Friday, September 30, 2011

takde masa silam takdela masa kini..

salam..tett..off topic about family kepada cerita2 imbasan masa lalu..oohh setiap masa kini byk dipelajari dari masa silam..wahh mcm mana nak kupas..yella kata org yg lepas tu lepas n biar berlalu janganla dikenang2..hehe..tak salah nak kenang hokey..tu nama pengalaman hidup history of life..

Aku bukanla stalker yang saiko..kekadang nak tengok gak org yg pernah bertakhta di hati n org yg pernah gado2 dulu2 tu ape la die buat kan..baru2 ni aku dpt view seorng k kita nama die mister D..actually dolo tak pernah ade feeling pun ngan die tapi die ni hover skit..ala2 mcm manja konon..rimas..i dont laike..bagus la kiteorg tak dijodohkan..byk sebab la..memula sakit ati gak lepas kiteorg gadoh2..coz die ni mmg jenis buruk siku..( takdela die bagi brg2 ke ape cuma tolong buat layout laman sosial je masa tu )..adeke layout tu die buat kat page die..dah sama dgn page aku..sebab aku bengang aku trus delete akaun tu buka akaun baru n add kawan2 balik..die punye hangin sebab totally die dah takde ape2 urusan dengan aku..then aku pun delete die kat ym..sampaila aku dh tak active internet ..on off je..tu yg tetiba aku rasa nak tgk die apeciter skrang still bujang ke ape kan..last skali die pernah tgur aku cakap die scandal balik ngan ex die yg wife org..masa tu aku dh kawin la..so aku cuma jawab ooo ye ke..agaknya aku layan tak layan tu die diam truss...so baru2 ni aku jpa page die..alhamdulillah dah bekeluarga n dah ade anak sorang..tu jela aku ucap..

Aku cuma takde rasa dendam atau ape pun kat dieorg sebab aku tau dieorg tak salah..salah aku masa tu tak berterus terang ade bf..hihi..tu aku bersyukur semua dh bekeluarga..haishh..

bila kenang2 masa silam ni aku tersenyum..kelakar pun ade..kesihan pun ade..tapi takdela kejam sangat..hiss..tapi skrang aku bahagia ngan life aku..tgk dieorg pun bahagia takdela suffering..:)

Monday, September 19, 2011

yaya setahun 2 bulan lebih2.

SELAMAT HARI RAYA..
Dimulakan dengan kuih muih raya yang memang sekadar memenuhi balang kuih..haha..tak meriah sangat noks..janji ade kan..semua beli satu balang pelbagai jenis..


salam.Wahh mesti ramai bz dengan open house bagai khen..dah lama tak citer pasal anak dara intan payung kesayangan beta nih..alhamdulillah setelah berperang dengan susu ebm yang kaw2 merundum n hampir give up tuh..berjaya gak saya bf yaya sehingga kini..ooo mcm tak percaya je..kalau sofyan umur 3 bulan setengah dh start kasi fm sebab kurang pengetahuan ttg susu ibu..skrang ok ler..gigih je memerah..stock even tak meriah mana kira cukup2 la..sebab tu amek yaya around 2..boleh perah susu byk skit...hehe

Okey back to da story mory..eaa..skrang yaya dah berusia setahun sikit lagi naak masuk setahun 3 bulan..syukur alhamdulillah dia dah pandai berjalan..mmg perfectly jalan la..since setahun 2 bulan die dah pandai..happy feet okeh..tak sia2 beli kasut clarks kid buat die..hehe..tapi nampak mcm die boleh pakai kasut tu sekejap je kot since nampak kaki die mcm cepat je membesar sedangkan mmg aku amek size besar sikit dari sebenar..kalau ditekan2 kasut tu still kosong sikit la bahagian hadapannya..:)

Bila dah boleh berjalan..mulala sibuk nak beli dress comel2 kat yaya...so far aku suka dress cotton material..nampak budak pun selesa dari yg renda2 kembang..oo tidak..and yaya seorang yang pemakan..mmg tgk dia makan kusss semangat..so sebut pasal makan..dulu aku ade beli pasta segera heinz tu..tapi yaya ni tekak melayu gak..so tak suka benda tu..tinggal lagi satu je lom buka..herm..then sesaje beli heinz yg cake jagung tu..camni rupanya
biskut ni packaging die warna oren

Asalnya mmg kena letak sikit kat bilik time yaya tgk tv mmg dia kekadang lapar..puas gak pk nak biskut yg senang n tak sepah..so inila hasilnya..kalau sepah senang nak kutip..sebab size die pun kecil rasa pun sedap coz aku pun bedal sama..hehe..preparation ez je makan sementara tunggu heavy2..

cuba tengok anak dara ni santai je..lek lu..hehe

bile suapan pertama die sudah jatuh centa..

