Monday, December 13, 2010

gold coast Seaworld

3 Disember 2010

Touchdown je settle2..imegresen..maka menunggula kami di airport coolagata..ade benda yang wat weolls skit bengangla..patut pickup dh tunggu ngan nama masa kat arrival..so takde ape2..berpeleseran la di airport tu..ngantuk tu takde..rasa mcm environment lain jer..rata2 org kat airport ni mcm muke ala2 org asli depa..kira mcm kaum maori gittew..tgk ade family melayu bfast..tak berani nak beli susunya..haha..end up beli mineral water..kira tu 1st expand la guna ausd..4.50dollar rege airnya..so tunggu punya tunggu dah kul 9..siap akak akak yg skali travelling agency ngan kiteorang call kl marah2pasal takde saper nak jemput..ingat nak call gak..rupanya kalau pakai line dia tak auto roarming..ceh..kesudahannya takde line..very da kelakar..asben ingat phone dia totop..phone aku on utk trima sms or ape2..tapi baru ku tau..patut b4 fly aku kna roarming awal2..adoila..tula..kan tak beron hp..sia2 sajork charge penuh2 b4 fly..heheh..akak2 tu phone siap marah2 la..sebab katanya ade org dah tunggukan..kiteorang mcm lost skejap kat airport..

Dalam kekalutan tu..tiba2 ade sorang mamat mat saleh ngan whiteboard mini cop air asia sampai..cari sabariah..and 7 adult..haha..kecoh skali lagi..akak sabariah ingat sabariah lain..maybe sabariah lain tu ade 7 anak..hehe..bila kira2 kiteorg mmg 7 adult with 2 child..mukeke..kecoh gak..masa tu dah 930..so trus p kat shuttle..

Dlm shuttle tu..si kecil2 dua2 tido lagi..aku dh termenung..mcm kepala hotak laloq gittew..memula ingat dia nak antar hotel..sebab ikut kan jadual p seaworld dlm 11am..ade masa dlm 2 jam lagi..tapi sebab mat salleh driver tu kalut..terkejar2..dia berenti kat stesen bus n kiteorg transit ke bas yg p seaworld..memula aku ckpla..tak bleh ke balik hotel..dengan kekwatnya mat salleh tu jawb..dia ckp boleh..tapi dia takde masa dah nak hanto ke seaworld..aku ckp okeyla..just asking je kan..so wat bodo jela..sampai seaworld..ingat next pickup kul 3..or kite bleh request..skali dia cakap amek 445..ampess gass btol..tak taula mcm mana bila sampai sana..masing2 otak dah tepu..kids sikbaik cukup tido dlm flight..mak pak la..aku muka tak bermekap..wahaha..selebet..dgn bau susu..uishh..tuhan je tau..
Seaworld
Sampai je Seaworld beratur nak masukk..penjaga tiket sangat2 friendly..kiteorg request for stroller utk sofyan..tapi penuh plak..dah beratur..perut lapar..hujan plak ala2 gerimis gitu..sian kat baby sofea ..masa tu sofea dah memerut..so cebokkan dia kat toilet seaworld..Bagus seaworld dia ade parent's room so..senang..siap ade tempat salin diapers..pat menetek pun ade..dah settlekan sofea nampak ade locker yg bleh disewa..9 dollar..cakap kat asben sebab bagpack dia berat ade laptop..sementara nak jalan2..baik dia simpan sana dolo..so asben tukarkan..9 dollar duit siling dia..aku pun Q ikut mat salleh depan..mcm mana dia buat..tapi aku silap..patutnya mat salleh dh tutup locker baru aku wat semula..tapi tak..aku dh try nak rent..sekali tu tak bleh..burn je duit..ampess..asben bebel2..suruh p tukar duit balik..dah tukar beli ponco 2 helai..6 dollar gitu..


Sofyan tengah tgk rehearseal pirates show..

