Saturday, January 29, 2011

bizi

salam..lama sudeh tak hapdet blog ni..bz giler la tahun nie..yang penting tahun ni aku lebih bersemangat dgn suasana keje yg giler dgn paper work n filing system yg terlalu complete..tahun ni malas2 nak merungut..buat je keje..janji siap org tak cakap blakang mcm tahun2 sudah..ade segilintir kaum tu asyik nak cari salah aku je..pantang slack skit harus canang satu dunia..keji btol molot puaka mereka dan keluarga mereka ittew..

Disebabkan aku ni muke wanted utk skolah..so ape2 masalah trus dgn bukti..cuti cny tahun ni seminggu..tapi tak cuti sangat sebab banyak nak kena buat..kena manage time betol2..baru boleh siap..mana nak kemas rumah..nak siapkan paperwork kat sekolah..herm..insyaallah target aku b4 cny aku dah siap smer keje remeh2 tu..

nak hapdet pasal entry gold coast pun dah mcm malas..hehe..tengokla..nanti aku hapdet last entry of gold coast..tis yr our vacation maybe la..kat japan..kalau ade rezeki lebih skit..bleh p europe..insyaallah la..

Sofyan dah umur 3 tahun last 2 wks..b4 his birthday..aku dah hantar dia balik mersing umah nenek dia..takdela aku yg hantar..neneknyer amek hari selasa..so nak gerak cepat skit..akhirnya dpt jugak aku tempah kek thomas ngan kak maz..puas hatila..harga bagi aku blehla..rm140 kek nyer berat 5kg..n alhamdulillah jugak kek tak membazir..habis..kecuali keretapi thomas tu..saper nak makan..heheh..aku hadiahkan sofyan alphie playskool tu..so far dia ade la belajar ABC guna alphie tu..boleh ikut sampai Z tapi tak complete la..one..two..three.. plak dia missed number 5..whut do u expect utk budak umur 3 thn..process of learning kan..yg aku suka sofyan dia kenal kereta..kereta mama bentuk mcm mana..kereta papa mcm mana.. bentuk pun dia dh dpt..haiwan pun dh kenal..alhamdulillah dpt anak yg bijak mcm sofyan..tapi..budak bijak memang agak nakal ekk..

Sofea masih bf yg tak campur2..last 2 wks jugak pump susu aku jam..sik baik skoolmate guna pump yg sama dia bagi pinjam..kebetulan di preggy tu dia tak kisah..syukur sangat..dpt pump susu as usual..stock susu okeyla..aku cuma pump susu 2 kali sehari..pagi b4 going to work..n tengahari around 130 plus2..dulu sempat pump kul 10 b4 12..then sekali lagi pump kul 4..skrang tak dapek la..skool timetable aku penuh lepas rehat..tak sempat nak pump area 10..nak tak nak aku pump lepas skolah b4 amek budak2..

Stock susu pun ok..baru keluarkan stock end of Dec and early Jan..cuti ni perah masuk botol je..sebab bag susu tu aku tinggal kat skool.,kalau botol malas skit nak label tarikh perah..kalau beg plastic tu senang tulis je..hehe..beg plastic tu pun tak check tinggal brapa..sebut pasal breast pump..i'm not offering to lend my breastpump to my sil again arr..i pun nak guna..sorry la dear..if u bagi hint to borrow my bp..sorry berlorry..i'm still using it till the end..wahh bleh gitu statement..same goes to barut baby..i know la u give hint..but sorry again dear..saat akhir waktu sofea nak dilahirkan pun every baby thingy yg u borrowed pun tak pulang2 ( sik baik pelan2 i amek satu persatu brg tu..coz nak jaga hati semua pihak.....so i serik giler nak lend2 barang baby..nanti i n hubby gado2 pasal nak mintak balik all baby stuff tu..sorry yer yangg..i terpaksa jadi kelekut..sebab i'm still nak have another baby..

Back to sofea yg skrang dh semakin byk karenah..suka jerit time nangis..rambut dah tumbuh..makan pun lite2 ..tak mcm abang dia..ni dia tido lagi..jap lagi bangun nak kena kasi makan nestom..n mandikan dia..budak busuk ni kuat plak tido..maklumla abang dia ikut ucu balik mersing..hehe..so aman skit budak busuk ni tido..kalau tak asyik kna kacau abang jer..hehe

okeyla..ni je hapdet..so later kite sambungg..taa


No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...