Sunday, November 20, 2011

birthday present

hi olls..salam..last weekend arr we go to kl arr..juz for fun..haha..melalut jer..okeyla..masa nak birthday aku tu we went to kl dgn mil n fil ikut skali..agenda utama adalah utk bawak kids jenjalan kat berjaya times square..sebab tu aku dok kat hotel disitu..senang nak jenjalan lagipun husband ade keje nak jpa client die so takdela rasa boring sebab bawah tu shopping complex..second agenda husband nak belikan birthday present..syukur sesangat..and third agenda nak pergi kpf...then bleh balik dgn aman..

Kiteorang bertolak dari jb agak lewat tak silap dalam kul 6 lebih..and arrived kat berjaya times square hotel around 10plus..dgn sesat tawaf itu mall sebanyak 3x hokey..dgn salah masuk pat parking..kluar plak..pusing lagi last dpt parking..me check in..dpt bilik mak aii jauh giler..tower B pastu bilik 2401..perghh..sampai yaya pun jalan dah tak tentu arah..sampai bilik..indah khabar dari rupa..masa call n tempah tu katenya including dengan extra bed tapi haram takde..kenala aku call mintak extra bed with extra charge..hangin je asben..hermm..so fil tido kat sofa n mil tido kat extra bed..next morning kul 830 dah bangun..proceed to our plan..husband settlekan ape yang patut..while me n kids n mil lepak2 dalam bilik..oh ye..schedule kiteorang agak terganggu coz tetiba je mil nak p teluk intan which in our schedule itu the last things lepas settle semua and if ade masa..me..not suke but utk menjaga hati terpaksala ikut sahaja..
view from our room
sofyan as usual bangun pagi mengadap laptop
dah mengadap laptop mandila berenang kepuasan..


So..tengahari tu siap2 kite pergi naik monorail melangkah ke bukit bintang..1st time sofyan naik monorail..yaya pun pening sekali..tempat dituju adalah makan tengahari di nasi ayam bukit bintang..dahlama aku tak makan kat sini..last makan tahun 2010 sebelum pergi ke gold coast..ni baru dapat makan..yaya pun selera je makan..

tunggu papa sementara die amek stroller
mama siapkan yaya sebelum bergerak
sitenit ni kalau makan jgn diganggu abis dibaling sudu garfu
sempat jeling mama
menikmati nasi ayam hainan bukit bintang
yummy mama i likee..
sungguh berselera
last but not least..


Bila dah anak kids n bawak org tua ni..perjalanan jalan2 kat bukit bintang ni agak kekok bagi aku..rasa mcm tak sesuai je org tua p bukit bintang n sungei wang..so lepas makan kite cuci cuci mata jela..beli pun takde ape..juz baju for kids..kalau bujang mungkin tempat ni ok utk shopping2..lagipun takde apa nak beli kan..memula asben nak ajak p pavi..tapi sebab jam kan..so malas nak menapak..lagi satu mil tak habis2 nk p TI ..which aku kureng selesa..setelah dipk pk di timbang kati ..kiteorang terpaksa akur p sana dgn harapan nak patah balik malam tu jugak..yella PN cakap jarak from kl tu tempat die adelah 1 JAM..

bertolak dari hotel ke sana TI dari kul 830pm..dgn sehelai sepinggang..bateri hp n psp nyawa2 ikan..dengan harapan..ala perjalanan sejam..target sampai kul 930-10pm..borak2 bagai kul 1130 patah balik ke hotel dlm kul 1am gitu..tapi apa yg diharapkan tu slalu tak kesampaian..aku dh agak takkan la sejjam je kan..bil aku begitu konpiden cakap sejam..aku dah ade bunga2 hangin n pissed off..perjalanan sejam tu bermula dari highway k..turun highway 45 minit..tempat tu perhghh jauh..aku dah agak kalau dah nampak signboard pasir salak ni konfem jauh..ni dah sempadan ti dengan ipoh ni..bukan sejam hokey 2 jam setengah ..end up terpaksa obernight dlm keadaan bengang n stress melampau..hangin satu badan tu jgn cakap..plan semua lari..kalau tak ikut mula la majukla ..itula bila dah kena jg hati orang lain..perasaan sendiri dipinggirkan..malam tu aku terdengar ( pada hal pasang tinger) pasal perjalanan..bil aku tak mau kalah tetap cakap die boleh drive sejam from kl tu destination..taik la..agak2 la kan..mmg tido dlm keadaan tak aman...

The next morning..cuci2 muka n ask asben bangun awal..aku ade gak dengar dieorang citer nak gerak kul 10..perjalanan jauh..suka ati je suruh org bergerak lewat..sampai asben tegur suruh mil fil tinggal dulu bil aku hantar kat rawang..zazz terus aku sampuk takpela kan sejam je..asben dah marah..aku geram beb..actually aku bukanla kejam sangat sampai taknak p umah dieorang..kalau cakap jauh tu boleh la prepare n tak payahla stay 2n kat hotel tu..bukan harga 100-200 semalam hokey..mak sentap..kan ke elok trus check out then overnight kat sana..takdela rushing2 ni mcm ape..sentappp tu sampai ke hari ni..

kiteorang gerak kul 830 dari tol bidor tuh..sampai kl kul 10plus2..see..betol tak 2jm setengah..sentapp lagi..balik bilik..kemas2..checkout kul 1plus2..pastu p lunch kat restoran minang di pandan indah..lepas tu around 4 p klcc..

Memula nak p pavillion tapi pk kawasan tu jamkan..so end up ngan klcc..bagus en husband tak parking kat basement..die parking kat area parking masjid..so menapak la kami ke sana..ngeteh kat dome..eh..ni 1st time minum kat dome..ingat dome ni ala2 starbuck ke coffee bean..tapi menu die lagi meriah..bukan setakat pastry,cake or coffee tapi ade mcm2 western food..kalau di jb dome kat city square je..tak taula akan datang die buka kat tempat lain kan..then husband bagi signal suruh p ke tempat secret..hehe..jeng jeng..

Carik gak tak jpa..tapi bila jumpa..dah masuk..rasa mcm segan..rasa mcm tak layak..ehh..tetiba tgk harga ..mak aii..pesal kat internet murah..bila tanya model2 yg berkenan..katenya tu model lama 2-3 thn lepas..huh..agaknya org yg beli designer label ni amek latest2 design ea..mcm aku pilih ikut design yg aku suka..tak kira la latest ke tidak..janji berkenan..

Disebabkan price die melebihi target..aku rasa mcm nak lupakan je hasrat..husband masuk jengok..die cakap takpe..die dah tau..coz a day b4 die dah tgk kat pavi..so..aku proceedla..akhirnya dapat juga apa yang diinginkan..bila dah beli tetiba rasa mcm nak beli wrislet n purse plak..gile..no wonderla org yg once beli designer label tu nak beli dan beli..hopefully aku boleh kontrol..bolehh...okeyla inilah..hadiah sempena birthday saya yg ke 33 terima kasih en hubby..

the paper bag
the dust bag
the birthday present..


Thanks en husband..walaupun puas kite menkaver masa membeli..okey cuti sekolah around da corner..insyaallah me n kids akan ke jakarta..c ya..


No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...