Thursday, October 21, 2010

lepak-lepaking

Salam..dimulakan dengan gambar abang sofyan yg lasaak lagi manje..hehe..last friday we went to ikea..sebenarnya suami nak jpa client dia kat sana..yella sambil2 nyelam sambil minum airkan..memula tak decide pun nak p..tapi aku plak rasa mcm teruja nak p..teringat kat meatball ikea yg sedap tu..orang citer kann..so alang2 asben ajak p kl..apa lagi..destination adalah ikea..bertolak dari JB dah lambat..otw p kl pun tak sarapan..cuma singgah starbuck area umah beli strawberry donut for asben n sofyan..me as usual la amek sandwich..air..kali ni aku amek caramel latte instead of greentea latte..huhu..saje jekan..sofyan tido kat depan..sofea biasala dengan mamanya..sampai machap kereta battery kong..sik baik ade sorang lelaki hilux tu tolong..berpeluh gak ketiak..dah ler tengah hari buta..huhuhu..sofea dah nak mengaruk..haru biru..lepas je kete dah dicharge baru gerak non stop..asben nak lunch kat restoran minang sari ratu ( agaknya) aku pun tumpang skali nak makan ayam pop..dah lama benor tak p kl..ade dekat setahun..last pergi pun last year lepas majlis angah..hermm..so sambil2 makan p service tukar bateri kereta..sofea meragam skit..maybe tak selesa..panas seh kl..sempatla menyusukan dia dlm tu sambil2 kaver..sebab lama tak p restoran tu..dah byk perubahanla..dah upgrade skit n nampak luas skit dari dulu..kiteorang makan kat area pandan tu..lepas tu jam teruk..huhu..asben janji jpa client kul 3..masa tu dh 3 plus2..hahaha..so bebel la dia..nasibla..idea nak makan kat restoran minang tu pun dari dia..so aku senyap malas nak cakap banyak kan..kan sakit ati n gadoh..hehe..btw kiteorang dah booking hotel kat area ikea..bukan slalu p ikea pun kan..sana sedia maklumla parking dia susah giler...senang dok hotel parking kat hotel kan..hihi


view dari dalam bilik nampak bumbung ikano


view betol2 kat balcony bilik yg dkunci..giler tak lock..gayatt

view atas katil depan tv..cosy la utk anak yg masih kecil ni..


Sampai hotel dlm kul 4 gittew..so trus kluar ngan baby sofea masuk stroller..n p check in..aku biasala takdela vogue sgt nak check2 in..stylo2..sempoi..nama pun baru sampai..tapi minah sebelah aku yg sama check in ni pandang org semcm je..hek helleh..mencila org berlagak mcm tu..nak check in pun kena melaram ke..ingat org tak mampu..iskk..manusia manusia..suka judge melalui penampilan..dah settle check in masuk bilik..kepala otak dok pk mcm mana ekk nak tido..ingat queen size yg super queen size..tapi nasib baik anak aku ni tecik2..asben masa kononla offer diri nak tido bawah..haha..

ni size katil nya..adekah anda rasa muat 4 orang??

( model..sofea) tu toilet nya leh skodeng dari dlm toilet..hehe..bagus gak..sambil2 mandi bleh pantau sofyan n sofea..takdela risau sangat..time sofyan mandi pun aku bleh tengok2 from katil ni ..


Tengok dari katil memang mcm tak muat kan..ala..anak2 masih kecilkan..kalau dpt king size mmg muatla..tapi sebab nak duduk semalaman je..so tak penting..lain2 la dok gold coast katil mcm ni..harus nangis..hihi..mcm mana muat?senang..aku tido sebelah asben..asben tepi kiri..aku tengah..sofea kanan atas menyerong..sofyan kanan bawah menyerong..so muat2..juz nice..sorang skit la space nyer..harga bilik ni pun dah rm285 plus2.. dengan breakfast..breakfast dia memang 1st class sedap giler..semer menu sedap tip top meletopss...sampai2 asben kluar p jpa client kat midvalley..dia takmo drive..sebab jam..so naikla cab..tinggallah kami 3 beranak..bila dah dok dalam hotel nak tido tak bleh..sebab rasa lapor..biasala mula2 bancuh la air..then tgk ade biskot..amek arr..takdela mahal harga2nya..sofyan pun mcm lapar..tu kasi dia makan biskut dulu..lama skit tu barula order club sandwich sementara nak tunggu asben balik..

budak lapar landing dulu atas katil
budak lapar makan biskut kesukaan ( biskut tiger )
masa ni tengah tunggu club sandwich..so bedal biskut dulu..mamanya tgh tgk belanjawan 2011

excited tunjuk kartun mickey mouse kat astro guide


So makan2 pun still lapar tunggu asben balik around 9ish...then nak p makan malam...siap2..
mula2 ingat pat makan area depan hotel..rupanya blakang hotel bleh tembus the curve pat makan..banyak tempat..weolls makan kat bangkok apentah dh lupe..hahaha...sik baik sofea tido..so maknyer melantak la puas2...lepas tu amekla gambar..cantik scenery malam kat situ..tapi aku tak snap arr gambar..hihi..ade gambar sofyan amek kat lembu sebelah starbuck tu..ala2 feeling2 kat german..hahaha..

Malam lepas dinner dok dalam bilik..husband jpa kawan kat paparich..aku ngan anak2 restla..tapi sempat mengirim starbuck mukekeke..sik baik sofea lena tido..ni 1st time bawak sofea jalan tido hotel..risau gak takut dia tak tido..mcm sofyan dulu mcm risau2 skit..

The next day after check out baru p Ikea..habis 400plus2..okeyla..beli barg yg nak pakai bukan ngarut2..then lunch kat paparich..lepas tu trus balik ke jb..asben tak ke jb tapi balik umah mak dia..sebab nenek n atuk sofea n sofyan rindu..hehe..tapi mmg penat giler..

Selasa lepas buat passport kat 2 bradik..herm..pasport bapak dia plak sangkut..tak perasan bulan 3 dah expired..kena wat pasport baru..aisehhh..ingat dh settle bleh hantor kat travel agency utk visa..so next week dh kena hantarla..okeyla..nak pumping sat lagi..then today nak wat account utk 2 bradik tu..taa






























No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...