Monday, October 31, 2011

cuti sehari semalaman..

salam..sebenarnya tak expect la asben akan bawak jenjalan ngan kids..memula terasa malas je nak pergi..jumaat tu die dah tegur nak gi jalan tak esokk..aku juz ckp tengokla mcm mana..so dia cadangkan pergi ke port dickson..me like..Port Dickson..huhu..macam malas je..then trus suggest y not v pergi Melaka resort theme park tu..sesaje..boleh p night safari..but later truss senyap..wakaka..sebab aku try to book la..bukak2 page philea resort air keroh..memang fully booked gitu..ceh..tetiba takde mood..cehh..so senyapp..

The next morning on saturday gitu..honda call cakap kete dh siap..so asben call kawan die mintak hantarkan ke yongming..memula decide die je p..while i'm surfing n checking place to cuti2..tak terlintas pun inside my mind ini..disebabkan semua destinasi pilihan penuh and masih terpikir either nak bercuti or not..so diamm jerr...

Disebabkan kawan husband ni datang lambat and melebihi pukul 1030..trus la aku siapkan kids..main planning nak bercuti tu masih kiv..so kami sekeluarga pun berangkat ke pusat service yong ming..abis settle semua around 11plus2..so kiteorang yg belom breakfast anak beranak ni ke seven spices untuk menikmati makan tengahari merangkap breakfast..hahaha..brunch la 4 beranak..mmg kekeyangan..sambil2 tu bincang2 planning apa yg patut..bincang nak belikan sofyan games..so lepas makan try p skudai mall tuh..katenye IT mall..tapi hampehh..takde ape yang menarik..dlm kul 2 plus2 tu balik rumah..again..keputusan tak dibuat..tp dah pop up kat kepala otak huhu..trus bagi cadangan y not v go to sunway lagoon..coz tak perna seumur hidup aku p sunway..tak sangka plak asben cakap okeh..proceed to sunway..n die suruh booking hotel within dat area..so gigihla akak bukak laman web sunway lagoon resort and spa..cehh..dengan harapan dpt duduk kat pyramid tower hotel..ambil la package cuti-cuti..2 entrance 3parks n 2d 1n stay..amekla package paling murahh..skali abis..dan dibookkan plak ke sunway hotel and spa..hermm..memula takut asben marah ..tp die very da sporting n approved gitu..kelass ko jahh..so..zuppp zaappp packing..siap caloo around pukul 4..bertolak la kamii...
menikmati jajan dalam perjalanan..

Dalam perjalanan..begitu smooth..cuma dari laluan menghala ke selatan kat area seremban nampak jam gak..sampai2 sunway tu around 8 plus2..byk perubahan..last skali p sunway tu tahun 2006 kot..isk...ni dah 2 kids baru p..hehe..parking pun penuh..ala2 pening2 gitu nak pergi lobi..settle check in..bilik die plak fening2 gak..tingkat bawah ..so our room 211..yeahh..check in..

after check in..otw ke bilik..banyak betol firaun..terkejut sofyan pun kenal firaun..

ade wanita arab kasi yaya kinderbueno..hehe..yaya muke blur

Aku pun blur gak ngan sistem bilik kat hotel ni..die mcm lobby dok tengah2..atas bawah bilik..means bilik2 underground gitu..aku mula pk..mesti bilik bawah tanah takde nice view..kalau dok kat atas2 bleh gak tengok bandar sunway..amek gambar sunway waktu malam..mula2 masuk bilik..sama je besar ngan vistana cuma interior die all white..ala2 english plak..wakaka..feeling2 english theme tp dok hotel ala2 egyptian..takpela..janji selesa..hehe


inilah bilik weolls..room 211
toilet..husband suka shower die betol2 atas kepala..trus nak renovated toilet..hehe..
mini bar yang meriah dan mencekek..tu prigles harga 20hengget..air botol twister tu kiteorg punya..die siap kasi ice lagi..okeyla..cuma set2 coffee tea die tak meriah..meriah lagi kat eastin hotel

Sofyan kat corridor bilik
Sofyan excited dengan katil.
Yaya mamam kudapan dolo before keluar dinner
pose manja dulu budak kenit ni..

Yaya addicted to telephone..setiap kali masuk hotel kita akan pastikan telephone ditanggalkan dari line ye..

see..berangans allready..
Before outing kite minummm dolo..

Lepas refresh sekejap diri dalam bilik..trus siap2 untuk cari makanan..disebabkan tak study betol2 jalan2 shortcut..kiteorang kluar ikut main entrance..sambil2 ambil gambar..memang cantik kawasan hotel dengan monument2 binatang..hehe..terasa mcm kat africa plak..huhu..pastu..pak arab n pak itam memang ramai giler..kira majority penghuni hotel ni pak arab..semua peramah..hehe..Ingat nak makan kat dalam sunway pyramid..since dah kul 930..banyak dah nak totop..so end up kiteorg berlegar2 kat luar..pergh..susah nak cari tempat makan masakan melayu..byk mamak but jenjalan tu aku jumpa restoran ala2 international..makanan die ok la..tapi mahal nak mampus..makan untuk alas perut je..

depan main entrance..sempoi nyer abang..haha..masa ni memang aku malas nak tukarkan baju die..
sofyan n yaya konpius
Sofyan leka tengok ice skating..benda baru baginya..
papa suruh posing..hehe..

