Wednesday, December 8, 2010

Gold coast part two arrival


3 December 2010

Keadaan dlm flight mmg agak kureng la bagi ibu2 mcm saya ni coz kna pangku baby..tula kalau nak jalan jauh mcm ni harus la amek seat depan bleh letak baby dlm bassinet..so siapa p ngan air asia make sure tempah seat awal2 okeh..biar tambah duit lebeh skit..so far alhamdulillah la even dok pangku baby..baby sofea sangat2 baik..tips berguna masa flight nk fly kena susukan bayi anda takut dia merengek coz telinga tersumbat...dlm flight mlm ni..suasana tenteram sikit compare ngan masa balik..mcm dlm bas..bingit seh..mlm mcm more privacy..yg bising pun baby2 yg agak tak dpt nak tido..walaupun amek meal kat flight still tambah2 lagi..abis around 50 gak kat atas tu..hehehe..


dah nak landing kat Coolagata airport..mcm tak percaya je..

nampak beach dia skit2..

here we are gold coast

akhirnya touchdown dgn selamat kul 750 pagi waktu Australia bersamaan 550 pagi Malaysia


Touchdown je around 830 baru dpt turun safely..terasa sejuk je angin pagi...ade beberapa keluarga dari Malaysia yg tegur...okla..cuaca mendung..ikut weather forecast mmg hujan..suasana dingin ala2 cameron 10 thn dulu..tak sejuk sgt..takat pakai cardigan n jeans dh ok..tapi utk kids mmg pakaikan sweater takdela tebal sgt..biasa2..

Semernya smooth..kata org imegresen australia ni cerewet..tapi alhamdulillah..as long as declare brg smer mmg takde masalah..imegresen dia pun friendly..weolls bawak ubat demam sofea incase kan cuaca sana tgh hujan..ngan megi segera..tea pun bawak gak..hehe..dia check baggage smer..then settle..tak byk plak tanya..

Pastu menunggu plak pick up...seem pergi ngan travel agency..bkenalan ngan 2 other family kak sabariah and kids dan kak zainon n kid..kid la sgt smer dh umur 19-23..hehe,,,okeyla..tak dpt nak follow sgt dieorang coz weolls pun ngan kids..so nama je grouping..gerak asing2 je bila dh sampai kat tempat2 berkenaan..

Sebab ade missunderstanding skit..kiteorang tunggu dkat sejam gak..kalau awal tadi blehla golek2 tido sat kat hotel..tapi hampeh..trus ke Seaworld..nenong kepala makcik ni..muke mmg tak siap la..hahaha..sofyan mmg dari sampai..hingga masuk shutter dia tido..sampai half way ke seaworld baru dia bangun...all the way mmg tak amek gambar..byk rumah2 n boat2 mewah..boleh katakan setiap rumah mesti ade boat..siap ade boat sales gittew..nak amek gambar boat tu tak sempat coz weolls tak cukup masa..

So pkul 11 pagi sampai kat Seaworld..bermulalah..adventure kat seaworld..sampai2 cari toilet n simpan barang2 kecik kat locker berbayar Ausd9..beli ponco 2 helai dh 10 dollar..sebab cuaca hujan kan..nak makan tak tau mana pat halal..so kebulur gak arr..sebab rata2 tak confidentla..ride pun tak enjoy sgt..enjoy kat sesame street je arr..ok nanti sambung entry sea world..

No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...