Saturday, April 23, 2011

Kenduri oo kenduri

Salam.. Long time no blog.. As usual bz with kids n life.. Lately rs penat gile sampai nk on fb thru laptop pun dh malas..btw jom story mory skit psal sikap sesetengah org during kenduri especially org2 kuat yg melebih mengarah kan.. Ni pengalaman dh byk terjadi pd diri saya yg tak reti nk say NO ..
Dulu pernah la sil sy baru pindah rumah so buatla makan2.. Saya ni punye penat n asben pun bising2 sbb sy tak tolong sil buat preparation kat dapur.. Yella buat hari org bekerja so what do you expect org sanggup amek cuti kah Utk majlis ko.. Kalo kawin tu lainla..so dgn penat balik keje..baru nk rehat skejap dh kna kerah ngan asben tolong hidang tolong basuh pinggn.. Tuan yg buat kenduri wat bodo.. Alasan pregnant.. Sebb penat sgt mlm tu mmg saya rak makan langsung.. Sengaja tak makan.. Lantakkk..sampailah turn die buat yassin plus akikah kat umah mak die.. Dok complain2 die penat bagai.. Tp saya buat keje belakang tabir mana saya nampak die basuh pinggan mangkuk kt belakang.. Tup2 nak bising..keji..
Bila turn saya pindah rumah.. Mmg depa x tolong langsung.. Dtg makan aje.. Asben dh nampak.. Saya sengaja nk test lagi time open house masa raya.. Punsama..
Manusia ni time nk Mintak tolong bukan main lg kan..tp kali ni saya nekad malasss tolong, alasan time saya tolong makan je then balik.. Same goes with me.. Sik baik akikah my dotter buat kat kuantan so takde la nk rasa apa2 majlis berkhatan anak pun saya nak buat sendiri tak payah nak join venture bagai..at least tak termakan budi sgt..

Sent from my iPhone

Monday, April 11, 2011

Sad but true

Salam..Sian plak kat my SIL yesterday terlibat dgn accident kat highway area kulai yg buat jam org semlm..pesan org tua btul la kalo dlm pantang jgnla berjalan jauh..hermmmmmm..benda dah nk jadikan..redha je

Sent from my iPhone

Sunday, April 10, 2011

yaya 9 month


hi olls...lama tak bersiaran yer..bz sket dgn life..ekceli tak bz sangat tp line broadband yang teruk giler membataskan diri untuk hapdet..ditambah2 lagi..balik keje uruskan kids bagai dan terus zzz..begitula urusan setiap hari..haha..sini nak share about rutin saya sebagai mother,wife n working..tak pena pun share kan...dulu b4 ade yaya ni..mmg rasa mcm takut,cemas tak percaya..boleh ke uruskan..hermm..tapi baru ku tau..kalau manage betol2..keje kat pat keje tak buat kat umah mmg masa tu juzz nice..meh nak citer la..as a working mother kan..ni jadual saya eaa..
545-550 am - bangun pagi..terpisat2 japz..then start my 1st pump session..slalu pump sampai 610..and depends apa yg dimakan sebelom tido..kekadang dpt 5 oz..kekadang 3 kekadang 2 oz..rutin biasa dpt 3 oz..so ni la susu fresh for sofea utk p umah bb sitter.

610-645 am - bersiap siap utk hantar kids ke rumah babysitter..paling lewat pun saya kluar 650..kalau lebih..consider dah lewat sangat..

700-705 am - sampai umah babysitter.

710- 130pm - kerja.

1.30 - 2pm - pumping session 2..dpt dlm 8-10 oz..depends pada pemakanan..tis is my stocking for da dayla..

2pm - 330pm- kerja

4.00 pm - beli lauk basah for cooking dinner

430pm - 600 - at home already..relax with kids..

630 -730pm - masak utk dinner

8.00- 10.00 pm- relax with kids,ironing session

1030pm - tido...

itula rutin setiap hari..tengok tv tu kekadang je..slalu tgk time masak n time relax2 dinner..tu jela..harap ade astro hbo bagai..tapi tak sempat noks nak tgk..hehe..

sofyan n sofea..bedtime
sofea camwhore skrang

itula jadual sy..tak pernah berubah..yg berubah pumping session tu..dulu b4 sofea makan..pumping session tu 4 kali sehari..skrang dh 2..malas btol nak pump..as long as susu for sofea cukup okeyla..so far susu dia alhamdulillah..mencukupi...amek dari bs mmg dah kasi direct..yella sofea dh besar..dah kenal botol n tetek..kalau mama amek die..harusla die nak tetek instead of bottle..kekadang sayang je botol susu tu penuh susu 4-5 oz..terbuang jela...

Sofea skrg alhamdulillah dah duduk dgn stiff skali..takde goyah2 dah..dah start berdiri memapah2..dia pun kekadang je mengesot..kekadang dia try to crawling..but byk mengesot la dari crawling..yg nyata anak dara ini pantang tgk cermin..sengih memanjang..tengok flash camera pun sama..dia akan trus sengih..cehhh...kecik2 dah camwhoring gittew..

fizikal?sofea memanjang jer..body padat tp takdela bam bam..susu badan kurang skit bam bam..rambut pun dh nak melebat..tapi still jarang2 lagi la..hahaha...

Sofyan???Smakin petah bercakap n banyak sgt soalan die tanya..sampai tak terjawab aku dibuatnyer...

okeyla..tu aje..later we blog from my hp..wahh excited kunun..org lain dh berzaman blogging guna hp kannn..

Juz trying blogging guna hP..testing


happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...