Monday, February 14, 2011

main masak masak

sofea 7 month
nak cekut camera
sofea budak botak hahaha

hellew..dimulakan dgn gambar budak kenit botak terkini..rambut masih lom tumbuh..hehe..nie baru ade mood nak menaip..fuhh makcik bz yg amats..siapa cakap jd guru ni tak bz..mentaliti tu kena buang jauh2..orang ingat jadi guru ni..pergi sekolah..brungbreng brungbreng..puppak puppak..tengahari balik...sekerat hari..so no-no la..nowadays dh mencabar..bangun dah kul 530 sebab..saya kena perah susu kat baby sofea neh..then..baru mandi solat..siap2 kul 645 gerak hantar 2 budak kecik ni umah babysitter..akak takde maid..nak try bela anak sendirik..huhu..( lom ready arr nak amek maid) then p skool...abis kelas kul 145..sambung ngan kelas tambahan n aktiviti sukan or koko..kalau ade latihan sukan kul 6 baru sampai umah..kalau tak kul 3 la paling awal sampai..

Sampai umah,relax2..petang dah turun dapur memasak..kenapa masak?Sebab rasa tanggungjawab nak sediakan dinner utk asben..hehe...kalau balik kul 6 plus2 tu malas skit nak masak..penat..kul 10 malam aku dah zzzzzzzzzzzz....paling lewat kul 11 mata dah terpisat2..penat kot..tula..saper cakap jadi guru ni relax kannn...hehe..

Back to da topic..dah lama try nak masak tart buah kat sofyan..tapi tak kesampaian..itu hari surf resepi kat blog umi home sweet home..salin resepi..then trus gigih hari sabtu cari brg..tapi sakit ati nak cari sarang tart tu kan main susah..dari maslee ke tesco bawak ke jusco..last2 guna je la yg ala2..kesudahan nyer penat nak masak trip by trip..sik baik sofea tido..sofyan ikut atuk nenek p umah ucu...kul 700 settle semer..sukee...ingat nak wat shell je..simpan esok harinya baru nak buat filling n fruits..buah stroberi tu manis beli kat jusco..besor2 buahnyer..sofyan dah makan banyak ..hehe..mari tengok gambar tart saya...

nie shells pakai acuan cake yg garing skit tu 1st try..next time try buat tebal skit

buah buahan..stroberi rm10.90 campur kiwi ade 4 bijik 6.90 n anggur 6 hengget byk anggur tu..maniss..
nie filling custard..
nie hasilnya ikut kak umi punye resepi..dpt dlm 40 lebih bijik
inilah rupa tart buah saya..

kagum woo..boleh bikin tart buah sendiri..tak pernah terpk saya bleh masak..hahaha..btw cite2 aku dolo mmg nak amek course chef training kat itm..tapi takde rezeki..dolo lepas kpli tunggu posting..aku rajin gak masak masak..buat pizza,mini bun pizza,pau, donut..tapi since dah berkeluarga susah nak buat..sebab anak2 kecil lagi..ni nak try balik buat..buat utk anak2 jugak..:) ..sofyan ade request nak pie..nanti try buat...sheppard pie dah buat skali..nak buat bleh sebab bahan2 smer ade kat dlm peti tu..hehe..

Back to Sofea..sofea dah laju mengesot..dia try to merangkak..angkat2 punggung..mengesot mcm ulat beluncas..comel n laju..hehe..dah pandai sebut papapapapaa n mamamama..tu je bahasa dia yg terkini..duduk lom bleh lagi..kalau atas katil confem kena kepung...skejap je ehh masa berlalu..ni dok sebelah aku..kna sembunyikan broadband..kalau tak dia mesti nak attack broadband tu..hehe..okey..later kita sambung..sofea dah merengek..

No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...