Sunday, March 27, 2011

tiru blog..

hehe..isu ni mmg slalu la timbul tenggelam timbul tenggelam...mehh akak kupass sikit tentang tiru meniru ka plaigit ke dsb..
Sebenarnyer bukan nak riak or nak haper..aku start tulis blog tahun 2005 lagi..tapi jenis lite2 je..suke suke..blog tu ade lagi lom delete pun tak silap url die shansfull@blogspot.com. blog tu kaler pink..blog tu adela bulan2 yg aku deleted sebab kes gadoh2 perang2 kat blog sampai mak bapak pun nak jadi isu..haishh tu kisah lama..so as a result aku bukak la blog baru juz to share about mother thingy,breastfeeding,travelling n parenthood gittew..sesekali adela luahan perasaan kan..

Isu tiru2 blog ni dh lama..since zaman org tiru blog chics..i rasa majority kenal chics..so do i..tp chics tak kenal aii..tak tau la if chics still remember me???( wahh saper ko..ko ingat ko retiss..) haha..masa zaman chics bujang2 dulu..majority blog yg ai singgah ayat2 adela mcm chics..kebetulan kot blog2 yg ai read tu gaya pengucapan dan ayat2 adalah sama..org yg tiru tu pun takdela tiru whole entry pun..dia juz amek beberapa perkataan makian n boleh ckap la 50% makian tu sama..jejee..tu tak kisah kan..

kekadang tuan blog biasa2 je..yg kasitau ni plak lebih2..mungkin prihatin..sama2 kasi info sama2..for me okeyla cenggitu..bile dh ramai yg mengadu tuan blog yg cool pun rasa tak best sama..haha..

Blog yg aku rasa ade ayat die tersendiri n tak pernah jumpa ayat mcm die..adelah blog peejaburhan tu..i laike ur blog very much..dulu die sker masuk kan yahoo games kat dlm blog die..siap crack bagai..skrang dah takde..hehe..i laike entry2 die pasal kucing n food..

So pendek citerla..setiap vlog ade olahan dan gaya bahasa tersendiri..tak payah nak tiru2 ayat org sebab nak dikenali..hehe

p/s : ooo teringin nak pergi blog belladonna yg asben dia nama lekir..tapi ai tak tau url die..ade la

Thursday, March 24, 2011

hentahapehape..

kekadang hairan dengan sikap manusia yg nak dengar cakap diee je..cakap org lain die betah..for the 1st time ai betah cakap someone

Wednesday, March 16, 2011

cuti sekolah

yippie..huhu bagilah kat aku cuti sekolah 3 bulan pon mcm tak pernah cokop..hahaha..entah..masih tak reti2 nak bahagikan masa gitu..last saturday aku ade kursus dlm perkhidmatan..ingat mule2 tu nak datang tp balik awal coz bs anak2kus tak ade..rewang..so pass kat encik hubby utk menjaga 2 org budak tenit..ala tak susah..abangnyer sah2 bangun kul 10plus2..cume bb jela dia bangun awal skit..hehe..
Sampai masanya..jam dh kunci bagai..tiba2..malasnyer..nak pergi..nak2 breast bengkak susu..biasa aku kasi sofea nenen sebelah je overnight..coz next morning boleh pump lagi sebelah for stocking..kalau nak ikutkan belah kanan lagi byk dpt pump dari kiri..so belah kanan la tak usik..skali bangun pagi..sakit giler n rasa dh bengkak..dlm2 nak ponteng tu..trus bangun pump susu..skali tak byk susu plak..gigil2 dh badan..sejuk semacam..tak larat giler..sakit lagi..
Dalam tak larat tu..terpaksa uruskan sofea juga..dari bagi makan sampaila mandikan n siapkan dia..dah siapkan die..dah siapkan die baru asben bawak p klinik..huhu..amekla mc kot2 tak dtg kursus jd isu..mmg sakit noks..dah amek mc..trus p breakfast n asben..tak selera sgt..dpt makan roti 2 keping..lain2 mmg tak selera..sampai umah makan ubat...asben suruh rest..ZZZZZZZZZZZzzzzz..
Berpeluh2 tido..bengkak surut skit..tapi keep kasi sofea minum takut bengkak lagi..tido pun berpeluh2..no aircond..fresh air..sian sofea tido pun berpeluh2 kepala die..dh sihat..rasa lapor giler2 melanda..siap2 packing2 brg nak balik tgk SIL kat mersing..sik baik dh sihat skit..sebab ubat tu power sgt..sampai terceri beri aku dibuatnya..pastu lapor tahap gile2..
Seksanya bengkak susu..even doc to tak percaya coz sofea dh 8 month aku still kena bengkak susu..normal kot coz i'm bf sofea 100%..

