Friday, December 24, 2010

gold coast nite life


Hehe..ni ade masa skit bolehla update kisah2 gc yg dah basi..hahaha..okeh..semalam dok kemas2 jpa pamplet seaworld tu..herm..baru pasan rupanya weolls cuma cover half of seaworld je..no wonder tak jpa aquarium,polar bear ,bermuda triangle n byk lagi..hahaha..yella penat sehh..sampai2 dh kena jalan..penat naik flight tak abis noks...herm..

Balik je bilik weolls..rehat2 dolo..isi perut dgn megi 2 bungkus..buat air kopi panas..bagus..kat hotel holiday inn ni tak kedekut..mcm hotel2 kat mesia ni letak kopi 3 sachet..gula 3 sachet..smer 3 tak pun 4..paling grand pun siap ade brown sugar n sugar diet tu ape ntah nama..mcm hotel ni..belambak..kopi ade 3 jenis kopi dia taruk..semer 4 sachet..pastu lom tea..tea ade 4 jenis tea..peppermint la..grey morning apentah..hahaha..sugar mmg byk..creamer takde..dia kasi susu dlm kotak tu..Dah relax2 siap golek2..bukak sliding door tgk pemandangan dari balcony..hujan renyai2..bak kate org aussie shower rain...

Dah relax bagai..siapkan anak2..and time to get some heavy food..memula asben pna marah masa aku wat budget makan 3 hari kat gc around ausd150-160..katenya mahal nak mampuih..masa tu aku pk duit yg aku tukar awal2 tu wat utk makan..sekali asben dah cakap cukup kot budget so weolls makan nasi gak for 3 days kat gc..hehe..btw weolls bawak 1k ausd n 1k usd for spare..credit card mmg tak guna..sebab 2currency usd sama rate ngan ausd masa weolls p gc..


Dah siap2..so mulala operasi jalan2 cari makan..jalan2..masa tu dah pkul 430pm..so jpa nando..ade org cakap halal..tapi asben tak konpiden..tiba2 nampak restoran india..terpampang halal..so makan kat situ..nak order lain malas so..aku order briyani ayam..asben briyani kambing..sofyan makan briyani kambing sebab ayam tu pedas skit..plus amek jus epal,masala tea for both of us utk rejunavetd la konon..asben order kari ayam sebagai tambahan..okeyla makanannya..big portion gak..sebab weolls lapar tak abis gak so end up tapau beb..mana bleh buang2 sebab mahal woooo..weolls abis dlm 60ausd..hehe..briyani dia biasa2la..sedap yg kat seven spices di jb..masala tea pun tak sedap mcm kat jb..hehe..tu yang merah beriani ayam yg coklat tu beriani daging..air masak free..
Sofyan menikmati breakfast cum lunch cum dinner

Lepas makan je weolls continue our journey..tanya mamat kat restoran tu pasar malam dia start kul brape..cehhh..mamat tu ala2 blur je..ampess..so weolls pun sambung jalan kat surfer paradise tu jpa la haunted house..sebab rushing kan nk tgk beach aku tak masuk pun dlm..mcm takde ape yg menarik..asben amek gambo..sofyan ala2 takut coz tangan kat lantai tu ala2 dihentak berjalan2 tangan tu..hehehe..tu sofyan takut kot..sampai amek gambo pun tak tgk camera..
asben n sofyan..tangan mamat tu diikat ngan tali..tak dpt plak amek gambo tgn tu..hehe

So jalan2 la sampai jpa beach..masa tu hujan dah turun sikit2..hermm..Sofyan plak buat hal takmo jalan nak dok dlm stroller kebetulan beg galas baby tu tak bawak..masa tu baru kul 5 plus2..lalu pat nite market tu..masih kosong..adela few booth tgh kemas2..lom bukak lagi..tgk signboard dia cakap start kul 6 -10 malam..herm..takkan nak tunggu..so weolls balik hotel dulula..b4 dat snap gak few picture..
surfer paradise masa ni dah hujan skit..
sofyan ala2 merajuk..tak bleh dok dlm stroller..
muke merajuk..hhaha
dekat beach..b4 raining..

