Saturday, April 23, 2011

Kenduri oo kenduri

Salam.. Long time no blog.. As usual bz with kids n life.. Lately rs penat gile sampai nk on fb thru laptop pun dh malas..btw jom story mory skit psal sikap sesetengah org during kenduri especially org2 kuat yg melebih mengarah kan.. Ni pengalaman dh byk terjadi pd diri saya yg tak reti nk say NO ..
Dulu pernah la sil sy baru pindah rumah so buatla makan2.. Saya ni punye penat n asben pun bising2 sbb sy tak tolong sil buat preparation kat dapur.. Yella buat hari org bekerja so what do you expect org sanggup amek cuti kah Utk majlis ko.. Kalo kawin tu lainla..so dgn penat balik keje..baru nk rehat skejap dh kna kerah ngan asben tolong hidang tolong basuh pinggn.. Tuan yg buat kenduri wat bodo.. Alasan pregnant.. Sebb penat sgt mlm tu mmg saya rak makan langsung.. Sengaja tak makan.. Lantakkk..sampailah turn die buat yassin plus akikah kat umah mak die.. Dok complain2 die penat bagai.. Tp saya buat keje belakang tabir mana saya nampak die basuh pinggan mangkuk kt belakang.. Tup2 nak bising..keji..
Bila turn saya pindah rumah.. Mmg depa x tolong langsung.. Dtg makan aje.. Asben dh nampak.. Saya sengaja nk test lagi time open house masa raya.. Punsama..
Manusia ni time nk Mintak tolong bukan main lg kan..tp kali ni saya nekad malasss tolong, alasan time saya tolong makan je then balik.. Same goes with me.. Sik baik akikah my dotter buat kat kuantan so takde la nk rasa apa2 majlis berkhatan anak pun saya nak buat sendiri tak payah nak join venture bagai..at least tak termakan budi sgt..

Sent from my iPhone

No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...