Friday, October 1, 2010

mengidamm..


Hehe..mesti ramai para ibu di luar sana ada yang mengidam selepas selamat melahirkan anak..harhar..bukan ibu pregnant je mengidam tapi ibu yg ada baby skrang pun mengidam..hehe..

Sofea dah turn to 3 month last nite..yella lahirnya 30 june kul 1117..so tgh mlam semalam genap la 3 month..dia pun dah pandai gelak2 senyum2 time kena agah..jerit2..time dia nak jerit..kalau tgk bapa dia..mcm takde respond..termenung je mata tak berkedip even bapa dia agah..tula papa bz keje..sampai anak pun tak mesra..aku p keje..sofea tido..papa balik kerja sofea pun tido..sesekali je dia berjaga..pendek kata susahla nak tengok papa nya dukung anak..tulaa..hehehe

Sofea dah pandai mengiring..aku saje train dia mengiring sendiri..mcm mana?ambil dari BS mmg aku kasi direct,so bila dia nak nenen tu..mesti dia carik bau ibunya kan kan..so aku try duduk sebelah dia..automatik dia akan mengiring sebab nak dpt kan breast..hehe..

Bila weekend aku malas plak nak memerah susu..so kasi direct..kesudahannya..mesti hari isnin tu pagi sofea gelisah dok sondol2 dada BS.

Guess what?Ada berita baik..selama ni tak te
rjangkau dek akai n kemampuan nak bercuti ke luar malaysia..tapi alhamdulillah..rezeki anak2 jugak kali ni dpt p melancong bawak dieorang..syukur sangat..even diaorg kecik lagi..tapi dont get me wrongla..si abang tu even baru 2 yrs plus dia boleh ingat..masa 1st time bawak dia naik boat..masa tu umur dia baru 2 thn 2 bulan..sampai skrang dia boleh ingat..dia naik boat dgn siapa..situasi dlm boat..dia duduk sebelah saper..siap dia pakai jacket pun dia boleh citer..sama dgn masa aku bawak di tgk movie shrek la..still dia boleh ingat character dlm tu..skrang dia tgk harok ngan thomas..sampai kartun dh tak heran..puncanya..hubby suruh belikan mainan kat dia..one day yg aku bawak 2 beradik p jusco tu..huh penat gile babas nokss..so sofyan dh tunjuk thomas..aku ni takut nak beli yg mahal2..takut husband bising..so belikan ala2 lego thomas n friends yg paling murah tupun dah 59.90..

Husband tgk dia asyik main benda alah tu siang malam..kartun pun dh kurang sikit..kalau tak dunia dia kartun je..so husband suruh belikan yg besar skit..yg banyak block nyer..ni tiba2 dah citer lain..hahaha..ok kita kaitkan dolo ngidam ngan thomas neh..kekeke..

Dipendekkan citer semalam aku p jusco sekali lagi..ade baby fair ko..so nawaitu 1st nak potong rambut..2nd belikan thomas kat sofyan..tp tgk2 ade baby fair melencong sat..tgk harga stroller combi..entahla..aku ngidam benor nak pakai stroller combi...


Stroller ni la yg aku dok usha dari lepas abis hari dolo masa beli barang2 tambahan sofea..until now..kaler pink camni..berat di 4.5kg..ringan kan..nak travelling bleh bawak..huhu..tapi bila tgk harga dia mmg la mcm membazir gilo..tapi mak ngidam nak beli gak..adoilaa..harga dia dh menjunam tapi still mahai lagila..aku ni bukan jenis sker beli barang2 baby mahai2..mcm tak mampu je..tapi kali ni ade duit tepi skit..tu rasa mcm nak beli je..hermmm.....perlukah kawan2???dok belek2 terbelek2..aku stroller ni..herm..duit ade..tapi takot nak beli..takot husband marah..sebab benda yg mahal2 memang aku bincang ngan husband..tak terus beli..dah terbiasa kot..sebab dolo weolls pernah susah..sampai berkira2 nak beli itu ini..tapi since bertambah anak bertambah rezeki..ikutkan hati nak je aku beli semalam tu terus..tapi sebab kena bincang ngan husband dolo..so mak tahan je napsu ni..kakaka..aku survey thomas block tu..then lari japz kat toy r us..pk2 mahal baik p jusco ade discount..masuk jusco..meruntum hatiku tgk stroller tuuu..adoiilaaa...

Balik je bagi tau husband..dia mcm tak setuju..tapi aku pujuk2 gak..still tak setuju..menteri tak luluskan nak wat camne..redha aje..then malam skit..husband cakap..tgk la kalau ade rezeki lebih skit..dia kasi aku beli..yehha..:)

Sebut pasal rezeki..ha..ni related ngan citer kat atas tadi plak..citer ngidam dah abis..actually tak terpk nak berjalan ke oversea lepas aku p bangkok n coz bazzar masa zaman lom ada anak lagi..ingat tu last p.. nanti utang clear bleh bawak anak2 sekitar malaysia..langkawi ke..tapi last wks tiba2 husband sms suruh tempah tiket..percaya tak percaya..keyword adalah Australia..tempat lom konfem..so..pk2 bawah kids pergi mesti kena p tempat yg dieorg enjoy..especially utk sofyan..so destinasi nya..jeng jeng..Gold coast..

2 hari gak aku cari quotation nak p GC ni..rata2 ngan ticket 4k plus2 perhead..ngan le monarz travell aku dpt la harga murah dari lain2..cuma mula2 rasa secure ke tak secure..sebab le monarz kat kl..aku kat jb..tak bleh nak survey..tp check ngan kementerian pelancongan..mmg wujud..lega skit..khamis tu bank in 45% dari jumlah sepatutnya..

Teruja la..perginya bulan 12 nanti..so adela 2 bulan lagi nak simpan duit skit2..dolo aku juz rancang..kalau tak dpt p aussie..p langkawi..so amekla duit undi bulan 11..disebabkan jadi dah..duit undi tu mcm tak cukup je..kena la topup duit lain..kalau gomen kasi bonus..alhamdulillah..duit tu blehla buat p sana..

Okeyla..skrang aku tgh gigih mencari information pasal gold coast..suhu,cuaca,jalan2 cari makan..aku akan menginap kat mantra legend hotel..insyaallah..okey..later sambung ekk..

Sebut pasal rezeki sambungla citer kat atas tadi.

No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...