Friday, December 24, 2010

gold coast nite life


Hehe..ni ade masa skit bolehla update kisah2 gc yg dah basi..hahaha..okeh..semalam dok kemas2 jpa pamplet seaworld tu..herm..baru pasan rupanya weolls cuma cover half of seaworld je..no wonder tak jpa aquarium,polar bear ,bermuda triangle n byk lagi..hahaha..yella penat sehh..sampai2 dh kena jalan..penat naik flight tak abis noks...herm..

Balik je bilik weolls..rehat2 dolo..isi perut dgn megi 2 bungkus..buat air kopi panas..bagus..kat hotel holiday inn ni tak kedekut..mcm hotel2 kat mesia ni letak kopi 3 sachet..gula 3 sachet..smer 3 tak pun 4..paling grand pun siap ade brown sugar n sugar diet tu ape ntah nama..mcm hotel ni..belambak..kopi ade 3 jenis kopi dia taruk..semer 4 sachet..pastu lom tea..tea ade 4 jenis tea..peppermint la..grey morning apentah..hahaha..sugar mmg byk..creamer takde..dia kasi susu dlm kotak tu..Dah relax2 siap golek2..bukak sliding door tgk pemandangan dari balcony..hujan renyai2..bak kate org aussie shower rain...

Dah relax bagai..siapkan anak2..and time to get some heavy food..memula asben pna marah masa aku wat budget makan 3 hari kat gc around ausd150-160..katenya mahal nak mampuih..masa tu aku pk duit yg aku tukar awal2 tu wat utk makan..sekali asben dah cakap cukup kot budget so weolls makan nasi gak for 3 days kat gc..hehe..btw weolls bawak 1k ausd n 1k usd for spare..credit card mmg tak guna..sebab 2currency usd sama rate ngan ausd masa weolls p gc..


Dah siap2..so mulala operasi jalan2 cari makan..jalan2..masa tu dah pkul 430pm..so jpa nando..ade org cakap halal..tapi asben tak konpiden..tiba2 nampak restoran india..terpampang halal..so makan kat situ..nak order lain malas so..aku order briyani ayam..asben briyani kambing..sofyan makan briyani kambing sebab ayam tu pedas skit..plus amek jus epal,masala tea for both of us utk rejunavetd la konon..asben order kari ayam sebagai tambahan..okeyla makanannya..big portion gak..sebab weolls lapar tak abis gak so end up tapau beb..mana bleh buang2 sebab mahal woooo..weolls abis dlm 60ausd..hehe..briyani dia biasa2la..sedap yg kat seven spices di jb..masala tea pun tak sedap mcm kat jb..hehe..tu yang merah beriani ayam yg coklat tu beriani daging..air masak free..
Sofyan menikmati breakfast cum lunch cum dinner

Lepas makan je weolls continue our journey..tanya mamat kat restoran tu pasar malam dia start kul brape..cehhh..mamat tu ala2 blur je..ampess..so weolls pun sambung jalan kat surfer paradise tu jpa la haunted house..sebab rushing kan nk tgk beach aku tak masuk pun dlm..mcm takde ape yg menarik..asben amek gambo..sofyan ala2 takut coz tangan kat lantai tu ala2 dihentak berjalan2 tangan tu..hehehe..tu sofyan takut kot..sampai amek gambo pun tak tgk camera..
asben n sofyan..tangan mamat tu diikat ngan tali..tak dpt plak amek gambo tgn tu..hehe

So jalan2 la sampai jpa beach..masa tu hujan dah turun sikit2..hermm..Sofyan plak buat hal takmo jalan nak dok dlm stroller kebetulan beg galas baby tu tak bawak..masa tu baru kul 5 plus2..lalu pat nite market tu..masih kosong..adela few booth tgh kemas2..lom bukak lagi..tgk signboard dia cakap start kul 6 -10 malam..herm..takkan nak tunggu..so weolls balik hotel dulula..b4 dat snap gak few picture..
surfer paradise masa ni dah hujan skit..
sofyan ala2 merajuk..tak bleh dok dlm stroller..
muke merajuk..hhaha
dekat beach..b4 raining..

So dlm hujan kiteorang menapak balik ke hotel..rushing giler..hujan lebat tapi sempat la berteduh..siap beli payung 5 dollar..payung itam kecik..muat2 asben..sofea mmg cover dgn kain utk bf..so balik bilik..sambung zzzz...dlm kul 7 tu kejutkan asben cakap nak p ke tak nite market..sebab benda ni jarang jpa..ade jumaat n rabu je..so asben liat2 pun bangun..so weolls p nite market..tak byk brg yg jual..byk kraftangan kulit2 kangaroo n few aje jualannya..beli la juga keychain kulit kangaroo n lukisan tangan magnet..semer abis dlm 15dollar..pastu weolls balik beli kebab ayam n kebab daging..plus beli susu 2 botol,mineral water n gula..haha..gula ni nak buat air takut kat bilik tak cukup noks...
nite life kat surfer paradise

mamapot n sofyan..ingathujan tu pakai baju ni..senang nak cover semer..tak hujan pun cuaca pun panas mcm kat mesia..summer katakan..

hummer ni siap ade minah2 gedik dlm tu nyanyi2 gittew..hehe

So balik bilik..smer salinkan diapers sofea..pakaikan diapers kat sofyan..kiteorang melantak kebab daging..kebab ayam half way je..kenyang siyut..then asben sambung makan nasi briyani yg tapau tu..dh kenyang..tidorkan sofea n sofyan,,mak pak pun tido..tapi mmg susah nak tido..kul 1 lebih baru lelap..1 lebih aka baru kul 11 kat malaysia..hehe..
budak2 kepenatan..terbongkang..

Okeh next entry sambung about hari2 di movieworld..okey..ni sambil menaip sambil pangku sofea..dia mana nak dok bawah..abang dia tu dah terbongkang sambil tgk pororo..okeh esok sambung..tak pun malam nanti..entry movieworld..okey taa

No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...