Monday, October 1, 2012

Good day

Phui..lama dah tak update blog..hihi..malas kut..nota ini special..bila ade rasa mcm nak hapdet tetiba tangguh2 terus lupa..life? As usual Bz tu tak berapa nak Bz..today berjauhan dari Kids coz meeting di Melaka..mlm ni baru start taklimat..ekceli petang kul 4.. Tp tahap kemalasan melanda..wakakA..kita p taklimat malam jela..

Lately byk Jugak pengalaman pahit manis since lepas raya tu..pasal marhaban..pergh banyak..tp malas nak story..skrg dok rajin membaca blog2 travelling..blog2 org kaya raya jutawan..blog kutuk mengutuk profesion perguruan..pergh..tu tak jumpa lagi blog org kutuk org kerajaan dapat bonus lebih..haishhhh ..hihihi..

Tapi my favourite part suka baca blog travelling or travelog ..rasa cukup berbaloi tgk die orang blog pasal tips2 not semata shopping designer label..maybe aku bukan jenis kaki shopping benda2 mcm tu so tak excited sangatla..ke tak mampu..hihihi..tp kalau murah ribu ribuan ok la..masih boleh difikirkan as long as byk kegunaanya..

Cuma ni luah aku..aku rasa mana2 blogger yg citer pasal travelling experience mereka pasti kena sound benda yg sama..aku pun tak tahula..mentaliti manusia ni mcm mana..aku ingat lagi masa terpecah lobang aku nak p bercuti ke London- Paris..ade sorang hamba Allah ni boleh sound aku direct kat muka..dari pergi cuti cuti luar negara baik duit tu pergi haji..hmm..ayat tu terngiang ngiang kat telinga aku..ekceli la..haji tu mmg wajib bagi yg mampu..tp bagi aku takat mampu dari segi kewangan tapi mental,keimanan tak mampu tu macam mana..kita nak beribadat..bukan nak makan angin..bukan nak tunjuk2 ..sebab tempat aku keje pun ramai Jugak yg hajah2 tp pelik suka lagakan org..burukkan org..jatuhkan orang..so no pointla depa p haji..tapi hati masih tak suci..

Sebut pasal haji..semua org nak pergi haji..cuma persediaan..itu kan tetamu Allah..sesuatu yg mulia...begitu juga umrah..kalau sampai masa pasti aku akan pergi..Insyaallah..

Cuma aku tak suka ayat tu..mcm sesawtu aje..bila kita pergi..sebok kirim mengirim plak..perghh...mmg tak tahu malu..so aku decide.buat bodoh jela kat manusia yg mcm ni..

Tu abis bab cuti cuti..belom masuk lagi bab org tua yg berlagak 1st class..aku bukan nak cakapla..ni mmg aku pendam..tp bila aku pk balik mmg aku bengang..korang kalau anak korang terkinja2 mmg wajarla ditegur..tp kalau anak ko jenis buat hal dia tp kena sound gak mana hati ibu yg tak sentap..kat majlis keagamaan plak tu..Sik baik la ko ni hanya bekas..kalau tak aku tK taula..

This part mmg aku tujukan utk bekas yg masih lagi eksyen..maybe dalam kalangan die aku ni selekeh..ye..aku tak suka bergaya..tapi once aku bergaya..mmg aku jaga from top to toe..die pernah tegur pasal kasut aku bunyi coz heel tercabut..tegur tu ok boleh dengar..ni main tegur pakai org tengah bukan direct tegur..siap boleh cakap beli la kat kedai mana 20-30 sepasang takkan takde duit..pergh..berdesing telinga aku..tengahari tu juga aku p jusco rembat 3 pasang kasut kat vincci n primavera..hanjjjj sgt..

Aku tahu dia ni byk P.A yg masih setia sehingga ke hari ni..so aku malas nak join sgt lifestyle ala datin tu..sebab aku Very simple..lantak..ko nk label aku selekeh ke ape ke lantak..bila seseorang berada di zon selesa certain2 org dia pandang hina la..kalau aku nak kaji background die..bukanlah  somebody sangat..datin pun belom tentu..tak pun pakai designer punya handbag..kasut? Aku tgk bukan jenama di or ke..christian laboutine ke..handbag pun paling busuk pun pakail Gucci or salvatore ferragamo..kalau nak datin sangatla..some more..yg buat aku benci terus kat dia kes majlis ilmu tu..die nak duduk..masa tu aku n my son dok kat sofa..but aku tahula nak ketepikan..sebab aku pun tak selesa dok dekat2 dengan pembesar pembesar ni..lom ape2 lagi..masa tu mcm ni dialog nya
Pembesar : dudukla... Puan..kenapa berdiri lagi
Dia : ( dengan muka n mata body language suara slow tp nada menyindir ..) mcm mana saya nak duduk budak ni ade kat sini...

Perghh..aku rasa mcm petir sambung menyambung..masa tu mmg kedudukan aku mmg sebelah dia..anak aku kat belakang aku..masalahnya tak kacau org pun...mcm nak nangis pun ade..marah..bengang..sakit ati..tuhan je tahu..aku tarik sofyan terus p pat lain..

Nanah..amek kerusi emas..wtf ko ingat ko tu saper? Vip? Kelas mana ni?datin pun takde lagi dah mcm tu..aku tak tahu kenapa org sanjung sgt die..since dat day apa2 event die ade mmg aku tak join..aku tak paham..nak cakap kaya sangat..aku rasa kawasan umah ko pun kat area rakyat marhein jer..at least belajar la hormat org..mcm mana aku nak hormat ko...hermm..mmg aku sampai skrg tak boleh ingat peristiwa itu..bila org dok citer kebaikan die..aku mcm rasa ade benda aku admit if betol..kalau tak betol haram la...

So..bagi Aku slalu org mcm ni jenis so-so jer tapi perasan dah hebat sgt..takpela aku muhasabah diri je..ko ade cucu..ada anak..some day bila org buat kat cucu engko mcm tu ..barula ko rasa...peace

No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...