Saturday, January 8, 2011

gold coast part 3..movie world

Dah lama nak hapdet..tapi kebizian telah terhadkan masa den..tadi masa yaya( panggilan manja bb sofea) aku bz upload gambar2..3 trip upload..sebab tak taula aku yg tak reti upload pakai blog ni..sebab kat blog bleh upload gambo 6 keping je utk sekali trip..so sebab gambo byk..tupun dh pilih2..dpt 3 ke 4 trip upload..okla..kite citer pasal kisah dh basi di gold coast ni..mak selang2 hapdet latest n yg gc ni time2 free today..today babysitter tak dpt jg 2 kenit sebab mak saudara die meninggal..so aku take over kids ni..supposed aku kna p skool jadi ceti aka kutip yuran budak2..tapi takkan la kejam sgt nak suruh bs jg budak2 time ni..mesti dia bz uruskan jenazah..alfatehah...okeh kite start citer2 gc part 3..here we comeeee

4 Disember 2010

Malam tu aku mmg tak lena tido..sofea tido kul 11pm..sofyan 1200..aku n asben around 1am..yella..ikut waktu mesia...weolls mmg tido kul 11 plus2..kul 12 kat gc..sama ngan 10 kat mesia..tu yg mcm serba tak kena..haha..tapi tidola jugak..subuh kat gc seawal 330 pagi..so aku kunci jam kul 430 pagi..430 pagi noks..sama mcm bangun sahur je..haha..bangun subuh mak sambung tido..kul 6pagi..baru bangun btul2....siapkan diri..pastu..siapkan sofyan..siapkan diapers budak2 dlm beg..pastu last sekali siapkan sofea..sementara papa siap..sempatla snap2 gambar gold coast


gold coast kul 6.00 dh cerah..

ombak besarr di pagi hari

Dah siap2kan budak..kiteorg turun level 2 for breakfast..yg best breakfast ko bleh buat jus sendiri..tp mak tak buatla sebab mak rush..nak kejar masa..tu pun mak tak minum caffe latte sebab kna beratur..kuasala minum ape yg ade la..hihi..breakfast terhadla..makan roti 2 keping dgn butter..for sofyan pancake n telur..papa dia pun sama..susu segelas utk sofyan..then..aku amek epal sebijik utk sofyan alas perut otw ke movie world..

sofyan tgh tunggu breakfast

yaya borink..tunggu mama n papa makan..yaya mmg tak mandikan..awal sgt..juz lap2 salin diapers..


So abis makan around 830am..kiteorg tunggu bas kat lobby..today naik bus..semalam naik shuttle..esok naik ape???Sebab 4hb ni jatuh pd sabtu..so ramaila local people n tourist p theme2 park ni..masa naik bus ramai jumpa org melayu kite..dieorg ok ,,senyum..tak sombong..okla..cuma nak berbual2 tu takdela..aku malas nak cari pat kat dlm2 bus..dok kat area depan..

Sofyan dlm bus..1st time naik bus

ni masa bus ni amek2 org kat hotel mantra legend..pelancong india ni tak silap ade jpa kat seaworld..hehe

Kami sampai Movieworld around 10 lebih dekat 11..disebabkan semer kena wat sendri..kiteorg kna update ticket kat kaunter baru bleh masuk..tu ingat guna tiket seaworld bleh masuk smer..rupanya kena update kat counter gak..asben apdetkan..masa masuk2 tu tak ramai org lagi..baru 1030 masa tu..so hari dh start gerimis..kak nor yg sama trip ngan aku nak p area batman..sebab hujan..aku maleh ikut..pecahla..aku kate p tempat yg berbumbung dulula..agak2 hujan clear baru kite p outdoor..so masuk2 nampak batman n geng..hehe..so masa bergmbar..sofyan mase ni tak excited sgt..biasa2 je..


austin ni wat lawak ..
austin : i smell poo
aku: senyum2 n mmg rasa mcm dikya berak..ingat kantoi ni
austin: poo at the head
aku: sengih n pelik
marilyn: there winnie the pooh
aku: dlm ati cehh kureng asam..aku pun tak pasan dikya pakai cap winnie the pooh tp serius dikya mmg beri2 masa ni..haha




Penat jalan..lepak jap kat tengah2 ni..ade car stunt show..kul 11..so ajak asben..memula jual mahal..sampai dlm tu dia ngan anak bujang over excited..haha..b4 dats sempat la makan popcorn masin..lepak2 amek gambo kete antik..


stunt show..yg mmg best..