Masa baru sampai dh settle semua urusan toilet..dieorg baru rehearseal pirates show ni..sofyan ni excited la bab boat2 ni..dia dok tgk bot2 tu buat aksi2 stunt bagai..tak silap show dia start kul 2pm..masa hujan gerimis..
Sofyan n Sofyan selesai urusan toilet..huhu..ready to start a journey..hehhe

Ingat nak breakfast kat situ..tapi pk takut tak halal..so lupakan niat..sik baik perut tak lapar sgt..masih ade tenaga..sofyan pun sama sik baik dia tak meragam kelaparan..kalau tak perut dia mesti di isi dulu..paling tidak pun kna belikan dia fries..tapi ok je..Sepanjang sidewalk kite jalan2..mesti singgah amek gambar..
Sofea tunggu papa settlekan urusan..hehe
Otw..ingat nak naik cable car tu..tapi sebab bawak stroller..malas plak..pastu kna beratur..so decide jalan2 je..jpa bangau yg lepak2..kat tepi tasik..

bangau tengah lepak2..shot gambar skejap..bangau ke..rasa bangau la ni.huhu
jalan2 lagi jpa kolam dolphin ni..bau laut sgt..dolphin sgt comel tgh main bola..pastu ade few mat salleh n kids tgh feed dolphin..tak silap kena bayor kot..n kna pakai swimsuit..

So weolls just shot2 gambar sehingga ternampak sesame streets beach..kira kat sana mcm nampak ade few ridela..tapi sebab hujan ade 2-3 tak dibuka..
kat sesame street gift shop

kat main entrance sesame street beach



1st ride yg dinaiki..adalah ala2 merry goes round..tak perlu beratur..naik je..budak yg bawah 90cm kena ditemani parent..so naikla..sofyan gile excited..dia naik benda alah tu kat jusco..tu pun kecik cinonet..haha..ni dpt yg besar puas giler dia..hehhe

ride pertama

ride kedua

Masa naik ride kedua tu..mmg beratur la..sofyan berjaya naik lepas satu sesi..hehe..suka dia naik..even gerimis masa tu..mamanyer pun suke gak sebab masa kecik2 dolo tak pena naik..hahah..Lepas settle benda alah ni..nak naik train..tapi malangnyer dia ckp hujan benda tu tak bleh operate..aiseh..so jalan2 la lagi dlm seaworld..ade nampak sales barg quicksilver,roxy..try p..ending asben beli sourvenier..saya beli tshirt elmo n sesame street character for mama n sofea..sofyan beli tshirt elmo..belikan utk iman n momma skali..so abis je dlm 60dollar..dah beli2..tu perut lapar..sofyan dpt gak makan ice cream sementara aku bf sofea..jpa akak2 sabariah n zainon..inform dia kiteorg dh finish kat seaworld n nak balik..so around 3 dah settle..mcm nothingla..nak tgk show2 tu tak excited sebab keletihan n kelaparan..
So kiteorang keluar kul 3..tu..asben tanya kat kaunter mcm mana nak dptkan cab..bagusnya..org kaunter siap call cab for us..




dah kat luar tunggu papa settle cab

tempat tunggu cab..

Tunggu cab tak sampai 20 minit..cab sampai...dlm 10-15minit weolls sampai hotel..fuhhh..lega sangat..cab kena 15dollar..ok la..so check in..ingat check in even dah bayar ngan agent..kite masuk amek kunci je..rupanya still kna letak deposit..ade missunderstanding kat situ..masa mula2 check in ade 2 room nama aku..so dia kasi 2 key ..kena deposit for 2 roomla..satu bilik 100dollar..2 bilik 200dollar..bayar ajela..concierge dia plak angkut smer beg..beg kak sabariah skali bawak naik..wakaka..kelakar..ok kita sambung next entry..check in..........sebab nak upload gambor kan..sini dah byk kali aku terdelete pic..tak kuasa dah nak masuk gambo lagi..okey see ya next entry utk check in hotel..

No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...