Sofyan very da lasak one..i know die very excited dpt keluar..asyik dok kat umah je..papa die plak naik2 hangin..tak disiplin tak disiplin..relax arr pa..ur son baru 3yrs old..mmg die excited sgt coz jarang bawak die kluar..even dok bandar..later die belajar la..yaya ok die dok diam je dlm stroller..

Balik bilik semua membuta...kecuali Sofyan..die kan dh terbongkang all the way from jb-kl..kat ayer keroh je dia jaga..then zzz balik..so aktiviti die tgk kartunla kat channel visionfour..kul 2 kot die tido..aku dok sms adik aku citer pasal tak puas hati itu ini..hahaha..

Malam tu ade gak view kat luar..tp gelap nak mampus..jadi tak taula view ape yg kiteorang hadap..so next morning buka langsir tgk..okeyla view die..


memula aku ingat ala2 kolam or padang coz masa tgk malam tu bentuk lapang je...bila siang ni la view die from our room..
Another view..mmg okeyla..siap bleh nampak roller coaster kat amusement park tuh..

Cuaca kat Sunway lagoon ni sangatla panas..berpeluh2 ketiak aku..panas yang takde angin..sofyan siap makan ice cream dua kali..
main entrance

Tempat pertama kiteorg pergi wildlife park..tak banyak tempat yang dibuka..so bawah ni gambar2 kat wild life park..






monyet albino

sugar glider dok tido dlm tempurung

tikus tanpa bulu..macam citer tikus jahat yg takde bulu lawan2 tu..hishh..

ular albino..Sofyan dah geli geleman..yaya pelik je tengok

Lepas p wildlife park..aku nak p amusement park..papaempot ni cakap jauhla kena panjat bukit la separuh mati..tapi tgk dalam map mcm ade eskalator..memula die dh malas..nak proceed p mandi je..tapi last2 aku cakap rugila..kat amusement park kan banyak ride2..tapi byk ride yg totop..masa kat amusement park..yaya tido..so sempat la naik 4 ride yg sesuai dengan sofyan..naik wagon,carcousse kot yg kuda2 tu..naik wild west tu..pusing2..pastu naik burung terbang tu..ekeke..last sekali baru naik roller coaster yg tak extremela..

our last ride..sofyan memula brani..steady..pastu dh sampai selekoh2 tu peluk haku..hehe..
Yaya yang baru bangun tido..muke blur..haus kot..panas..
yaya ..belakang tu aku baru nak kluar..
while i'm bf yaya..papa bawak sofyan naik ride ni..wakaka..penangan citer smurfs..ingat die ni papasmurfs..
ride ni yaya memang naik 2x tu pun dah hangin2..nak naik lagi..ride ni je dia lepas naik..


Lepas tu..trus kiteorg turun..n sebab dah janji ngan sofyan nak main air..so papa teman sofyan..aku ngan yaya..aku memang takde mood nak main air..haha..sian kat yaya tu..sambil2 dieorg main air..aku buat fish spa..tapi sekejap je..around 3 plus2 kiteorg balik bilik..sempat gak beli souvenier fridge magnet n tshirt je..balik bilik suruh sofyan mandi..lepak2 relax2..kul 5 kiteorg check out..oh yer kiteorg late checkup tambah half price of the room..pastu baru turun..n p jenjalan kat sunway..isi perut..

Kali ni makan kat paparich..kenyang..lepas tu p toys r us..memula asben nak p toys r us kat ikano tu..huhuhu..kalaula ade satu hari lagi blehla..ni esok nak keje..sik baik sunway pyramid ade toys r us..tu pun lepas fb ngan kawan aku..kiteorang bertolak dari sunway ke jb kul 6 lebih..dan selamat sampai jb kul 9mlm..makan siap2..sampai umah kemas ape patut..kul 11..semua tido..zzz..

Cuti kali ni seronok..tapi bagi aku sunway lagoon ni mmg bagus untuk mandi manda gitu..kalau takat nak masuk ride2 park tu..tak berbaloi..hehe..next water park adelah tambun lost world..kalau gambang tu anytime bleh pergi..ekeke..okeh..overall hotel Sunway resort n spa ni selesa..makanan banyak pilihan..cuma coffee tea maker kureng..:) terima kasih encik hubby kerana menaja percutian pendek ini..syukurr dengan rezeki yg diberi..amin...so disudahi dengan gambar 2 org kenit yg comel..


No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...