterkan patient..dpt ward pun 1st class..begitu jugak masa bersalinkan sofea..diffrent gov hospital..but both good la bagi aku..

Semua org nak kepuasan kan..bagi aku..as gov servantla..buat ape susah2 p swasta..sah2 ko duk ward 1st class..then majority nurse2 akan layan baekk la..lagipun kalau ade masalah mmg hospital swasta awal2 dah reject daa..lain la kalau kerja swasta or bukan gov servant..mmg suggest la p private hospital..tapi apa2 saya masih menghargai hospital kerajaan..even makcik saya doktor pakar pun still marah bersalin di private..heheh

apa2 saya tetap akan bersalin di hospital kerajaan utk next child..mcm di Johor ni..saya prefer Hospital Sultanah Aminah dari Hospital Sultan Ismail..kerana layanan di HSA adalah baik...begitu juga hospital tengku ampuan afzan kuantan..thank you ward bersalin kelas 1 for both hospital HSA n HTAA...

2 comments:

  1. hummm tapi kadang2 bukan isu pasal layanan atau ward..tapi isunya yang membidankan semasa bersalin dan semasa checkup sebelum bersalin tu..Dr lelaki... tu laaa masalah sangat2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah tp kebanyakkan merungut dari segi masalah service..

      Delete

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...