Wah lupa nak citer..yaya punye gigi dah nak tumbuh 2 batang lagi kat atas..so semer sekali 3 atas 2 bawah..yang kelakar gigi tepi tu tumbuh dulu..minggu ni baru kluar 2 batang tu..yg masih tunggul segan2 lagi nak kluar..die plak dah start mengigit..huhu..Dari dulu dah pandai tengok flash camera dengan baik..so saksikan yaya yang gedik ini..hehe..




hehe..syukur punya anak dara yg comel tapi botak ni..bila la rambut die nak lebat..skrg dah pandai merajuk..and dah start boleh bermalam dgn bs..since darurat masa asben kat spital tu yaya start bermalam dgn bs..syukur bs pun very understand..hehe..n yaya pun dah pandai merajuk..hempas2 badan guling2..huhu..skrang die boleh sebut Nak..nenen..mamam..mama..papa..abang, bak..even tak pandai cakap betul2 lagi..yaya paham bila mama cakap jom mandi..die cepat2 bukak baju n seluar..pakai shoe die dah hulurkan kaki..suwiittt...Okeyla nothing much..nanti kite hapdet lagi ea psal sofyan plak..
P/s > teringin nak bercuti makan angin..lambatnyeeerrrr bulan 3..insyaallahh

Tuesday, September 6, 2011

Selamat hari raya

Salam..sekejap je masa berlalu..puasa pun tak terasa cepat sangat..hehe..kali ni berpuasa susu badan aku agak merundum tahap kritikal yang terpaksa beli fm buat standby..tapi alhamdulillah masih boleh bertahan..ingat cuti seminggu nak gigih memerah..tapi bila dah df memalas plak nak memerah..mmg dah rasa isnin mesti sofea dah minum fm campur ebm..tapi luckily tghari semalam amek die masih minum ebm..syukur sesangat..balik perah dpt 9oz..syukur susu kembali meriah..kalau bulan puasa itu hari susu hanya dpt sekitar 6-8oz je..tu nasib..rata2 6 je..pagi langsung bawah 4..kekadang 2 je..semalam perah pagi dpt 3oz hari ni lagi meriah dpt 5 oz..dengan berbekalkan susu perahan semalam..mmg akan ade lebih kot dlm 2 bottle..sebb tadi kasi 3 botol yg semua sekali dlm 5+6+3 plus lagi fresh bm 5oz..and balance 1 botol..rezeki sofea..syukur..

Ohh Ok..sebut pasal hari raya tahun ni rasa agak tough skit la..sebab ada 2 majlis kena attend..penting plak tu..bertunang n cukur jambul..semua amek hujung2 raya..sakitla skit nak balik ngan keadaan letih n umah..yang tak suka tu asben dah suruh balik hari jumaat abis kerja..mmg tak sempat nak kemas umah bilik semua..so balik mmg penatla..hermm..

Sebut pasal raya meh nak kupas pasal incident2 hari raya yg mmg biasa ke luar biasa..sebenarnya takde rasa jeles pun..tapi rasa mcm ee..annoying giler ..huhu...ni ape yang terjadi la time2 balik raya..ni citer sedare sendiri ni yang baru dpt durian runtuh..biasala orang tak biasa senang tetiba senang..tu tak kesahla rezeki masing2..tapi yg tak best nyer bapak die perghh..bleh citer anak nya CEO skrang dah ade syarikat sendiri pekerja dah ramai dah 8 orang..huhu..aku dengar ..o ook..ceo la sangat setakat company trading n mining tu ade aku kisah..dok citer la suap DO ribu2 nak tutup mulut pasal tanah yg ada bijih besi bagai..sebab teroka tanah dlm hutan gitu yela menantu keje renjer hutan kluar masuk utan gitu..dpt tau tempat ade bijih besi cepat2 jumpa DO beli tanah tu..settle..trus pung pang citer mesin korek 20ribu minyak korek 1ribu sebulan..then sebab dah kaya..anak die pun cuti tanpa gaji kerani 3 tahun konon nak buat MASTER..ni yang aku heran anak die tu ijazah pun takde..oppss lupa..dia ade cakap anak die ade ijazah..tapi heran bin ajaib..time org cuti die amek final exam time orang amek final exam die konvo..pd hal adik aku U yg sama katenyer..tup2 amek MASTER skrang..gile hebat..sekarang dah kaya dah beli umah kat BUKIT ISTANA wahaha..bangge tol ngan bukit istana tu..rezeki die.khen...kereta jgn cakap..myvi,toyota rush,hilux smer ade..rambut rebonding gigi dah besi takpe2 rezeki2 utk diri sendiri..itula cerite bapaknyer yg tetiba vangge tak kena tempat..ape motif pun tak tau..

Aku jeles???arghhhh tolonglaa..meluat seh..sebab citer2 tu mcm budak 15 tahun citer kat budak tadika yg umah die ade 70 juta buku doraemon..lom masuk mainan2 yg dikoleksikan..harhar..sebenarnya aku nak gelak guling2 je..yg aku kelakar tu dok gigih tayang hamper cinonet sama tinggi bb sofea..ade la dalam 4 bungkus..mcm excited je..agak2 beli sendiri kot sesajork je tayang..org nak kasi kasi yg tinggi bapaknye..ken..lom lagiii abis..pernah dulu dok citer pasal umah anak die kat BUKIT ISTANA tu gated n guarded..kelesss noksss siap ade cakap bukan kerajaan bayor tuu..bayor sendiri tu..wkakakaakaka..bapak jakun..tak heran beb rumah skrang dh banyak gated n guarded la..ke dia baru tau..oohh NOOOO...bak kate myson..

Tula cerita2 masa balik kg sesekali jumpa sedare mare yg entah dari solok mana tetiba fefelling kaya tahap gaban..kalau pakai bemmers 5 or 7 series tu aku respect mmg kaya..takat kete mcm tu nak berlagak blah..at least number plat tu bior 1 digit je..baru bleh fefeelling kaya bleh citer beli plet ratus2 ribu je..huhuhu..Sentappp noks harus sujud taubat..

Harta dunia..lantakla..ko kaya ke ape..tapi jgn le riak tak hengat dunia..citer skit2 dahler..ni citer banyak2..haishhh..sik baik aku tak dok Kuantan..huhu..ape2 selamat hari raya semua..

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...