Tuesday, October 5, 2010

skincare


hiyee..last entry ade sebut pasal my fav stroller COMBi tu..asben dah kasi greenlight nak belikan stroller tu..then..dah nak beli ni..skali dia cakap yg aku berkenan dgn harga tu tinggal satu je..tupun yang display..tgk rosaknya gak tp skit..tak pasan plak rosak kat kiri kanan lagi..huh..frust...tgk la harga yg sama..tapi masalahnyer..dgn harga yg sama utk baby dari 6-36 bulan..huh..punya lagi frust..memang dah takde rezeki na
k belikan sofea stroller pink tu..kalau nak beli yg sama tapi start from 0-36month tu harga dia dah melampau2 dah kira membazir..boleh beli stroller n baby court lagi kalo amek model lain brand yg sama..sob..sob..sob..

Tapi aku takdela ralat sgt dari ralat membazir..kesudahannya..dpt la stroller yg bawah ni..abang pun boleh naik..adik pun boleh naik..hehe..suku jela kurang dari harga combi pink yg aku ngidam tu..

Lepas belikan stroller ni..husband nak beli bju n seluar..stroller trus pakaila..sofyan kita pindahkan ke stroller ni sebelom ni dia dok dlm trolly..so pecahla..aku p cari skincare..dah 2 thn tak bersabun bertoner muka ni..ni dah bersalin baru la nak jg rambut,body n muka balik..hehe..so last skali aku beli brg2 skincare hujung tahun 2008..masa christmas..masa tu aku masih guna skincare sk11.aku start guna dari 2005-2009 je..tak silap dh abis dlm bulan 10 2009..ingat nak beli hujung tahun tu..tapi duit spend nak naik rumah baru so lari budget..takpela..lagipun masa tu dh pregnant..jg pun muka tetap sama..

So sebab malas dah nak pakai Sk11 so aku nak try2la cuba jenama Origins..so p kaunter origins tu dia tgh ade customer..bapak lama nak mampos aku tunggu..hangin siyut..dia mcm tak appreciate je customer bukan bangsa dia..tak friendly..sebab terlalu lama aku tunggu n bengang..trus aku giveup nak guna jenama origins..so stick to originally brand b4 sk11..dulu masa zaman anak dara aku guna jenama Clinique...kali ni aku amek whitening punye product..hehe..layanan dia pun still ok la..cuma dia ingat aku baru 1st time pakai kot..aku cakap nama ade dlm rekod cuba try..memang ada..trus mcm sikit friendly dari mula2..kalau salesgirl yg siang friendly skit..mcm2 manusia..suka judge org tgk penampilan..hermm..

Okeyla skrang dah guna skincare baru 3 hari..okeyla..sebab muka ni lama tak bertoner bagai...hehe..cuma slimming je belom..b4 pregnant dulu ingat nak kuruskan badan..siap dh bayar abis kat slimming centre..skali pregnant..sik baik boleh simpan..hehe..selamat..









No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...