Wednesday, March 16, 2011

cuti sekolah

yippie..huhu bagilah kat aku cuti sekolah 3 bulan pon mcm tak pernah cokop..hahaha..entah..masih tak reti2 nak bahagikan masa gitu..last saturday aku ade kursus dlm perkhidmatan..ingat mule2 tu nak datang tp balik awal coz bs anak2kus tak ade..rewang..so pass kat encik hubby utk menjaga 2 org budak tenit..ala tak susah..abangnyer sah2 bangun kul 10plus2..cume bb jela dia bangun awal skit..hehe..
Sampai masanya..jam dh kunci bagai..tiba2..malasnyer..nak pergi..nak2 breast bengkak susu..biasa aku kasi sofea nenen sebelah je overnight..coz next morning boleh pump lagi sebelah for stocking..kalau nak ikutkan belah kanan lagi byk dpt pump dari kiri..so belah kanan la tak usik..skali bangun pagi..sakit giler n rasa dh bengkak..dlm2 nak ponteng tu..trus bangun pump susu..skali tak byk susu plak..gigil2 dh badan..sejuk semacam..tak larat giler..sakit lagi..
Dalam tak larat tu..terpaksa uruskan sofea juga..dari bagi makan sampaila mandikan n siapkan dia..dah siapkan die..dah siapkan die baru asben bawak p klinik..huhu..amekla mc kot2 tak dtg kursus jd isu..mmg sakit noks..dah amek mc..trus p breakfast n asben..tak selera sgt..dpt makan roti 2 keping..lain2 mmg tak selera..sampai umah makan ubat...asben suruh rest..ZZZZZZZZZZZzzzzz..
Berpeluh2 tido..bengkak surut skit..tapi keep kasi sofea minum takut bengkak lagi..tido pun berpeluh2..no aircond..fresh air..sian sofea tido pun berpeluh2 kepala die..dh sihat..rasa lapor giler2 melanda..siap2 packing2 brg nak balik tgk SIL kat mersing..sik baik dh sihat skit..sebab ubat tu power sgt..sampai terceri beri aku dibuatnya..pastu lapor tahap gile2..
Seksanya bengkak susu..even doc to tak percaya coz sofea dh 8 month aku still kena bengkak susu..normal kot coz i'm bf sofea 100%..

SO skrang dh start cuti skolah..mon n tue aku wat extra class..today sampai ahad restday..what i do?today kemas2 kat bawah mop lantai bagai..tomolo nak kemas atas plak n ironing..uisss..penat dok umah lagi dari p keje..stock barang basah dh takde..so mintak asben belikan tonight..susah nyer keluar dgn bb n sofyan..sofyan ok lagi coz he can take care of himself..kite kena pantau je..but sofea mmg 100% kna tgk..

Sofea skrang naik kete dah tak dok diam dlm bb seat die..dah boleh meniarap2 dlm tu..adoila..slalu kena tekan perut dia slow2 supaya dia tak gerak2 dari bb seat tu..kesudahan nangis..terpaksala mama nyer jadi radio dodoi2..tapi kalimah lailahaillallah tu buat sofea calm down..slalu kalau die nangis2 time pagi2 coz tak sker duduk dlm bb seat..tula nyayian aku..tgk2 dia calm down..lama kendian dia lena..kekadang dia termenung2 sampai umah bs..

Masa ni terpk..alangkah bestnyer ade bibik..pagi takdela kena kuar awal..eceh..rumah mesti kemas takdela cam tongkang pecah..weekend je kemas...haishh..tu je aku nak..someone to take care of da house n kids..senang skit nak p beli brg2..kadang2 masa sangat terhad..time keje..sambung kelas tambahan sampai 4..then kena amek kids..kalau takde kelas barula dpt kluar p beli brg2..nowadays aku dh malas nak p pasar beli brg basah..juz beli kedai runcit je..tak sanggup amek kids lambat..

Tapi..pk2 lagi..aslong as i can do household thingy..insyaallah..tak perlu kot bibik..tak taula sok2 dh tambah anak lagi have to kennn...

update for sofea..sofea skrang dh panjang akal..kalau marah dah tau..dah suke jerit2..dh laju kayuh kaki dlm walker..dh makan bubur nasi..kekadang kalau buat sup ayam aku lecekkan nasi skali..dia kekadang merangkak..kekadang merayap je laju plak tu..syukurrr ade anak dara penyeri hidup ni..okeyla tu je nak hapdet..nanti hapdet pasal mil yg balik dr umrah..

No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...