Friday, December 17, 2010

wafer sedap


Ini bukan entry wafer yg slalu kite beli kat pat jual kaya ball n jagung ittew..ini pasal entry biskut coklat wafer yg enak dimakan..hehe..Okeyla review ni pasal entry makan k..Saya memang sangat2 suka makan wafer stick gittew..dulu masa kecik suke makan snack wafer ni..tak silap satu plastik tu harga rm1 ke singgit lebih..tak hengat la...dlm tu ade 10 ketoi..masa tu bahagila kami adik beradik nak makan..siap wafer tu di bukak pcs by pcs utk mendapat efek kenikmatan..yela..kalau ngap sekali..abis cepat..so masa kecik dolo satu bar wafer tu adalah sgt2 berharga noks..

Dipendekkan citer bila dah mula blaja..wafer yg singgit sepoloh tu dah tak heran..duit ptptn boleh wat beli wafer locker..wakaka..masa tu wafer locker adalah nikmat alam semesta..duit ptptn mak mmg byk noks...sebab zaman mak 1st badge ptptn..teknologi IT non ado..so duit tu mmg mak guna betol2 utk blaja..sebab mak ni course nye Art..banyak pakai duit..nak beli calico..nak beli kertas..nak beli kain..eksoseri bagai..tapi mak syukur..mak guna duit ptptn secara berhemah..benda yg nampak until now mak beli mesin jahit singer..yg mmg masih gahh lagi kat bilik kerja mak tuhh..

Sebut pasal nikmat makan wafer ni..one day..masa stay kat royal bintang depan ikea tu..( motif citer mana ko duduk..)masa tu duduk situ senang nak soping kat ikea..kalau stay kl..jam noks nak masuk damansara..ni dh duduk depan ikea catwalk je..tapi bab tak bleh tahan trolley ikea tu sampai pintu depan..sah2 nak menapak ngan brg adalah jauh..so kesudahannya bagus guard tu kasi trolley pasaraya berhampiran..

Okey dipendekan citer ...mak belila meatball yg dihebah2 kan sedap giler tu..ngan gravy dia skali la..pastu utk anak bujang mak belikan wafer ikea tuhh..




wafer ikea ini la mak citer...


So otw balik tuh..bukak la wafer ni..mak aii sodap..sik baik sofyan tu tak hadap sgt benda ni..so ape lagi mak die yg over sebat sampai 4 keping..muahaha..giler lantaks..serius sedap k..rasa dia tak manis sgt..then susu n chocolate nyer blend moistly..dia rasa milky2 chocolate gitu..sedap sgt..rugi beli satu bungkus..lepas ni kalau p ikea harus mak amek 4 bungkus noks..ahahaha..yella kat jb takde ikea..


Masa p gold coast tu takdela plak jpa wafer aussie ni..yg jpa coklat macadamia dia..sedap gak..setaraf dgn godiva taste dia..tapi byk jual product yg ade macadamia..aku rasa dia pengeluar macadamia kot..nyesal tak beli macadamia byk2 mcm ade tourist cina tu beli berkilo2..mana tau kan macadamia murah kat sana..tapi sedap kacang macadamia neh..

Berbalik pd wafer tu..so semalam mak p jusco tebrau..sesaje bawak anak dara jalan..coz sofyan kat kg ikut nenek dia..ternampak satu bahagian product USA n Swiss ni..memula ingat nak beli 100%pure grape juice tu..3 botol 19.90..tapi tak larat nak ngankut botol2 kaca tu..sebab bawak sofea pakai stroller kan..ngan bakul..uihkk..pengsan mcm pokok krismas..So tak jd la beli..tiba2 nampak satu wafer ni..mini wafer jer..amek sebungkus..mak tak tau produk ni femes gak kat swiss sebab mak google je keluar trus gambar..so bawah ni wafer yg mcm cakap ni..

beli kat jusco rm9.90 sebungkus ade brapa bijik mak tak kira

Sampai umah makan seketul..rasa okeyla...tak bleh lawan wafer ikea tu..so pagi tadi benda ni dh sejuk..so makan seketol..sedapp gak noks..blehla beli lagi sementara nak makan yg ikea punye..huhu..rasa dia lebeh kurang gak ngan ikea tu..tapi bagi mak ikea tetap sedap lagi..so try la noks..tak taula wafer ni ade jual kat jusco lain kan..

Itu ajela entry mak pasal wafer sedap.,pasni mak sambung entry gold coast hotel..hehe..taa

No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...