SO skrang dh start cuti skolah..mon n tue aku wat extra class..today sampai ahad restday..what i do?today kemas2 kat bawah mop lantai bagai..tomolo nak kemas atas plak n ironing..uisss..penat dok umah lagi dari p keje..stock barang basah dh takde..so mintak asben belikan tonight..susah nyer keluar dgn bb n sofyan..sofyan ok lagi coz he can take care of himself..kite kena pantau je..but sofea mmg 100% kna tgk..

Sofea skrang naik kete dah tak dok diam dlm bb seat die..dah boleh meniarap2 dlm tu..adoila..slalu kena tekan perut dia slow2 supaya dia tak gerak2 dari bb seat tu..kesudahan nangis..terpaksala mama nyer jadi radio dodoi2..tapi kalimah lailahaillallah tu buat sofea calm down..slalu kalau die nangis2 time pagi2 coz tak sker duduk dlm bb seat..tula nyayian aku..tgk2 dia calm down..lama kendian dia lena..kekadang dia termenung2 sampai umah bs..

Masa ni terpk..alangkah bestnyer ade bibik..pagi takdela kena kuar awal..eceh..rumah mesti kemas takdela cam tongkang pecah..weekend je kemas...haishh..tu je aku nak..someone to take care of da house n kids..senang skit nak p beli brg2..kadang2 masa sangat terhad..time keje..sambung kelas tambahan sampai 4..then kena amek kids..kalau takde kelas barula dpt kluar p beli brg2..nowadays aku dh malas nak p pasar beli brg basah..juz beli kedai runcit je..tak sanggup amek kids lambat..

Tapi..pk2 lagi..aslong as i can do household thingy..insyaallah..tak perlu kot bibik..tak taula sok2 dh tambah anak lagi have to kennn...

update for sofea..sofea skrang dh panjang akal..kalau marah dah tau..dah suke jerit2..dh laju kayuh kaki dlm walker..dh makan bubur nasi..kekadang kalau buat sup ayam aku lecekkan nasi skali..dia kekadang merangkak..kekadang merayap je laju plak tu..syukurrr ade anak dara penyeri hidup ni..okeyla tu je nak hapdet..nanti hapdet pasal mil yg balik dr umrah..

Friday, March 11, 2011

gold coast finale

6 disember 2010
Last entry of gold coast yeahh..akhirnya berjaya..aku org yg pertama kena bangun..nak siapkan budak2.kali ni bangun kul 430..siap2 smer around 5 plus2..kiteorg org pertama..sofyan as usual mengantuk..n tido kan dia kat stroller..okeyla..beg pun dah beranak..dari satu beg masa sampai dah jadi dua..wakkaka...flight kiteorang kul 950 pagi..so shuttle sampai kul 6..dlm 630 dh sampai coolagata..


budak ngantukk..

Hotel ni bagus dia siap bagi box breakfast..tapi was2 nak makan..even rasa mcm halal..dlm box tu ade jus orange,biskut,roti sandwich salmon,yogurt n fruit..sofyan sah2 tak makan..kesudahan satu box tinggalkan kat airport seem weolls nak kena check in..hermm..

Perjalanan balik ni agak bosan n terasa lama..imagine kite bertolak kul 950 waktu gold coast bersamaan masa mesia 750..kite sampai mesia kul 330..kan dh jadi 8 jam..haha...penat giler..sampai2..imegresen mmg senang giler...kiteorg mmg tak sanggup nak balik jb ..so check in kat vistana hotel..