So dlm hujan kiteorang menapak balik ke hotel..rushing giler..hujan lebat tapi sempat la berteduh..siap beli payung 5 dollar..payung itam kecik..muat2 asben..sofea mmg cover dgn kain utk bf..so balik bilik..sambung zzzz...dlm kul 7 tu kejutkan asben cakap nak p ke tak nite market..sebab benda ni jarang jpa..ade jumaat n rabu je..so asben liat2 pun bangun..so weolls p nite market..tak byk brg yg jual..byk kraftangan kulit2 kangaroo n few aje jualannya..beli la juga keychain kulit kangaroo n lukisan tangan magnet..semer abis dlm 15dollar..pastu weolls balik beli kebab ayam n kebab daging..plus beli susu 2 botol,mineral water n gula..haha..gula ni nak buat air takut kat bilik tak cukup noks...
nite life kat surfer paradise

mamapot n sofyan..ingathujan tu pakai baju ni..senang nak cover semer..tak hujan pun cuaca pun panas mcm kat mesia..summer katakan..

hummer ni siap ade minah2 gedik dlm tu nyanyi2 gittew..hehe

So balik bilik..smer salinkan diapers sofea..pakaikan diapers kat sofyan..kiteorang melantak kebab daging..kebab ayam half way je..kenyang siyut..then asben sambung makan nasi briyani yg tapau tu..dh kenyang..tidorkan sofea n sofyan,,mak pak pun tido..tapi mmg susah nak tido..kul 1 lebih baru lelap..1 lebih aka baru kul 11 kat malaysia..hehe..
budak2 kepenatan..terbongkang..

Okeh next entry sambung about hari2 di movieworld..okey..ni sambil menaip sambil pangku sofea..dia mana nak dok bawah..abang dia tu dah terbongkang sambil tgk pororo..okeh esok sambung..tak pun malam nanti..entry movieworld..okey taa

Friday, December 17, 2010

wafer sedap


Ini bukan entry wafer yg slalu kite beli kat pat jual kaya ball n jagung ittew..ini pasal entry biskut coklat wafer yg enak dimakan..hehe..Okeyla review ni pasal entry makan k..Saya memang sangat2 suka makan wafer stick gittew..dulu masa kecik suke makan snack wafer ni..tak silap satu plastik tu harga rm1 ke singgit lebih..tak hengat la...dlm tu ade 10 ketoi..masa tu bahagila kami adik beradik nak makan..siap wafer tu di bukak pcs by pcs utk mendapat efek kenikmatan..yela..kalau ngap sekali..abis cepat..so masa kecik dolo satu bar wafer tu adalah sgt2 berharga noks..

Dipendekkan citer bila dah mula blaja..wafer yg singgit sepoloh tu dah tak heran..duit ptptn boleh wat beli wafer locker..wakaka..masa tu wafer locker adalah nikmat alam semesta..duit ptptn mak mmg byk noks...sebab zaman mak 1st badge ptptn..teknologi IT non ado..so duit tu mmg mak guna betol2 utk blaja..sebab mak ni course nye Art..banyak pakai duit..nak beli calico..nak beli kertas..nak beli kain..eksoseri bagai..tapi mak syukur..mak guna duit ptptn secara berhemah..benda yg nampak until now mak beli mesin jahit singer..yg mmg masih gahh lagi kat bilik kerja mak tuhh..

Sebut pasal nikmat makan wafer ni..one day..masa stay kat royal bintang depan ikea tu..( motif citer mana ko duduk..)masa tu duduk situ senang nak soping kat ikea..kalau stay kl..jam noks nak masuk damansara..ni dh duduk depan ikea catwalk je..tapi bab tak bleh tahan trolley ikea tu sampai pintu depan..sah2 nak menapak ngan brg adalah jauh..so kesudahannya bagus guard tu kasi trolley pasaraya berhampiran..

Okey dipendekan citer ...mak belila meatball yg dihebah2 kan sedap giler tu..ngan gravy dia skali la..pastu utk anak bujang mak belikan wafer ikea tuhh..




wafer ikea ini la mak citer...


