Monday, September 19, 2011

yaya setahun 2 bulan lebih2.

SELAMAT HARI RAYA..
Dimulakan dengan kuih muih raya yang memang sekadar memenuhi balang kuih..haha..tak meriah sangat noks..janji ade kan..semua beli satu balang pelbagai jenis..


salam.Wahh mesti ramai bz dengan open house bagai khen..dah lama tak citer pasal anak dara intan payung kesayangan beta nih..alhamdulillah setelah berperang dengan susu ebm yang kaw2 merundum n hampir give up tuh..berjaya gak saya bf yaya sehingga kini..ooo mcm tak percaya je..kalau sofyan umur 3 bulan setengah dh start kasi fm sebab kurang pengetahuan ttg susu ibu..skrang ok ler..gigih je memerah..stock even tak meriah mana kira cukup2 la..sebab tu amek yaya around 2..boleh perah susu byk skit...hehe

Okey back to da story mory..eaa..skrang yaya dah berusia setahun sikit lagi naak masuk setahun 3 bulan..syukur alhamdulillah dia dah pandai berjalan..mmg perfectly jalan la..since setahun 2 bulan die dah pandai..happy feet okeh..tak sia2 beli kasut clarks kid buat die..hehe..tapi nampak mcm die boleh pakai kasut tu sekejap je kot since nampak kaki die mcm cepat je membesar sedangkan mmg aku amek size besar sikit dari sebenar..kalau ditekan2 kasut tu still kosong sikit la bahagian hadapannya..:)

Bila dah boleh berjalan..mulala sibuk nak beli dress comel2 kat yaya...so far aku suka dress cotton material..nampak budak pun selesa dari yg renda2 kembang..oo tidak..and yaya seorang yang pemakan..mmg tgk dia makan kusss semangat..so sebut pasal makan..dulu aku ade beli pasta segera heinz tu..tapi yaya ni tekak melayu gak..so tak suka benda tu..tinggal lagi satu je lom buka..herm..then sesaje beli heinz yg cake jagung tu..camni rupanya
biskut ni packaging die warna oren

Asalnya mmg kena letak sikit kat bilik time yaya tgk tv mmg dia kekadang lapar..puas gak pk nak biskut yg senang n tak sepah..so inila hasilnya..kalau sepah senang nak kutip..sebab size die pun kecil rasa pun sedap coz aku pun bedal sama..hehe..preparation ez je makan sementara tunggu heavy2..

cuba tengok anak dara ni santai je..lek lu..hehe

bile suapan pertama die sudah jatuh centa..

Wah lupa nak citer..yaya punye gigi dah nak tumbuh 2 batang lagi kat atas..so semer sekali 3 atas 2 bawah..yang kelakar gigi tepi tu tumbuh dulu..minggu ni baru kluar 2 batang tu..yg masih tunggul segan2 lagi nak kluar..die plak dah start mengigit..huhu..Dari dulu dah pandai tengok flash camera dengan baik..so saksikan yaya yang gedik ini..hehe..




hehe..syukur punya anak dara yg comel tapi botak ni..bila la rambut die nak lebat..skrg dah pandai merajuk..and dah start boleh bermalam dgn bs..since darurat masa asben kat spital tu yaya start bermalam dgn bs..syukur bs pun very understand..hehe..n yaya pun dah pandai merajuk..hempas2 badan guling2..huhu..skrang die boleh sebut Nak..nenen..mamam..mama..papa..abang, bak..even tak pandai cakap betul2 lagi..yaya paham bila mama cakap jom mandi..die cepat2 bukak baju n seluar..pakai shoe die dah hulurkan kaki..suwiittt...Okeyla nothing much..nanti kite hapdet lagi ea psal sofyan plak..
P/s > teringin nak bercuti makan angin..lambatnyeeerrrr bulan 3..insyaallahh

No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...