Dah check in sukeee..lepak2..p makan depan hotel tu..restoran hokkaido..makan ikan 3 rasa,tomyam..pastu lepak2 ngan yaya..mandikan dia..then..tidoo..

budak botak tido

Selamat sampai kat jb pada 7 Disember 2010..fuhhh...dlm kul 6 gak ..letiihhhh..tapi mmg kenangan manis sangat di gc..ok bawah ni..perbelanjaan kat sana basic not too detail la..kalau * tu atas kehendak masing2..

day 01(friday )
shopping kat seaworld * -ausd40.00
taxi to hotel( malas tunggu shuttle) -ausd15.00
eating beriani ayam n mutton n teamasala -ausd65.00
sourvenier nite market -ausd20.00
kebab n stock minuman -ausd20.00
total -ausd150.00

day 2( saturday movieworld)

lunch buffet for 2 plus coffee n juice rick rest -ausd 52.00
coffee break+???roti stick apentah -ausd 10.00
dinner kebab -aud 10.00
total - ausd72.00

day 3 ( paradise country n harbourtown)
mpv -ausd 15.00
maharani dinner -ausd 65.00
total -ausd 80.00

kalau ikutkan belikan baju2 n barang2 kat keluarga kiteorg abis around ausd300.00..sourvenier utk kengkawan around ausd100.00..for ourself ade dlm ausd250.00..kalau ditotalkan shopping aje dah ausd650.00...still under budget..makan plak kiteorg abis dlm ausd 260.00 utk 3 malam disana..tu makan luar bukan masak..time lapar2 ade gak makan megi..tapi tak miss la makan nasi..hehe..so bersih around 1k ausd..cukupp...siap lebih lagi masa balik mesia..kan previous entry ade citer tukar duit usd-ausd..asben tukar 100 je bukan 500..hehe..so duit ausd masa mula2 sampai ade around 1k..plus minus masa balik mesia duit tu balance ausd200.00..hehe..lom masuk coins2 tu dh 30dollar..okla..simpan..tu jela..buat saper2 nak p sana..makan no problemla..portion2 dia besar2..kalau hotel ade sediakan breakfast.makanla puas2..boleh save duit ke tempat lain..hehe..okey khatam sudah entry gold coast..next trip..europe kot..

gold coast part 5-paradise country

Salam..huhu..sekian lama kemalasan untuk menhapdet kisah basi di gold coast..hehe..meh tgh ade mood...tadi sofea tido..gigih mengupload gambar tanpa typing..sedang elok gambar dah upload..si kenit ni sengih2..dah bangun..so entry ni tryla to complete...kira tinggal satu part je lagi entry gold coast ni berakhir..waahhh cam artis dah 3 bulan pun balik dari gold coast..haha..takpe tetap nak hapdet utk kengkawan or reader yg nak bercuti2..next entry akan diceritakan budget semer...

5 Disember 2010
Pada pagi tu..kami bangun mcm biasa..as usual prepare kan yaya n sofyan merengek culas nak mandi..dah siapkan dia rasa cam awal lagi..breakfast tgk2 tak jpa akak2 n anakye..so relakz je makan sekali anak akak zainon tu panggil kata shuttle dh tunggu..awww..lewat about 10 minutes je noks..tapi mat salleh ni puncture..katenya kalau lambat sampai lambat balik laa..mule2 dia bebel gak dlm shuttle tuh..bis dah tau salahkan..so diamkan aje..huhu..siap dia ingatkan suruh tunggu kat situ kul brapa..huahaha..our trip tis time paradise country..

Paradise country ni dekat2 dgn movieworld je..so sampai2 hujan la plak..gerimis2..pastu shower rain trus..disambut dgn heavy rain plak.....sesampai2 minah ala2 cowboy sambut dgn payung..kiteorang naik bus ala2 train tu...lebar n besar tak mcm kat zoo melaka..stroller letak depan sekali..masa kiteorang p..ramai rombongan dari china..so berbus2la..melayu kite ade gak..tapi tak ramai...rata2 yg pergi melayu kite n rombongan dari china..hehe..

Bila sampai kat destinasi..mula2 tuju kat koala..amek gambar ngan koala dlm ausd15 sekeping..lepas tu ingat nak jalan2..tapi hujan makin lebat..pastu stroller yaya asyik stuck je kat celah2 alur bukit tu..nak tertonggeng yaya..so v decide dok kat pat makanla..susah bawak budak kecik time hujan2..takutla demam ke haper kan..



ni indoor ..pat amek gambar koala tu area mat salleh tu..

ni outdoor..koala tengah lepak2 lagi..ade yg tido..

ni kat kantin..lepak2 sebab hujan..yaya pun relax je..budak masam ni tak mandi pun..


tengokla hujan camne..hermmm


bila dah hujan si bujang ni lapar..kat sini takde plak jual roti ke ape..juz air n jajan ni je..sik baik cilok buah kat hotel..kasi sofyan makan..abis noks..