So otw balik tuh..bukak la wafer ni..mak aii sodap..sik baik sofyan tu tak hadap sgt benda ni..so ape lagi mak die yg over sebat sampai 4 keping..muahaha..giler lantaks..serius sedap k..rasa dia tak manis sgt..then susu n chocolate nyer blend moistly..dia rasa milky2 chocolate gitu..sedap sgt..rugi beli satu bungkus..lepas ni kalau p ikea harus mak amek 4 bungkus noks..ahahaha..yella kat jb takde ikea..


Masa p gold coast tu takdela plak jpa wafer aussie ni..yg jpa coklat macadamia dia..sedap gak..setaraf dgn godiva taste dia..tapi byk jual product yg ade macadamia..aku rasa dia pengeluar macadamia kot..nyesal tak beli macadamia byk2 mcm ade tourist cina tu beli berkilo2..mana tau kan macadamia murah kat sana..tapi sedap kacang macadamia neh..

Berbalik pd wafer tu..so semalam mak p jusco tebrau..sesaje bawak anak dara jalan..coz sofyan kat kg ikut nenek dia..ternampak satu bahagian product USA n Swiss ni..memula ingat nak beli 100%pure grape juice tu..3 botol 19.90..tapi tak larat nak ngankut botol2 kaca tu..sebab bawak sofea pakai stroller kan..ngan bakul..uihkk..pengsan mcm pokok krismas..So tak jd la beli..tiba2 nampak satu wafer ni..mini wafer jer..amek sebungkus..mak tak tau produk ni femes gak kat swiss sebab mak google je keluar trus gambar..so bawah ni wafer yg mcm cakap ni..

beli kat jusco rm9.90 sebungkus ade brapa bijik mak tak kira

Sampai umah makan seketul..rasa okeyla...tak bleh lawan wafer ikea tu..so pagi tadi benda ni dh sejuk..so makan seketol..sedapp gak noks..blehla beli lagi sementara nak makan yg ikea punye..huhu..rasa dia lebeh kurang gak ngan ikea tu..tapi bagi mak ikea tetap sedap lagi..so try la noks..tak taula wafer ni ade jual kat jusco lain kan..

Itu ajela entry mak pasal wafer sedap.,pasni mak sambung entry gold coast hotel..hehe..taa

Monday, December 13, 2010

gold coast--check in..

3 Disember 2010
Sampai je hotel..kul 330..lebeh kurangla..weolls stay kat holiday inn surfer paradise..patutnye dok mantra..tapi hotel dah fully booked..masa2 tgk review kat web..agak tak konpiden gak..ramai cakap hotel ni tak bagusla..burukla..mcm2 negative dari yg positive..aku gamble ajela..sebab takkan hotel 4 setengah bintang pun truk kan...sedangkan hotel 3 bintang kat Malaysia pun ok..Mcm entry sebelum ni pena citer..2 bilik nama aku kan..dpt bilik number 1203 dan 1205..kena pilih mana satu nak stay..so decide konon2 papa n sofyan satu bilik..mama n sofea satu bilik..bilik dh masuk bilik baru asben risau sebab...satu bilik 2 bed..satu bilik 2 bed ngan baby court..asben risau..travel agency sumbat semer 9 org 2 bilik..asben check ngan front desk..sik baikla..ada satu bilik lagi..so kiteorang rasa bilik weolls for sure yg ade baby court kat room 1203..hehe..lobby hotel
masa ni mama tgh check inSofyan ngan pokok christmas kat lobby

mereka lepak bersama papa



Selesai urusan check in bayor 200ausd..so masuk bilik..best bilik..comfy for longstay..ade balcony..bleh nampak qdeck dari our room..laut pun nampak..tapi cuaca hujan gittew..so..1st skali kite alas perut dgn secangkir kopi..dan 2 bungkus megi sup..hehe..rehat2 zzzzzzzzzzzzzz..hilangkan lelah..

