Thursday, October 25, 2012

Selamat hari raya aidiladha

Salam.. Tak kurang Dari 24 jam lagi semua Umat Islam akan menyambut hari raya aidiladha .. Well my brother baru bergerak heading to kampung..me? Today Dah cuti but sofyan still sekolah and ade super fun day.. B4 tis me saje saiko sofyan.. After we sent him to school.. We will going to Jusco for shopping.. Hahaha.. He cries arr coz tak bawak die sekali.. Then he told me die taknak p school..

Erk..so yesterday after I fetch him from rumah nanny die.. He told me, he want go to school because there will bealots of present during super fun day.. Haha.. Good.. Proud of him.. Then today me n his sister yaya breakfast together @mcdonald..then bapa die datang n we sent him to school..

So.. Tinggal la aku melayan yaya while her father sleep.. Kami tak gerak lagi ke Umah mil coz hubby nak siap kan assignment coz he worried line tenet @ kampung sangatla lembat.. I admit it la.. Bukan lembab sajork tapi mmg 2-3 jam dok loading jer.. Pasrahh..

Suppose my planning tu nak balik with my brother. Since my husband bz n he cuti only tomolo petang sabtu Dah nak balik jb coz ade jemputan Dari kawan ke house warming something like that's ler..if aku ikut..sah2 adik aku Dah cakap die nak balik senin.. Tak payah la kalau Camtu coz I'm working on Monday n malas nak cuti2 coz tis yr me Kena jaga exam. Puii..

Worried if my mom Kat Kuantan terasa.. But I explain already to her la coz I don't have anyone who can look of my children while I'm driving.. Maybe yaya Dah boleh survive n kurang merengek will drive back to hometown during my cuti..ewahh..

Ohh Ramai Tanya school holiday tak Jalan ke?ada but tis time cuti2 Malaysia pulak.. We are going to langkawi.. Guess what? Kami Dapat ticket murah.. How?

Last week aku Dah buka AA website utk cari best price jhb-kul-lgk.. But bila Dah campur2 flight sajer Dgn tax semua Dah 500 seorang.. Seorang uolls!!ticket adult n children same price.. ITu belom campur baggage n seat lagi..ko tak ke pitam 2k since miln pil pun kami bawak nak merawat hati mereka yg duka.. Semua Dah jadi 3k Huhu aku rasa plus ngan bagasi ade 3 k plus2..tp aku Dah bukit bilik resort siap2 coz homestay n apartment semua Dah fully booked.

ITu by AA kalau MAS Dah 6k.. Bari ticket saje.. Belom masuk lain2..dah McM Lebih dari budget cuti cuti Malaysia.. Tu Dah boleh jadi cuti2 ASEAN ..so bila ckp Kat hubby.. Die diam.. And one day he told me mahalner tix.. N try gugel other destination yg less than dats.. Aku kalu rajin mmg gugel la semua.. But semua Lebih kurang..die pun Dah McM tawar hati.. Aku pun Sama :(

So aku harap benda tu McM 50-50 je nak pergi but suddenly aku ni jenis suke baca forum2 kan.. Die ckp pasal deal ape ntah Kat MAS..katenya nasib kekadang ade.. So petang tu aku gugel Kat website MAS.. Tix direct ke langkawi Dalm 3k.. Still McM mahal.. Sebab hubby n I dok target tix mesti bawah 2k...then sesaje masuk AA kut2 ade harga murah.. Guess what.. Aku yg lucky.. Dapat harga 49 sehala.. Pergi balik seorang dlm 120 campur semua add on tu..trus.. SMS hubby die tak respond.. Aku plak rasa McM.. Mmm ok la.. Kalau ade reseki dapatla tiket tu..malam tu Baru asben suruh beli..sepantas kilat buka.

Since sil nak ikut aku masukkn passenger dlm tu Dah jadi 6 adult 3children n 1infant.. Tp benda alah tu dok loading2.. Sakit ati tul.. Siap aku Dah Turun buat susu yaya.. Still loading..angin Japz.. Then aku try masuk 4a 2c Dapat Dgn harga 600plus2.. Cmpur bagasi semua Dah 800Lebih.. Campur tax guna cc dot 890 ampess guna cc rupanya Amek 10% jugak dari harga tix..settle keje aku dot tix Dgn harga yg less than 1k.. Syukur..

Call sil die tk reply.. So esoknya beli guna maybank2u utk 2a 1c 1infant. Yg kelakor ticket infant tu mahal Dari tiket Mak Pak die orang.. But masa beli tix for sil ni tix yg pergi sama2 flight Dah takde.. No wonder aku tgk naper seat yg kami book tu available.. Siap payah balik Kat flight schedule tu takut Salah Amek tix or hari.. Tp aku Baru notices tix utk hari tu ade 3 pelepasan yg berbeza Dah tinggal dua. Pergh tak sampai 24 jam tu..

Cepat2 beli transfer duit.. Tak Kena tax plak.. So bersih je dieorg Nyer tix 540..
Lepas settle tu aku nak le cari tix jhb-kl.. Tapi lagi mahal pulok Dari p langkawi..Dah 2k.. Aku ckp better kita bawak kete park Kat lcct coz masa p GC pun buat Camtu.. Parking Kena dlm 100 je kut..5 hari 4 mlm.. So bila tambah2 Minyak Dgn Tol Baru dlm 200 campur parking 300 plus2 je kot. Byk jimat..so settle tix n hotel.. Relax la saya..

Next Baru buat initenary Langkawi..harap2 ok kot..so selamat hari raya aidiladha utk semuaa...taaa

No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...