Tuesday, September 6, 2011

Selamat hari raya

Salam..sekejap je masa berlalu..puasa pun tak terasa cepat sangat..hehe..kali ni berpuasa susu badan aku agak merundum tahap kritikal yang terpaksa beli fm buat standby..tapi alhamdulillah masih boleh bertahan..ingat cuti seminggu nak gigih memerah..tapi bila dah df memalas plak nak memerah..mmg dah rasa isnin mesti sofea dah minum fm campur ebm..tapi luckily tghari semalam amek die masih minum ebm..syukur sesangat..balik perah dpt 9oz..syukur susu kembali meriah..kalau bulan puasa itu hari susu hanya dpt sekitar 6-8oz je..tu nasib..rata2 6 je..pagi langsung bawah 4..kekadang 2 je..semalam perah pagi dpt 3oz hari ni lagi meriah dpt 5 oz..dengan berbekalkan susu perahan semalam..mmg akan ade lebih kot dlm 2 bottle..sebb tadi kasi 3 botol yg semua sekali dlm 5+6+3 plus lagi fresh bm 5oz..and balance 1 botol..rezeki sofea..syukur..

Ohh Ok..sebut pasal hari raya tahun ni rasa agak tough skit la..sebab ada 2 majlis kena attend..penting plak tu..bertunang n cukur jambul..semua amek hujung2 raya..sakitla skit nak balik ngan keadaan letih n umah..yang tak suka tu asben dah suruh balik hari jumaat abis kerja..mmg tak sempat nak kemas umah bilik semua..so balik mmg penatla..hermm..

Sebut pasal raya meh nak kupas pasal incident2 hari raya yg mmg biasa ke luar biasa..sebenarnya takde rasa jeles pun..tapi rasa mcm ee..annoying giler ..huhu...ni ape yang terjadi la time2 balik raya..ni citer sedare sendiri ni yang baru dpt durian runtuh..biasala orang tak biasa senang tetiba senang..tu tak kesahla rezeki masing2..tapi yg tak best nyer bapak die perghh..bleh citer anak nya CEO skrang dah ade syarikat sendiri pekerja dah ramai dah 8 orang..huhu..aku dengar ..o ook..ceo la sangat setakat company trading n mining tu ade aku kisah..dok citer la suap DO ribu2 nak tutup mulut pasal tanah yg ada bijih besi bagai..sebab teroka tanah dlm hutan gitu yela menantu keje renjer hutan kluar masuk utan gitu..dpt tau tempat ade bijih besi cepat2 jumpa DO beli tanah tu..settle..trus pung pang citer mesin korek 20ribu minyak korek 1ribu sebulan..then sebab dah kaya..anak die pun cuti tanpa gaji kerani 3 tahun konon nak buat MASTER..ni yang aku heran anak die tu ijazah pun takde..oppss lupa..dia ade cakap anak die ade ijazah..tapi heran bin ajaib..time org cuti die amek final exam time orang amek final exam die konvo..pd hal adik aku U yg sama katenyer..tup2 amek MASTER skrang..gile hebat..sekarang dah kaya dah beli umah kat BUKIT ISTANA wahaha..bangge tol ngan bukit istana tu..rezeki die.khen...kereta jgn cakap..myvi,toyota rush,hilux smer ade..rambut rebonding gigi dah besi takpe2 rezeki2 utk diri sendiri..itula cerite bapaknyer yg tetiba vangge tak kena tempat..ape motif pun tak tau..

Aku jeles???arghhhh tolonglaa..meluat seh..sebab citer2 tu mcm budak 15 tahun citer kat budak tadika yg umah die ade 70 juta buku doraemon..lom masuk mainan2 yg dikoleksikan..harhar..sebenarnya aku nak gelak guling2 je..yg aku kelakar tu dok gigih tayang hamper cinonet sama tinggi bb sofea..ade la dalam 4 bungkus..mcm excited je..agak2 beli sendiri kot sesajork je tayang..org nak kasi kasi yg tinggi bapaknye..ken..lom lagiii abis..pernah dulu dok citer pasal umah anak die kat BUKIT ISTANA tu gated n guarded..kelesss noksss siap ade cakap bukan kerajaan bayor tuu..bayor sendiri tu..wkakakaakaka..bapak jakun..tak heran beb rumah skrang dh banyak gated n guarded la..ke dia baru tau..oohh NOOOO...bak kate myson..

Tula cerita2 masa balik kg sesekali jumpa sedare mare yg entah dari solok mana tetiba fefelling kaya tahap gaban..kalau pakai bemmers 5 or 7 series tu aku respect mmg kaya..takat kete mcm tu nak berlagak blah..at least number plat tu bior 1 digit je..baru bleh fefeelling kaya bleh citer beli plet ratus2 ribu je..huhuhu..Sentappp noks harus sujud taubat..

Harta dunia..lantakla..ko kaya ke ape..tapi jgn le riak tak hengat dunia..citer skit2 dahler..ni citer banyak2..haishhh..sik baik aku tak dok Kuantan..huhu..ape2 selamat hari raya semua..

No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...