view from our room

Okey gambar2 our room..esok saya sambung entry..jalan2 cari makan surfer paradise..n nite market..okeh..cya for entry hotel holiday inn surfer paradise..taa

gold coast Seaworld

3 Disember 2010

Touchdown je settle2..imegresen..maka menunggula kami di airport coolagata..ade benda yang wat weolls skit bengangla..patut pickup dh tunggu ngan nama masa kat arrival..so takde ape2..berpeleseran la di airport tu..ngantuk tu takde..rasa mcm environment lain jer..rata2 org kat airport ni mcm muke ala2 org asli depa..kira mcm kaum maori gittew..tgk ade family melayu bfast..tak berani nak beli susunya..haha..end up beli mineral water..kira tu 1st expand la guna ausd..4.50dollar rege airnya..so tunggu punya tunggu dah kul 9..siap akak akak yg skali travelling agency ngan kiteorang call kl marah2pasal takde saper nak jemput..ingat nak call gak..rupanya kalau pakai line dia tak auto roarming..ceh..kesudahannya takde line..very da kelakar..asben ingat phone dia totop..phone aku on utk trima sms or ape2..tapi baru ku tau..patut b4 fly aku kna roarming awal2..adoila..tula..kan tak beron hp..sia2 sajork charge penuh2 b4 fly..heheh..akak2 tu phone siap marah2 la..sebab katanya ade org dah tunggukan..kiteorang mcm lost skejap kat airport..

Dalam kekalutan tu..tiba2 ade sorang mamat mat saleh ngan whiteboard mini cop air asia sampai..cari sabariah..and 7 adult..haha..kecoh skali lagi..akak sabariah ingat sabariah lain..maybe sabariah lain tu ade 7 anak..hehe..bila kira2 kiteorg mmg 7 adult with 2 child..mukeke..kecoh gak..masa tu dah 930..so trus p kat shuttle..

Dlm shuttle tu..si kecil2 dua2 tido lagi..aku dh termenung..mcm kepala hotak laloq gittew..memula ingat dia nak antar hotel..sebab ikut kan jadual p seaworld dlm 11am..ade masa dlm 2 jam lagi..tapi sebab mat salleh driver tu kalut..terkejar2..dia berenti kat stesen bus n kiteorg transit ke bas yg p seaworld..memula aku ckpla..tak bleh ke balik hotel..dengan kekwatnya mat salleh tu jawb..dia ckp boleh..tapi dia takde masa dah nak hanto ke seaworld..aku ckp okeyla..just asking je kan..so wat bodo jela..sampai seaworld..ingat next pickup kul 3..or kite bleh request..skali dia cakap amek 445..ampess gass btol..tak taula mcm mana bila sampai sana..masing2 otak dah tepu..kids sikbaik cukup tido dlm flight..mak pak la..aku muka tak bermekap..wahaha..selebet..dgn bau susu..uishh..tuhan je tau..
Seaworld
Sampai je Seaworld beratur nak masukk..penjaga tiket sangat2 friendly..kiteorg request for stroller utk sofyan..tapi penuh plak..dah beratur..perut lapar..hujan plak ala2 gerimis gitu..sian kat baby sofea ..masa tu sofea dah memerut..so cebokkan dia kat toilet seaworld..Bagus seaworld dia ade parent's room so..senang..siap ade tempat salin diapers..pat menetek pun ade..dah settlekan sofea nampak ade locker yg bleh disewa..9 dollar..cakap kat asben sebab bagpack dia berat ade laptop..sementara nak jalan2..baik dia simpan sana dolo..so asben tukarkan..9 dollar duit siling dia..aku pun Q ikut mat salleh depan..mcm mana dia buat..tapi aku silap..patutnya mat salleh dh tutup locker baru aku wat semula..tapi tak..aku dh try nak rent..sekali tu tak bleh..burn je duit..ampess..asben bebel2..suruh p tukar duit balik..dah tukar beli ponco 2 helai..6 dollar gitu..


Sofyan tengah tgk rehearseal pirates show..