Lepas stunt show tu hujan dh nak start turun..ampes..dikya masa stunt tu tido sambil nenen..so senang jaga dia during trip ni..sofyan je agak lasak..as usual dh kuar ingat nak masuk scobbydoo tu..tapi sofyan tak cukup tinggi..sian dia..tak lepas masuk..then try p kat tempat berbumbung ingat nak main bumper car..tak lepas jugak..sofyan dh ngamuk2..erhmm..then jalan lagi jpa roller coaster..lagi dia ngamuk..tak dpt naik..,semer masalah height..last2 jpa satu ride taxi..masa ni hujan..ajar dia mcm mana nak bawak kete tu..so dia btul2 enjoy sampai nak naik lagi..huhu

suke sangat sofyan masa ni..3 kali frust ride tak dpt naik

1st ride dia..taxi ride

second ride nyer keretapi

Dia dpt naik bumper car yg utk budak2 tapi tak excited sgtla..takde org..2-3 org je...tu dia boring..Dan ride terakhir..tweety tu..aku pening seh naik benda alah ni..pusing2..sampai sofyan pun dok himpit..hahaha

Dah abis ride..around 2..perut lapar..tp satu je aku teringin naik scoobydoo tu..teruja sebb ramai blogger yg dh p gc akan naik benda alah scoobydoo..aku tak shot gambar sebab aku naik sorang..beranikan diri je..aku ingat ke mcm rumah hantuu..masuk gelap2 antu mat salleh sergah..rupanya indoor roller coaster..mula2 tu biasa je naik..muke cool abis..bila tang kat puncak yg mengundur menjunam tu..aku dh rasa perut mcm nak barai..risau ape2 kat pat ceaser tu..huhu..mmg cuak giler..kurang ajor betul..citer kat asben dia gelak2 je..ampes..pastu trus kite p rick restaurant tu..sebelum ni ongat nak makan kul 1..tapi ade signboard full..pergi lagi ade gak signboard tu..tapi masuk tanye..dia ckp boleh..so makan time..pat ni buffet style..kami tambah caffee latte 2 dgn 1 juice for sofyan..aku pun siap2 ngan ponco nak bf sofea,,kat sini masakan mmg sedap2 giler..semua skali kena 52 dolllar..

Sofyan aku amek nasi..ayam goreng,,keropok n kentang

dia lapor betul ..tgk la dh separuh..

dah abis..jarang dia licinkan pinggan..

ni aku tgh bf sofea..sambil makan..ni dh seisi ke 3 dh..haha


Lepas makan around 3 plus..kiteorg shopping2,,jalan2..amek gambo..bus amek kul 5..so..aku ingat nak naik ride superman..kena beratur panjang giler..then..duit2 syiling ade pada aku..masa beratur2 tu dok pk2..nak naik ke taknak..ni lagi ekstrem dari scobby doo..so aku tak naik..kecut perut dowhh bila dh bratur lama2..so lepak2 ngan asben sambil borak2 ngan pelancong mesia..n minum caffe latte..sofyan tido dlm stroller..








Parade2 smer aku tak tengok..kite lepak kat pintu keluar tu..jpa kak sabariah..tanye kak nor mane..dia ckp dh balik..sebab pening naik scobbydoo..kak sabariah pun sama hehe..aku tak dpt bayangkan warga emas naik benda alah tu..aku ni rasa kecut perut..nikan dieorg..hehe..anak kak sabariah sempat naik superman pun dh sakit kepala..wkakaka..aku kalau naik mcm mana ntah..hehe..kiteorg kluar tepat pkul 5..beberapa minit kemdian bus sampai..cuaca mendung n angin2 sejuk gitu..

Dalam bus mama n yaya

sampai2 je nenenkan yaya sambil tengok tv

Malam tu tak byk aktiviti..juz belikan oakley frogskin yg adik aku kirim..and beli kebab..kali ni tak beli kat area zarafah tu..beli dkt2 hotel je.,tapau,.malam tu ade kes ape ntah..takbleh lalu area hotel..polis tutup..ade kes tembak2..herm..sik baik staff holiday inn dtg pickup kiteorg ikut jln blkang..sampai bilik 10 lebih..b4 tu sempat bual2 ngan budak utm yg p skool trip..balik bilik..amek internet utk sehari..buat megi sampai 3 bungkus..and makan..sofyan makan pizza..aku kebab..tido awal skit around 11 plus2..next day nak pergi country paradise ke paradise country..hehe..okey nanti sambung n-3 tu ekk

pizza sofyan kat bawah...messy je atas meja..hehe tu sofyan bersila kat bawah..

No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...