Friday, December 9, 2011

luahan rasa

salam..bila dah cuti tak tau nak tido awal..huhu..tadi bz tgk ticket eurostar..rasa mcm bulan 3 tu dah hampir..initenary aku dh buat tapi belom dimurnikan lagi..ewahh ayat cgu sangat..muahaha..betulla..tarikh dah confirm..next week baru dpt beli ticket flight..disebabkan longhaul punye perjalanan dlm 12 jam..kiteorg design amek flight yg selesa sikit la..memula pk nak via klia tinggalkan kereta..tp pk2 plak mcm memenatkan n rugi nak check in hotel before fly kan..so v decide nak p via changi..aku dah kira flight price more cheaper dari naik kat klia..kalau naik klia dgn mas dah almost 15k utk kami sekeluarga..lom plus lagi kos nak ke sana by car..tol..n lodging ..pergi balik ade dlm 500 kot..sebab aku fikir masa p minyak n tol maybe dh 100..pergi balik 200..so kalau pergi tu trus naik flight masa balik mesti nak overnight kl..sure dlm 200 plus ngan makan semer..dlm 500..

Kalau via changi..flight baru 13k..weh british airways pun area 13k..teruja makk..cuma pernah dgr citer pramugari british airways ni agak kerek skit..so maybe kiteorg naik singapore airlines..kos jb ke changi pun baru 250 pergi balik..jimat byk..

Skrg kena buat 2 initenary yg berbeza..coz mungkin pergi ikut heathrow balik ikut orly..of course le airlines tix akan jd mahal skit compare amek 2ways kenn..tp sebab nak senang..takmo patah balik ..takpe2..pelan2 buat..yg penting b4 beli tiket dh decide betol2..

tu bab ticket..bab hotel lom lagi..baru listdown few hotel..ape2 kena tunggu flight tix ni..baru hati senang..nak booking trus bayar malas pk..memula nak p ngan agent..then baru compare price..byk agent yg aku call bagi suggestion jgn naik bus..katenya tak sesuwai dgn kids..hermm..sik baik ade kenalan di tempat kerja dah kenalkan sahabat nya yg boleh membantu di sana..perghh..hotel di paris..dah decide nak amek sekitar disneyland..yg ade free shuttle senang sikit..hehe

Okeyla..kita cuma ade masa kurang dari 3 bulan utk menyiapkan initenary..perghh..kena siap dgn price..hehe..mcm dolo p gold coast buat budget sourvenier,makan n shopping je..kali ni overall..kena detail sikit..syukur..semoga allah permudahkan perjalanan n dikurniakan kesihatan yg baik..

No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...