Masa baru sampai dh settle semua urusan toilet..dieorg baru rehearseal pirates show ni..sofyan ni excited la bab boat2 ni..dia dok tgk bot2 tu buat aksi2 stunt bagai..tak silap show dia start kul 2pm..masa hujan gerimis..
Sofyan n Sofyan selesai urusan toilet..huhu..ready to start a journey..hehhe

Ingat nak breakfast kat situ..tapi pk takut tak halal..so lupakan niat..sik baik perut tak lapar sgt..masih ade tenaga..sofyan pun sama sik baik dia tak meragam kelaparan..kalau tak perut dia mesti di isi dulu..paling tidak pun kna belikan dia fries..tapi ok je..Sepanjang sidewalk kite jalan2..mesti singgah amek gambar..
Sofea tunggu papa settlekan urusan..hehe
Otw..ingat nak naik cable car tu..tapi sebab bawak stroller..malas plak..pastu kna beratur..so decide jalan2 je..jpa bangau yg lepak2..kat tepi tasik..

bangau tengah lepak2..shot gambar skejap..bangau ke..rasa bangau la ni.huhu
jalan2 lagi jpa kolam dolphin ni..bau laut sgt..dolphin sgt comel tgh main bola..pastu ade few mat salleh n kids tgh feed dolphin..tak silap kena bayor kot..n kna pakai swimsuit..

So weolls just shot2 gambar sehingga ternampak sesame streets beach..kira kat sana mcm nampak ade few ridela..tapi sebab hujan ade 2-3 tak dibuka..
kat sesame street gift shop

kat main entrance sesame street beach



1st ride yg dinaiki..adalah ala2 merry goes round..tak perlu beratur..naik je..budak yg bawah 90cm kena ditemani parent..so naikla..sofyan gile excited..dia naik benda alah tu kat jusco..tu pun kecik cinonet..haha..ni dpt yg besar puas giler dia..hehhe

ride pertama

ride kedua

Masa naik ride kedua tu..mmg beratur la..sofyan berjaya naik lepas satu sesi..hehe..suka dia naik..even gerimis masa tu..mamanyer pun suke gak sebab masa kecik2 dolo tak pena naik..hahah..Lepas settle benda alah ni..nak naik train..tapi malangnyer dia ckp hujan benda tu tak bleh operate..aiseh..so jalan2 la lagi dlm seaworld..ade nampak sales barg quicksilver,roxy..try p..ending asben beli sourvenier..saya beli tshirt elmo n sesame street character for mama n sofea..sofyan beli tshirt elmo..belikan utk iman n momma skali..so abis je dlm 60dollar..dah beli2..tu perut lapar..sofyan dpt gak makan ice cream sementara aku bf sofea..jpa akak2 sabariah n zainon..inform dia kiteorg dh finish kat seaworld n nak balik..so around 3 dah settle..mcm nothingla..nak tgk show2 tu tak excited sebab keletihan n kelaparan..
So kiteorang keluar kul 3..tu..asben tanya kat kaunter mcm mana nak dptkan cab..bagusnya..org kaunter siap call cab for us..




dah kat luar tunggu papa settle cab

tempat tunggu cab..

Tunggu cab tak sampai 20 minit..cab sampai...dlm 10-15minit weolls sampai hotel..fuhhh..lega sangat..cab kena 15dollar..ok la..so check in..ingat check in even dah bayar ngan agent..kite masuk amek kunci je..rupanya still kna letak deposit..ade missunderstanding kat situ..masa mula2 check in ade 2 room nama aku..so dia kasi 2 key ..kena deposit for 2 roomla..satu bilik 100dollar..2 bilik 200dollar..bayar ajela..concierge dia plak angkut smer beg..beg kak sabariah skali bawak naik..wakaka..kelakar..ok kita sambung next entry..check in..........sebab nak upload gambor kan..sini dah byk kali aku terdelete pic..tak kuasa dah nak masuk gambo lagi..okey see ya next entry utk check in hotel..

Sunday, December 12, 2010

bohong sunat..

relax jap dari typing kisah goldcoast..esok ko sambung type..malas plak nak citer coz not in mood..kalau mood ok harus entry laju je type..memory bleh refresh cepat..hehe..ok today nak citer pasal bohong sunat..ade ke bohong sunat..

Saya ade satu perangai yg susah nak memuji org yg betul2 kite ihklas memuji..erkk..tak bagus ka bagus ini sikap?Contohla..kalau pergi kenduri kawin..lauk bapak tak sedap..tapi takdela p jpa tuan rumah sambil cakap..sedap betul nasi ni..lauk ni enak..bla bla..huhu..paling tidak saya diam je..huhu..

