Thursday, November 4, 2010

sofea 4 bulan

Syukur..baby sofea dah 4 bulan 5 hari..kesihatan semakin tip top..berat dah 5.8kg..okeyla..naik 400 gram dari last month..skrang dh pandai nangis kalau takde org dekat dia..pantang tinggal asyik nak meniarap je..suka benor meniarap..maklumla dah pandai meniarap..sofea dpt meniarap seminggu sebelum umurnya 4 bulan..beza ngan abang dia 3 bulan setengah dah pandai meniarap..

Sofea masih breastfeed 100%..mak aku mcm terkejut,,sebab berjaya kasi 100% susu badan tanpa campur2..compare to abangnya sofyan..lepas pantang je nak tinggal aku dah get ready ngan susu formula..yela masa tu takde kesedaran psal bf..tak reti nak storage bagai..skrang dh ade kesedaran..n dah pasang2 niat nak kasi sofea 100% bm sampai 2 thn.. or sampai bila2 lah..selagi susu masih ada..

Latest stock EBM for sofea last update end of october ade dlm 97 oz..compare end of september ada 74 oz..skrang asal weekend aku still pump 1-2 session but dpt around 6-8 oz je coz dh kasi direct..hantar rumah BS pun around 60 oz perweek..stock ebm bulan 10 byk lagi..alhamdulillah..meningkat pengeluaran susu seiring ngan keperluan sofea..

So cuti skolah ni kna gak kasi bm thru bottle..utk mengelakkan dia trus lupa nanti hantar bs..minggu ni pengeluaran susu tak mcm last week..satu session aku bleh dpt 10oz tapi tis week aku dpt 8-9 oz jer..jgnla less than 8 0z..

Ni dh dekat nak bercuti ke gold coast..duit AUSD baru tukar rm500..dptnyer ausd160 sajork..hampehh kan currency dia tgh mahai..next week nak tgk currency dia turun skit tak..ni aku tukar kat jusco compare pat lain..dia rendah skit pat lain 3.06-3.08..pat dia 3.01..ok la..hehe
next week dpt duit undi ..bleh tukar lagi duitnya..

Okeyla..nak upload gambar sofea tgh meniarap..tapi icon gambar dah ade..cuma nak upload dia takde respond plak..soo later saya taruk gambar sofea meniarap...so selamat menyambut deepavali n utk Diana Ishak selamat melahirkan baby..semoga D n bb sihat sejahtera..amin..sedih n terharu tgk kelahiran baby tu...

No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...