Bila hujan dah reda sikit, nenenkan yaya puas2..pastu check line tgk ape yg boleh buat ngan sofyan..asben pun malas nak gerak hujan2 ni..dia suruh aku yg bawak sofyan p mana tempat yg patut..kebetulan ade show ala2 cukur bulu kambing tu..ntah nama die ape..tak duduk pun..sebab penuh ngan rombongan dari china mmg tak muatla..takat nampak sipi2 je..so bawak gak sofyan tgk show tu..ala kadar je..dia siap tanya aku..kenape org tu buang baju kambing tu..kenapa kambing tu tak pakai baju..sian kambing tu takde baju..huhu..tak terjawab aku...



ni gambar kat dlm tu..sipi2 je..

sofyan teruja tgk kambing tidak berbaju katenya..

tengokla..penuh tak penuh..tu malas nak tgk sgt show ni..


Lepas tgk show ni around 11 gitu..so hujan pun dah reda..so jalan2..lagi area situ..takde ape yg menarik pun..mungkin cuaca hujan tu buat kiteorang malas nak jalan jauh2 takut tetiba hujan lagi mula la..ngan sofyan..ngan yaya..mak pak basah takpe..anak2 ni sian..
Disebabkan cuaca tu mcm mendung2..so tunggula sampai lunch buffet..buffet set ni ade fish n steak je..semuanyer HALAL..no worry..tapi aku biasala pilih fish..ingat fish n chip ke..skali..fish grill ...haha..kalau yg tak biasa harusla rasa hanyir..so makanla perut lapar..tu main course..dia ade buffet utk roti,pasta n potato..nasi pun ade..tapi tak best mcm makanan dia sikit la..compare buffet kat movieworld tu..meriah..lepas makan je..weolls siap2..trus naik tram tu..dah siap around 12 plus..

B4 tis ade borak2 ngan driver tu..sebab masa kat paradise country ni separuh je..lepas tu v decide to shopping time..atas pembacaan aku kat cari.com tu..rata2 suruh pergi harbour town instead of pacific fair..so borak2 ngan driver yg peramah tu..nama dia Paul...mcm2 dia citer dari menteri2 yg berharta kat gc sampai la tempat2 yg menarik kat gc..siap tukar2 hp number lagi..dia ckp dia bleh hantar je kat harbour town tu..balik sendiri..sebab dah pakat2 ngan kak sab n zainon tu..so kiteorng decide balik sama2 naik mpv..

Paul sampai around 1 plus2..dia bawak ke harbour town..memula ingat harbour town ni mcm shopping complex..rupanya tak dia mcm satu kawasan yg besar dlm tu ade oulet yg mcm2..smer best2..timberland,north face,levis,esprit,polo,adidas..banyakk tak terkira..semer branded outlet..since v go b4 christmas mmg byk la sales up to 70%..Paul drop us kat tourism centre dlm harbour town tu..selesa sgt..weolls sewa stroller for sofyan..senang..sebab tak larat dh nak dukung yaya..yaya pun very polite..cume tak jpa bb room kat harbour town ni..susah nak cebokkan yaya yg memerut..huhu..end up letak kat sinki..


koala tgh tido

1st outlet yg kiteorang nak pergi sangat2 adalah levis..tapi tak jumpa2..kebetulan adik ade kirim oakley frogskin..jumpa kedai nyer tapi tak jual..gile sales branded2 glasses..tapi perfume kat sini mahal..certain2la murah mcm jenama dior n sunflower elizabeth arden tu..ingat nak beli polo..tapi rege mahal skt dari malaysia..merewang2..sampai gak kat levis..lama gak kat dlm tu..330 baru abis..dptla selai..harga 40dollar je..ok la tu..mana dpt levis lady harga tu kat mesia kan...
\
depan levis store..kak sabariah ngan anak2 dia tolong tengokkan sofyan

harbour town

Shopping jugak sourvenier skit kat sini..sempat jugak masuk esprit..belikan yaya baju baru 15 dollar..butik lain mahal..cume satu je regret tak beli baju kat cotton for kids masa tu nampak baru harga 5dollar je..paling murahla...