Tapi memang la vagus kalau puji2 gittew amek hati even ko taw mmg tak patut dipuji..tapi bagi dirikus ini..saya memuji bila benda2 or apa2 yg berhak dipuji( ayat tak bleh tahan..ape ko ingat ko baguus...) mukeke..teruk ekk perangaiku ini..kalau jpa baby..baby comel i puji..bb tak comel i diam je..tu sikap saya..kalau pengantin tu makeup mcm opera cina..takde la puji2 lg cantik makeup dia..haha..tak blehla nak tipu2 cakap bende yg opposite ni..

Ni pandangan sayala..saya tak pandai menipu..kalau saya tak suka..muka saya mmg tak bleh tipu..otomatik mmg org tahu saya tak suka..kalau kaver pun saya rela pergi jauh2 dari org nampak muke saya..kalau ikhlas saya mmg seikhlas hati saya..so itula perangai saya..sbb tu kalau komen2 mana tempat kalau saya rasa ikhlas baru komen..kalau takat nak amek hati tu..its so not me..ok..later v sambung entry gold coast..taa

Wednesday, December 8, 2010

Gold coast part two arrival


3 December 2010

Keadaan dlm flight mmg agak kureng la bagi ibu2 mcm saya ni coz kna pangku baby..tula kalau nak jalan jauh mcm ni harus la amek seat depan bleh letak baby dlm bassinet..so siapa p ngan air asia make sure tempah seat awal2 okeh..biar tambah duit lebeh skit..so far alhamdulillah la even dok pangku baby..baby sofea sangat2 baik..tips berguna masa flight nk fly kena susukan bayi anda takut dia merengek coz telinga tersumbat...dlm flight mlm ni..suasana tenteram sikit compare ngan masa balik..mcm dlm bas..bingit seh..mlm mcm more privacy..yg bising pun baby2 yg agak tak dpt nak tido..walaupun amek meal kat flight still tambah2 lagi..abis around 50 gak kat atas tu..hehehe..


dah nak landing kat Coolagata airport..mcm tak percaya je..

nampak beach dia skit2..

here we are gold coast

akhirnya touchdown dgn selamat kul 750 pagi waktu Australia bersamaan 550 pagi Malaysia


Touchdown je around 830 baru dpt turun safely..terasa sejuk je angin pagi...ade beberapa keluarga dari Malaysia yg tegur...okla..cuaca mendung..ikut weather forecast mmg hujan..suasana dingin ala2 cameron 10 thn dulu..tak sejuk sgt..takat pakai cardigan n jeans dh ok..tapi utk kids mmg pakaikan sweater takdela tebal sgt..biasa2..

Semernya smooth..kata org imegresen australia ni cerewet..tapi alhamdulillah..as long as declare brg smer mmg takde masalah..imegresen dia pun friendly..weolls bawak ubat demam sofea incase kan cuaca sana tgh hujan..ngan megi segera..tea pun bawak gak..hehe..dia check baggage smer..then settle..tak byk plak tanya..

Pastu menunggu plak pick up...seem pergi ngan travel agency..bkenalan ngan 2 other family kak sabariah and kids dan kak zainon n kid..kid la sgt smer dh umur 19-23..hehe,,,okeyla..tak dpt nak follow sgt dieorang coz weolls pun ngan kids..so nama je grouping..gerak asing2 je bila dh sampai kat tempat2 berkenaan..

Sebab ade missunderstanding skit..kiteorang tunggu dkat sejam gak..kalau awal tadi blehla golek2 tido sat kat hotel..tapi hampeh..trus ke Seaworld..nenong kepala makcik ni..muke mmg tak siap la..hahaha..sofyan mmg dari sampai..hingga masuk shutter dia tido..sampai half way ke seaworld baru dia bangun...all the way mmg tak amek gambar..byk rumah2 n boat2 mewah..boleh katakan setiap rumah mesti ade boat..siap ade boat sales gittew..nak amek gambar boat tu tak sempat coz weolls tak cukup masa..

