Friday, November 26, 2010

hellew..

Long time no blogging..bz la ujung2 tahun..banyak bende nak kena settlekan..tahun ni syukur tak kena jaga SPM..so dptla bercuti2..syukur sesangat..last weekend buat aqiqah sofea katkuantan..smooth n steady..sofea pun takde buat hal sangat sepanjang majlis..tapi yg tak bleh tahan...sah2 la dia pakai gown..org masih bleh tanya my father cucunyer laki ke pompuan..haha..orang lain dah berzaman wat..ai baru nak buat..yella niat memang nak buat kat kuantan..tak bleh rushing2..supposed nak buat dlm 27 which is tomolo..tapi sebab my hubby ade event today so weolls decide ler buat 20hb yg lepas..then problem plak ayah cakap ade org nak wat qurban during dat day..kalau buat gak takde tetamu yg dtg..so..ayah n mak suruh buat awal sehari iaitu pd 19..kalut sehh..dahle cuti dibekukan..so hari khamis before event tu..aku p beli brg2 goodies utk sofea..sebab benda rushing..so beli kat smartla..preparationlike2..tapi berjaya..standard la goodies utk majlis around 100..

Dipendekkan citer cek bersalinkan sofea lom dpt lagi..sik baik dpt duit undi..actually duit undi ni aku nak wat tukar AUSD..tapi cek sofea lambat plak..so gunakan utk kenduri sofea la dulu duit tu..ade balance dlm 700 lagi ni..so dpt la dlm 200ausd kot..ni sambil menaip sambil bf si sofea..lately sofea ni gembeng manja semacam asyik nak ngempeng jer..maybe nak beralih bulan kot..dan skrang dah pandai sembur2 gittew..so berderai2 rambut aku gugur ke bumi..hehe..ok back to da story of aqiqah..disebabkan kalut arr majlis berubah..Jumaat tu still keje..but balik around 10ish arr..bung prem..bung premm..siap bertolak betol2 around 1030am..balik ngan my brother..all the way nak ke umah mertua di mersing..sikit rasa gundah gulana sebab 1st time naik ngan adik yg mmg 1st lalu jalan mersing from jb..so risau semer ade..sampai
umah inlaw aku around 1145..makan2..relax2 jap gerak kul 1230..lepas jer bandar mersing..aku ngantuk arr..tidooo..budak2 mmg terbongkang..so very da senang..sepanjang perjalanan semua tidor..semua bangun dah sampai Kuantan around 430 gittew..so no time to restla..sambungla packing punye bahagian..

Malam tu hujan lebat..risau jugak orang masjid tak sampai..tapi syukur alhamdulillah..ramai juga org masjid dtg..mula2 mak budget around 30 je..tapi lebih seh..rezeki sofea..tahlil pun panjang..sofea pun senang je jaga..okeyla bawah ni gambar sofea sepanjang majlis..

sofea sempat jeling mama..kepala abang je nampak..



sofea blur2 ni


sofea ngan aki n tok ngah

agaknyer sofea mesti tengah pk apelah org ni nak wat kat rambutku..

sofea jeling2..

latest sofea

Okey..latest of Sofea..semakin manja..sker ngempeng2..gelak pun sakan..body dah ketak2..sker sembur2..hehe..later ai hapdet persediaan to gold coast..nerbes...lagi 4 hari to fly...c ya..taa

No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...