Balik kiteorang lepak sat kat loundge tourism tu..minum2 kopi..pastu baru siap2 cari mpv n balik ke hotel..sampai hotel around 5 plus..sampai je..asben cakap siap2 terus kuar la sebab dah malas nak kuar malam nanti..so terusla menapak nak cari restoran maharani yg menjadi sebutan org yg pergi ke gold coast..hehe..seems weolls bawak 1k aus n 1k usd..so mcm tak cukup..asben tukar 500usd ke ausd..tapi rugi..sebab currency us tgh down..hermm..reason..beli sourvenier depan maharani tu..abis kat 200ausd ko..tak hengat..aku ok je..sebab duit asben..huhu..tu budget dia aku tak kisah sgt..kalau budget aku..kisah kot..huhu..dusshhh...sementara tunggu dia tukar duit..maharani masa mula2 sampai tu penuh dah takde org..so dpt dok dlm..kali ni asben cakap nak makan betul2..so weolls order tomyam harga ausd6.50 semangkuk kecil..telur dadar ni tak hengat plak harga..n sayur campur tak silap harga ausd 6 or 8..tak hengat..total weolls abis 60plus2 kot..tapi kenyangla..sebab dah last nite kan kat gc..
Dah kenyang..menapak la kami ke hotel..kali ni singgah kat billabong beli handbag for my sister..pastu oakley frogskin for my bro n singgah butik UGG belikan tali pinggang for my father n inlaw..asben siap amek trenchcoat yg ala2 cowboy..dia tanye aku nak boot tak..aku malas nak beli mcm tak practical je nak pakai kat mesia..nak belikan yaya satu boot ugg warna pink takut yaya tak dpt pakai for next trip..so biarkan aje..tapi regret kat sini..tak beli t shirt..haha..dushh lagii...

Sampai hotel je..mandikan yaya n sofyan..online pun dan expired internet access...malas nak belikan..so kemas2..n ZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzz....sok dh nak bergerak from hotel kul 6 pagi..haishhhhh..so sambung last entry of gold coast...















Tuesday, March 8, 2011

takdir tuhan

salam..saje nak blogging secara global..hehe..nak bercerita skit..saya sangat2 bersyukur dengan kehadiran cahaya mata perempuan..which means saya sudah ada sepasang anak2 yg comel2..pandai dan bijak..ecehh puji anak sendiri..detik masa mengandungkan anak sulung mmg mencabar bagi saya kerana ketika itu saya berjauhan dengan suami..bayangkanlah..setiap kali mengidam nak makan sesuatu..saya sendiri yang mendapatkannya..takdela merengek2 kat asben bagai..cume kekadang tu ade rasa neglected laa...rasa mcm sorang2 je hadapi...

Bila berpantang anak pertama pun agak terbiar jugak sebab bz dgn adik ipar yg nak kawin..tapi semua saya lakukan sendiri..anak pertama agak manja skit..tapi akhirnya puas dapat membesarkan dia biar pun mcm2 dugaan dihadapi..sindirian mertua..dan sebagainya..

Bila pregnant anak kedua..saya berharap2 sangat dikurniakan cahaya mata perempuan..kira sepasang sebagai penyeri keluarga..manalah tau susah nak bersalin lagi kan..bila kali pertama scan 4D doctor mengesahkan anak yang dikandungkan adalah perempuan..sungguh syukur sangat2..,pregnant kali ni alahan pergi ke jantung..heartbeat saya laju..setiap kali checkup mesti kena buat ECG..hermm...baby ok..walaupun mengandungkan anak perempuan..ramai cakap bentuk perut menunjukkan anak lelaki..tapi saya takdela kecoh2 menyatakan itu perempuan sampai berlawan2 mulut..cuma cakap..tak kisahla..kalau kluar girl saya suka juga..kalau kluar boy pun alhamdulillah..rezeki allah..tapi dalam hati saya berharap anak yg dikandung adalah perempuan..

Sehingga saat2 akhir scan doktor mengesahkan perempuan..tapi hati ini walaupun rasa mmg perempuan 80% saya tetap bersedia sekiranya lelaki..malahan nama anak pun saya spare satu nama lelaki dan satu nama perempuan..disebabkan takut akan kemungkinan itu..saya membeli baju baby bewarna putih dan biru...baju newborn dibeli tak byk hanya 4 pasang sahaja..selebihnya pakaian abangnya..