So pkul 11 pagi sampai kat Seaworld..bermulalah..adventure kat seaworld..sampai2 cari toilet n simpan barang2 kecik kat locker berbayar Ausd9..beli ponco 2 helai dh 10 dollar..sebab cuaca hujan kan..nak makan tak tau mana pat halal..so kebulur gak arr..sebab rata2 tak confidentla..ride pun tak enjoy sgt..enjoy kat sesame street je arr..ok nanti sambung entry sea world..

Tuesday, December 7, 2010

gold coast part one


2 Disember 2010

Hhuhu..entry tak bleh tahan..nak gak taruk part2..okeyla..sebabkan weolls from jb..kenala bermalam kat kl..sehari b4 berangkat..mula2 excited gak..lama2 mcm takut2..mcm2 perasaan..dulu masa muda2 p bangkok bleh tahan lagi coz masa tu takde anak lagi..lepas je check out dari vistana hotel..trus p bukit bintang lunch kat nasi ayam hainan tu..lepas lunch beli baju utk mamapot nak kaver..baju anak2 smer dh belikan..mama je takde baju yg sekali cover ngan hood tuu..hehe..beli kat rompers je..situ baju murah2 and cantek2..lepas je beli kelam kabut p lcct..pada hal baru kul 4..


otw ke LCCT..masing2 melaram ngan sweater berhood..hahaha


Sampai LCCT dlm kul 5 masih awal..check2 flight weolls kul 950pm..lambat lagi takkan nak check in awal2..supposed jpa travel agent kul 630..tapi malehla..awal2..asben pun ckp penat..ingat nak mandi2..so decide check in kat tune hotel..3 jam for 60 hengget..so sana sebb baju2 smer dh packing..saya yg berbau susu..terpaksa basuh bra n keringkan pakai dryer..huhu..bb mmg tak tido except abangnyer..tido sampai time weolls nak check out..tu pun dia hangin2..bila tunjuk airport and aeroplane..baru dia excited bangun tanpa bad mood..hehe



abang sofyan yg membuta

baby sofea steady tak tido pun

So check out lepas magrib dlm 730..parking kete bagai..dlm kul 8 baru meet up ngan orang travelling agency..settle smer check in bagai dlm kul 830..pastu dinner yg tak sedap kat LCCT..saya tak selera sgt nak makan..time nak boarding pun rasa mcm pokok christmas ngan bawak beg..tolak stroller..hahaha..berpeluh2 sakan..Flight bergerak dlm kul 1015pm..so bermula la kehidupan dlam flight..tak selesa sgt la sebab baby bassinet utk org seat depan2..weolls dh tgh2..so pangkula sofea sampai gc..Alhamdulillah sepanjang penerbangan sofea tido n tak merengek langsung..cuma sofyan je ala2..tak biasa tido duduk..huhu..so tertonggeng2 dia..dlm flight mana yg bawak bb mesti tak selesa nak tido..masa tu dok terpk..ade one parent tu..bb tak tdo langsung dlm bassinet..alangkah baiknya bagi sofea tido dlm tu..hehehe..overall..sikit tak comfortable la..but kalau tak Air Asia tambang murah..tak sampai pun kat GC..hehe..okey esok sambung.....

Sofyan yg tertonggeng tak selesa..tapi tdo sampai kat imegresen gold coast pun tido lagi...

Thursday, December 2, 2010

going to fly...

salam..pepagi ni gigih nak hapdet..petang semalam sampai kl around 5ish..pastu disebabkan perjalanan non-stop from jb..stop pun sebab papa nak p toilet n isi minyak..sampai2 p isi tangki perut masing2 yg tak lunch..makan burger king je..kalau dah tekak melayu..burger mana kenyang..mesti mau nasik..tak taula kat goldcoast nanti..haha..mesti tak tenangg...hehehe

So dipendekkan citer weolls makan kat restoran minang..dh abis makan trus check in hotel kat vistana..so trus tak kluar2..hapdet pesbook je..ni pagi mula rasa tak senang nak tido coz risau nak travelling..adoilaa..dolo excited tak hengat..skrang risau bagai..sebab bawak anak2 kan..check weather forecast sana suhu 19-24..ala2 cameron punye suhu 10 tahun dolo..so adios..kalau ade internet kat sana saya online..kalau tak kiter buat entry peringkat2...hehehe

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...