Monday, November 8, 2010

baby bassinet



Salam..patutnyer..gambar baby sofea 4 bulan nak masukkan pada last entry..tapi sebab blog ni wengla plak..mula2 icon gambar takde..then upload gambar takde respond..so today dpt la saya meletak gambar bb sofea yg dah mcm muka bb boi nie..baby sofea 4bulan sudehh..last friday..aku try mandikan sofea ngan air sejuk setelah buat mcm tu khamis..sofea ok jer..air sejuk bukan air batu..isk isk..air direct pipe..tengok2 hari jumaat tu buat gak mcm tu..bdn sofea mcm dedar2 gitu..cuak gak..sebab sofea tak pena panas mcm tu..dia plak tak poo poo since pagi..riso punye pasal lepas check suhu badan dah 37.8 trus bawak p clinic berdekatan..suhu sofea dh 38.7 trus doktor masukkan ubat bontot..uishh..yg hairan sofea punye mate takdela kuyu..mcm abang sofyan kalau demam mesti mata kuyu2..fizikeli dia tak menunjukkan budak demam..maybe she still baby..tapi yg aku pasan time di bf..rasa mcm panas je molot dia..yella ibu yg menetek akan rasa la..hihi..sian baby sofea..sebab mama kasi mandi air sejuk..yaya demam..so mama janji takmo kasi air sejok lagi kat yaya..hermm..balik umah..lap2 badan dia..pakaikan bib..kasi air masak..kasi antibiotik..kasi ubat demam..and nenenkan..then letakkan dlm bb playpen supaya abang tak gomol..abang sofyan pun diberi warning jgn kaco adik haritu..adik nak rehat..adik demam..abang pahamm..dia tak kacau adik..malam memang 3-4 kali ade aku bangun check suhu sofea..alhamdulillah..sampai pagi suhu sofea maintain 36.5..syukkurr..bawah ni gambar sofea masa dah pandai meniarap..harini babysitter sofea cakap sofea dh pandai bising2 time susu lambat..BS pun urut2 perut sebab sofea tak poo poo..mama kasi direct bf minum air oren kasi sofea poo poo..haishh..sofea dh pandai jerit2 time org takde..sofea dah pandai gelak time org agah..and sofea tak takut org..:)..peramah anak mama..hihi..
sofea mata bolat..hidung bulat..org panggil jijam techik sebab sofea mirip papa masa baby

sofea tgh excited tgk camera

budak botak..mcm mana nak cukur jambul ni.
comel tak saya..

sebenarnya..agenda utama blog ni nak tanye pasal baby bassinet air asia..memandangkan saya akan bertolak ke gold coast 2 December ni by air asia..tgh2 confuse la..either baby ni kena pangku ke atau boleh request baby bassinet..saper2 yg terbaca blog saya..n berpengalaman..inform la..share2 info..

No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...