Hati rasa syukur apabila bayi yg dilahirkan adalah perempuan dengan kaedah ceaserian..tapi saya syukur baby sihat...tak kena kuning..dan sehingga kini 100%susu badan..

Apa yang saya nak kongsi berkenaan dgn seseorang..yg sangat saya kenali...saya tau sidia ni..memang tak bleh tengok saya lebih daripada dirinya..apa yg saya ada..dia mesti ada..apa saya nak beli..mesti dia nak beli..kalau saya pakai brand ni dia nak pakai jugak atau lebih dari saya..sedangkan pasal keibuaan dia agak naive..dulu anak sulung saya pakai diapers jenama huggies merah..dan sidia memakaikan anaknya huggies biru..kemdian ditukarkan kepada huggies merah..ok fine..then..saya pakaikan anak saya mami poko pants..sekali lagi dia berbuat demikian..hairan..takpela..mungkin dia tengok anak saya pakai ok..jd dia pun nak yg terbaik kan..

Bila saya belikan anak saya permainan...dia pun belikan jenis yg sama..katanya anak dia tunjuk2..setau saya selama saya bersama2 anaknya,,budak itu takdelah tunjuk2 kalau ibu bapa tak tunjuikkan..setahu saya juga anak dia tidaklah fokus menonton kartun..berbanding dengan anak saya..disini saya dh nampak die sentiasa ingin berbanding2..berlawan2..sehinggalah saya belikan kolam air untuk anak saya pun dia pun belikan jugak..haha..annoying hokey..

Tibalah saat dia disahkan pregnant..dengan bangga apabila bb discan doktor mengesahkan perempuan lagila naik tocangnya..sebelum ni dia pernah keluarkan statement nak ade anak ppuan mcm saya..tak bleh saya sorang je ada anak ppuan..biarlah..itu kata2 budak2 even dia dah mak budak..nampak die punye ketidak matangan..

Bila bb disahkan girl..maka..mulalah dicanang2kan satu dunia..bakal bb yg dikandung girl..siap boleh cakp2 org yg 3 kali berturut2 melahirkan anak lelaki..okeyla fine..dia adalah sangat konpiden kannn..saya hanya berdiam diri..tapi terdetik di hati saya bb dia adalah boy..sebab..ikut petua org2 tua..tgk pada puting bb..kalau si abang puting terbelah..adiknya adalah girl..kalau bulat boy..bila diamati..puting anaksulungnya adalah bulat..tu saya rasa boy..sebab anak saya terbelah n adiknya girl..tapi sebab sidia ini adalah keras kepala nak ikut cakap dia sajork..jadi saya biarkanlah dia konpiden dengan baby nya..lagi satu teori..saya lihat bb girl saya apabila tengok dia asyik tersenyum..itu mmbuat saya rasa bb itu boy..tp as usual saya diamkan diri..

Sehinggala detik yg ditunggu pun tiba..dia selamat melahirkan anak...baby aper????BOY..menangis2 dlm labour room sebab tak dpt terima kenyataan bb yg dilahirkan adalah boy..apekahh????inila org yg tidak bersyukur..patutnya kena bersyukur anak yg dilahirkan selamat cukup sifat..barulah dia tau..Allah itu maha adil..saya ni jahat jugak..saya hanya tersenyum...yella kali ni dia dah kalah dengan kebesaran Allah swt...

Apa yg saya tau..difrust sgt sebab dia dah kecoh2 kat opis anak dia girl..then dia beli baju pink2 renda2 utk baby..patutnya dia beli lepas baby kluar..mcm saya buat...whut to do..dan saya perasan..dulu masa anak 1st..dia excited mms gambar bb..kali ni tak..online fb pun tak hapdet pasal baby..mungkin diri dah termalu...

Cuma saya berharap dia sayang baby tu jangan beza2kannya...even tak secantik bb pertama..harap2 dia redho..kalaula si kakaknyer dpt anak ppuan..mesti dia lagi tensi..sebab dia dgn kakak tak ngam..mati2 dia ckp kakak preggy boy..entahlah..nasib hangg la..yang penting jaga baby baik2..

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...