Friday, March 11, 2011

gold coast part 5-paradise country

Salam..huhu..sekian lama kemalasan untuk menhapdet kisah basi di gold coast..hehe..meh tgh ade mood...tadi sofea tido..gigih mengupload gambar tanpa typing..sedang elok gambar dah upload..si kenit ni sengih2..dah bangun..so entry ni tryla to complete...kira tinggal satu part je lagi entry gold coast ni berakhir..waahhh cam artis dah 3 bulan pun balik dari gold coast..haha..takpe tetap nak hapdet utk kengkawan or reader yg nak bercuti2..next entry akan diceritakan budget semer...

5 Disember 2010
Pada pagi tu..kami bangun mcm biasa..as usual prepare kan yaya n sofyan merengek culas nak mandi..dah siapkan dia rasa cam awal lagi..breakfast tgk2 tak jpa akak2 n anakye..so relakz je makan sekali anak akak zainon tu panggil kata shuttle dh tunggu..awww..lewat about 10 minutes je noks..tapi mat salleh ni puncture..katenya kalau lambat sampai lambat balik laa..mule2 dia bebel gak dlm shuttle tuh..bis dah tau salahkan..so diamkan aje..huhu..siap dia ingatkan suruh tunggu kat situ kul brapa..huahaha..our trip tis time paradise country..

Paradise country ni dekat2 dgn movieworld je..so sampai2 hujan la plak..gerimis2..pastu shower rain trus..disambut dgn heavy rain plak.....sesampai2 minah ala2 cowboy sambut dgn payung..kiteorang naik bus ala2 train tu...lebar n besar tak mcm kat zoo melaka..stroller letak depan sekali..masa kiteorang p..ramai rombongan dari china..so berbus2la..melayu kite ade gak..tapi tak ramai...rata2 yg pergi melayu kite n rombongan dari china..hehe..

Bila sampai kat destinasi..mula2 tuju kat koala..amek gambar ngan koala dlm ausd15 sekeping..lepas tu ingat nak jalan2..tapi hujan makin lebat..pastu stroller yaya asyik stuck je kat celah2 alur bukit tu..nak tertonggeng yaya..so v decide dok kat pat makanla..susah bawak budak kecik time hujan2..takutla demam ke haper kan..



ni indoor ..pat amek gambar koala tu area mat salleh tu..

ni outdoor..koala tengah lepak2 lagi..ade yg tido..

ni kat kantin..lepak2 sebab hujan..yaya pun relax je..budak masam ni tak mandi pun..


tengokla hujan camne..hermmm


bila dah hujan si bujang ni lapar..kat sini takde plak jual roti ke ape..juz air n jajan ni je..sik baik cilok buah kat hotel..kasi sofyan makan..abis noks..

Bila hujan dah reda sikit, nenenkan yaya puas2..pastu check line tgk ape yg boleh buat ngan sofyan..asben pun malas nak gerak hujan2 ni..dia suruh aku yg bawak sofyan p mana tempat yg patut..kebetulan ade show ala2 cukur bulu kambing tu..ntah nama die ape..tak duduk pun..sebab penuh ngan rombongan dari china mmg tak muatla..takat nampak sipi2 je..so bawak gak sofyan tgk show tu..ala kadar je..dia siap tanya aku..kenape org tu buang baju kambing tu..kenapa kambing tu tak pakai baju..sian kambing tu takde baju..huhu..tak terjawab aku...



ni gambar kat dlm tu..sipi2 je..

sofyan teruja tgk kambing tidak berbaju katenya..

tengokla..penuh tak penuh..tu malas nak tgk sgt show ni..


Lepas tgk show ni around 11 gitu..so hujan pun dah reda..so jalan2..lagi area situ..takde ape yg menarik pun..mungkin cuaca hujan tu buat kiteorang malas nak jalan jauh2 takut tetiba hujan lagi mula la..ngan sofyan..ngan yaya..mak pak basah takpe..anak2 ni sian..
Disebabkan cuaca tu mcm mendung2..so tunggula sampai lunch buffet..buffet set ni ade fish n steak je..semuanyer HALAL..no worry..tapi aku biasala pilih fish..ingat fish n chip ke..skali..fish grill ...haha..kalau yg tak biasa harusla rasa hanyir..so makanla perut lapar..tu main course..dia ade buffet utk roti,pasta n potato..nasi pun ade..tapi tak best mcm makanan dia sikit la..compare buffet kat movieworld tu..meriah..lepas makan je..weolls siap2..trus naik tram tu..dah siap around 12 plus..

