Tuesday, December 7, 2010

gold coast part one


2 Disember 2010

Hhuhu..entry tak bleh tahan..nak gak taruk part2..okeyla..sebabkan weolls from jb..kenala bermalam kat kl..sehari b4 berangkat..mula2 excited gak..lama2 mcm takut2..mcm2 perasaan..dulu masa muda2 p bangkok bleh tahan lagi coz masa tu takde anak lagi..lepas je check out dari vistana hotel..trus p bukit bintang lunch kat nasi ayam hainan tu..lepas lunch beli baju utk mamapot nak kaver..baju anak2 smer dh belikan..mama je takde baju yg sekali cover ngan hood tuu..hehe..beli kat rompers je..situ baju murah2 and cantek2..lepas je beli kelam kabut p lcct..pada hal baru kul 4..


otw ke LCCT..masing2 melaram ngan sweater berhood..hahaha


Sampai LCCT dlm kul 5 masih awal..check2 flight weolls kul 950pm..lambat lagi takkan nak check in awal2..supposed jpa travel agent kul 630..tapi malehla..awal2..asben pun ckp penat..ingat nak mandi2..so decide check in kat tune hotel..3 jam for 60 hengget..so sana sebb baju2 smer dh packing..saya yg berbau susu..terpaksa basuh bra n keringkan pakai dryer..huhu..bb mmg tak tido except abangnyer..tido sampai time weolls nak check out..tu pun dia hangin2..bila tunjuk airport and aeroplane..baru dia excited bangun tanpa bad mood..hehe



abang sofyan yg membuta

baby sofea steady tak tido pun

So check out lepas magrib dlm 730..parking kete bagai..dlm kul 8 baru meet up ngan orang travelling agency..settle smer check in bagai dlm kul 830..pastu dinner yg tak sedap kat LCCT..saya tak selera sgt nak makan..time nak boarding pun rasa mcm pokok christmas ngan bawak beg..tolak stroller..hahaha..berpeluh2 sakan..Flight bergerak dlm kul 1015pm..so bermula la kehidupan dlam flight..tak selesa sgt la sebab baby bassinet utk org seat depan2..weolls dh tgh2..so pangkula sofea sampai gc..Alhamdulillah sepanjang penerbangan sofea tido n tak merengek langsung..cuma sofyan je ala2..tak biasa tido duduk..huhu..so tertonggeng2 dia..dlm flight mana yg bawak bb mesti tak selesa nak tido..masa tu dok terpk..ade one parent tu..bb tak tdo langsung dlm bassinet..alangkah baiknya bagi sofea tido dlm tu..hehehe..overall..sikit tak comfortable la..but kalau tak Air Asia tambang murah..tak sampai pun kat GC..hehe..okey esok sambung.....

Sofyan yg tertonggeng tak selesa..tapi tdo sampai kat imegresen gold coast pun tido lagi...

No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...