Thursday, October 27, 2011

cuti seminggu

salam..seminggu cuti ni nothing muchla..rumah ok je..takde mcm tongkang pecah..yaya demam mengejut..panas woo hari isnin baru ni..risau..sofyan pun sama..ni tgh relax2 sambil tgh sofea main minum2 dlm cawan mainan die..siap kacau2 ngan sudu n belakon minum air..haishh..dah besar anak mama..ni laptop hubby..laptop aku tertinggal dlm kereta honda yg tgh diservice since monday until today..huish..actually..aku terpaksa buka thomas n friends kat iphone..huhu..kalu tak jgn harap anak bujang tu nak kasi laptop ni coz die sebok ngan youtube dlm ni..but tak bleh lame nanti abis plak gig aku kat iphone ittew..hehehe..

Back to sofea yg demam..risau seh..malam tu panas gile kepala die..aku plak malas nak check temperature..trus sumbat ubat bontot..n jerlun..si sofyan bagi makan ubat demam..next day monday tu kena hantar kete p service..so tinggal yaya ngan anak sedare aku..huhu..sofyan terpaksa bawak sebab takut anak sedare aku tu kalau ngan sofyan harus la bercekau2 pastu main..yaya jd mangsa kena buli..dah le demam..anak sedare aku tu dah mengganas skrang even lembek..tu mak die kate k..aku implement je kata2 mak die..hehehe..

Sebut pasal anak sedara aku ni..aku tak bleh arr handle..sikit2 nangis guling2..huhu..memang menguji kesabaran tol..anak aku gembeng bertempat..tapi yg ini..apa yaya pegang dia nak..rampas2 guling2..tak guling2 die tolak2 yaya..takat tolak sekali tu ok..ni jenis tolak berkali kali dan lagi..sampai yaya tu terduduk..sian anak dara aku..aku jenis tak marah anak sedare..aku selamatkan yaya je..biar atuk nenek die tgk saper ganas..biar dieorg yg tegur..aku diam selamatkan anak..tu aku siang2 ckp kat mil aku..nak jg anak sedare aku yg nama iman ni aku surrender beb..kalau anak2 aku tak sakit bolehla aku gagah2 jaga..hehe..kalau terpaksa okeyla..aku takdela sampai pukul anak orang kan..cuma aku tak suka budak yg over gembeng..NORMAL? entahla..aku rasa mungkin kot..anak aku baya iman dulu pun suka gigit org..tolak2..ade.tapi takdela over tolak2 k..sekali hepp..n marah die tak ulang dah..ni sepanjang masa buat..siap nak ketuk2 ngan mainan..aku nampak tapi aku takdela terlalu protective mcm mana sil aku dulu buat..no wonderla iman ni bleh cepuk adik die dgn slipar..so far anak aku takde cepuk adik die masa bb..cumA dah besar ni yaya pun Nk main dgn abang die..abang die jenis kedekut...muhaha..bila iman dengan sofyan..aku biarkan aje.,sofyan ni tak marah kalau org tak sentuh barang die..hehe..paham sgt anak bujang aku tuh..cuma kekadang kesihan kat anak dara aku tu jd mangsa cepuk2 iman..ishkk..sik baik mama yaya ni penyabar kenn..kalau mama iman tu dh marah2 tau..mcm dulu sofyan tolak iman..mama die siap marah sofyan depan aku..sampai org lain cakap aku tak pandai kontrol anak..okeh fine..karma is karma kan..skrang tengokk..

phuhhh...asben aku pena la cakap dulu sofyan buat kat iman..now its turn iman do it same things kat yaya..herm..masa tu baru mula2..bila die experienced the whole day dgn iman punya character alwiz buli yaya..even atuk die tegur lain mcm je iman ni tak bleh tinggalkan alone with yaya..yeahh aku diam aje..until dats nite aku slowtalk with hubby..hubby admit it..coz sofyan takde la buli mcm tu sekali coz his know la tu his kazen maa..instead of org luar barula betul kan..but i hokey je..aslong as husband noticed la anak sedare die ittew ganas..cuma one things sofyan very protective of adik dia..bila iman buli adik die depan die..trus die marah n tolak iman..as usual iman akan baringkan die nangis guling2..oh emm gii..mak yg stress..

Back to yaya fever..after a nite la die demam..jerlun ngan air kelapa muda n daun bunga raya putih..petang tu kasi ubat demam..n selasa tu die dah ok even masih panas2 sikit la..but syukur sesangat kids ni demam time aku dok cuti..kalau keje..haishh..bercinta..but nowadays nak handle 2 org ni dh ok..coz yaya can eat ubat well..sofyan pun..
syukurrrr...so mummy cooking bubur for them..suka dieorg makan..

today kereta lom siap lagi supposed today..aku malas la nak masuk campur suruh mr hubby jela deal..senang man to man..takpela..nak jenjalan time cuti2 ni malas plak..sik baik takde apa2 agenda nak buat..juz duduk umah housekeeping sikit2 jer..masak2 lite2 je..masak mee sup for tonite..simple n lite..tetiba rasa mcm nak makan burger coz tadi tgk resepi kat food channel tu..huh..tempting giler tgk die buat chesse burger..pakai turkey bacon aku ingat ba alif ba ya bacon..hehe..die tak pakai roti bun..pakai english muffin..perghh..makan ngan coleslaw..burger tu die buat pakai daging cincang..campur ngan garam,pepper,daun parsley n sikit serbuk cili...pastu die buat sos pakai tomato dlm tin campur mustard campur woodshire sos tu ngan brown sugar..godak2 ngan bawang dulu..senang kan..mesti cuba..

tu la kegemaran aku..suka bukak food channel..sampai kecur2 dibuatnya..harharhar..esok aku punye keje nak buat ironing session plak..malam ni boleh buat sikit2..yaya dah sleep..tadi punyela gigih aku tgk die main cawan2 set tea mainan die..opps..sebut pasal teaset ni..sian plak aku tgk anak dara aku ni..takde toys sgt..aku nak belikan set masak2 la kat die..boleh die main sendiri..( skali abang nyer pun menyibuk )

Haha..tgk org bercuti cuti..teringin plak nak bercuti2..tapi sabarrrrr..masanya akan tiba jua..ade 4 bulan sahaja nak prepare to next big holidays..kaver 2 country ..sebut pasal holiday ni..aku dah buat initenary since husband setuju dgn destination yg dipilih..memula aku ikut travel agency..tgk price die kasi..tgk lebih kurang je price die..then aku try buat sendiri..memula buat air transportation..memula nak transit2..since MAS kasi lower price yg same ngan flight lain..so kita pilih MAS la direct senang..bila dpat harga..aku pakai skyscanner jer..baru aku buat budget hotel,ticket park2 tu,transport bagai..so far price die lom cut down lagi..susah gak nak buat initenary sendiri ekk..
takpe aku ade 4 months je..hehe masih panjang masanya..dulu masa p gold coast aku dah menghintung hari dari bulan september..harhar..time fly tu bulan 12..kira 2 month..

Currency pun mcm turun naik lately..dpt je low price harus beli trus..hehe...tu kekadang tgk org bercuti..jeles beb..jeles..coz aku rancang since bulan 6 harusla..teruja..tapi ahkak jenis jeles yg sihat tak dengki2 ok..seronok tgk org bercuti..but ade plak rasa mcm ekk elle..harhar..jahatt..okeyla..nanti kite sambung citer..so deepavali vanekum utk semua yg berbangsa india...

No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...