B4 tis ade borak2 ngan driver tu..sebab masa kat paradise country ni separuh je..lepas tu v decide to shopping time..atas pembacaan aku kat cari.com tu..rata2 suruh pergi harbour town instead of pacific fair..so borak2 ngan driver yg peramah tu..nama dia Paul...mcm2 dia citer dari menteri2 yg berharta kat gc sampai la tempat2 yg menarik kat gc..siap tukar2 hp number lagi..dia ckp dia bleh hantar je kat harbour town tu..balik sendiri..sebab dah pakat2 ngan kak sab n zainon tu..so kiteorng decide balik sama2 naik mpv..

Paul sampai around 1 plus2..dia bawak ke harbour town..memula ingat harbour town ni mcm shopping complex..rupanya tak dia mcm satu kawasan yg besar dlm tu ade oulet yg mcm2..smer best2..timberland,north face,levis,esprit,polo,adidas..banyakk tak terkira..semer branded outlet..since v go b4 christmas mmg byk la sales up to 70%..Paul drop us kat tourism centre dlm harbour town tu..selesa sgt..weolls sewa stroller for sofyan..senang..sebab tak larat dh nak dukung yaya..yaya pun very polite..cume tak jpa bb room kat harbour town ni..susah nak cebokkan yaya yg memerut..huhu..end up letak kat sinki..


koala tgh tido

1st outlet yg kiteorang nak pergi sangat2 adalah levis..tapi tak jumpa2..kebetulan adik ade kirim oakley frogskin..jumpa kedai nyer tapi tak jual..gile sales branded2 glasses..tapi perfume kat sini mahal..certain2la murah mcm jenama dior n sunflower elizabeth arden tu..ingat nak beli polo..tapi rege mahal skt dari malaysia..merewang2..sampai gak kat levis..lama gak kat dlm tu..330 baru abis..dptla selai..harga 40dollar je..ok la tu..mana dpt levis lady harga tu kat mesia kan...
\
depan levis store..kak sabariah ngan anak2 dia tolong tengokkan sofyan

harbour town

Shopping jugak sourvenier skit kat sini..sempat jugak masuk esprit..belikan yaya baju baru 15 dollar..butik lain mahal..cume satu je regret tak beli baju kat cotton for kids masa tu nampak baru harga 5dollar je..paling murahla...

Balik kiteorang lepak sat kat loundge tourism tu..minum2 kopi..pastu baru siap2 cari mpv n balik ke hotel..sampai hotel around 5 plus..sampai je..asben cakap siap2 terus kuar la sebab dah malas nak kuar malam nanti..so terusla menapak nak cari restoran maharani yg menjadi sebutan org yg pergi ke gold coast..hehe..seems weolls bawak 1k aus n 1k usd..so mcm tak cukup..asben tukar 500usd ke ausd..tapi rugi..sebab currency us tgh down..hermm..reason..beli sourvenier depan maharani tu..abis kat 200ausd ko..tak hengat..aku ok je..sebab duit asben..huhu..tu budget dia aku tak kisah sgt..kalau budget aku..kisah kot..huhu..dusshhh...sementara tunggu dia tukar duit..maharani masa mula2 sampai tu penuh dah takde org..so dpt dok dlm..kali ni asben cakap nak makan betul2..so weolls order tomyam harga ausd6.50 semangkuk kecil..telur dadar ni tak hengat plak harga..n sayur campur tak silap harga ausd 6 or 8..tak hengat..total weolls abis 60plus2 kot..tapi kenyangla..sebab dah last nite kan kat gc..
Dah kenyang..menapak la kami ke hotel..kali ni singgah kat billabong beli handbag for my sister..pastu oakley frogskin for my bro n singgah butik UGG belikan tali pinggang for my father n inlaw..asben siap amek trenchcoat yg ala2 cowboy..dia tanye aku nak boot tak..aku malas nak beli mcm tak practical je nak pakai kat mesia..nak belikan yaya satu boot ugg warna pink takut yaya tak dpt pakai for next trip..so biarkan aje..tapi regret kat sini..tak beli t shirt..haha..dushh lagii...

Sampai hotel je..mandikan yaya n sofyan..online pun dan expired internet access...malas nak belikan..so kemas2..n ZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzz....sok dh nak bergerak from hotel kul 6 pagi..haishhhhh..so sambung last entry of gold coast...















No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...