Saturday, October 9, 2010

sofea 3 bulan

Salam..sofea dah genap 3 bulan plus2..alhamdulillah third jab dia tak nangis n demam..syukur sgt..cuma rasa dedar2 skitla tp check suhu normal..tak lebih 36.5 pun..around 35-36.2 je..2 kali check..lepas jab je kasi ubat demam..n kerap susukan badan..mmg malam tu dia tak merengek cuma mcm nak ngempeng je...so penjagaan eksklusif for sofea..

The next day..BS sofea kena p hospital..mula2 kelam kabut ngan asben..either aku yg kena cuti atau asben..nak hantar kat mil asben takde masa sebab penat kerja..so asben sacrified la dia nak jaga kids..BS dah kasitau seminggu awal so preparation mmg dah buat..asben amek half day la khamis tu..aku plak balik awal sebab budak2 pmr..lagipun takde apa nak beli n merewang..
Pagi tu kluar dari rumah 5 minit b4 7..sempatla nyusukan sofea b4 p kerja..salinkan sofea diapers...siapkan baju n air panas dlm termos..then p kerja...risau jugak asben tak pena jg 2 beradik sekaligus ni..

So asben jd mr mama..huhu...berjaya dia jaga 2 beradik ni..aku sampai umah130 n we out for lunch la..rupanya asben amek cuti on dat day..huhu..

weekend ni asben kerja..so tinggalah ngan 2 beradik ni..hari ni kemas hall atas n masterbed,buat laundry..esok baru kemas bawah n ironing..huhu..life as mom yg bz..buat kerja tak berhenti..sofea asyik digomol abangnya..

Latest about sofea..berat dah 5.4kg..mengiring half way..senyum n ketawa bila diagah..n dah suka terjerit2 kalau abang dia gomol..hahaha..

No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...