Tuesday, November 27, 2012

Aquaria

hiyee..since my extra works gap almost a weeks..so me decide to follow hubby outstation @Kuala Lumpur..Btw die ade seminar dgn sil..my mil pun join sama coz need to babysit anak sil..unexpexted thing pun ikut ni..btw sil bring along la her hubby..so pak ngah pun nak turun kl jumpa mak die..then..me booking lanson placela..since ade apartment..n pernah stay situ..alhamdulillah..dia kasi rate yg sangat afforable..even die cakap rate tu tak masuk akal coz murah..kekeke..since me pernah stay situ before tis so dia setuju utk give us same rate dgn yg dolo tu..thanks LANSON PLACE..oh dah tukar nama tempat ni dikenali sbg ambassador rows service suite

Kami ade 3 family semuanya so apartment adelah tempat yg terbaekk..actually 2 family sahaja..pak ngah juz dtg overnite satu malam jer..next day pagi2 die dah balik..so takdela crowded pun coz the apartment sgt spacious n selesa..layout die i like..but if nomad sucasa apartment layout mcm lanson place lagi best you..nomad depan lanson je..saya suka bilik nomad..besar..if ade extra bed pun boleh masuk 2 extra bed for each room..but kitchenette die attach dgn main hall tu yg tak soka pasal nomad sucasa..but cutlery semua ok..siap ade jug n teko..lanson no teko..cutlery n kitchenware excellent..

So me pilih apartment 2 beds..

floor plan lebih kurang mcm kat atas ni..price?with gov rate less rm500 la..okeyla..1st day tu kami makan kat sari ratu..aku mmg suka masakan minang di sari ratu..especially ayam pop..ratah je ayam tu..sedappp

the next 2days masak je..since kedai sebelah jer..but dont expect la akan murah coz tempat ni nearby embassy kan..ramai mat salleh yg stay kat sini buy groceries kat situ..adela aku bawak sikit2 makanan dari rumah..so jimatla jugak..btw b4 tis mmg aku ade check review dieorg cakap takde cooking ware..apekah??sik baik aku pernah stay dolo..so aku mmg suka check2 mmg ade la..kenapa diorang ckp takde..basic cookware semua ade..cuma limitedla..tak banyak..

second day tu aku ingat nak lepak2 je..tapi pakngah ajak p aquaria so bawak la kids p..gamble je..dgn stroller yillek..last2 sewa stroller kat klcc..hihihi..kids mmg enjoy dlm tu..

hari kedua..nak p lunch

my kids with anak sedare di aquaria


Btw kids yg p ni umur 4-1 tahun..so kecil2..pergi plak naik cab dari lanson place..cuma 5 hengget..pergi sama2 balik asing2 gitu..oh lupa citer..masa p ni aku lupa nk pack seluar anak bujang..so beli seluar kat klcc..beli kat abang..kena beli kat adik sekali..fair n square..since conference hubby kat kl convention centre..die mintak tunggu..masa tu dah kul 4..pak ngah balik dolo..sebab penat..kekekeke...aku dah biasa travelling so no hal punya..lepak depan isetan level 3 sangat comfortable..dgn sofa..so no problem la tunggu hubby..

hubby sampai 530plus2..then heading to kinokuniya..tempat ni wajib p if p klcc..abis dlm 600 gak membeli buku..so bleh claim income tax ni..kami balik dalam jam..taxi cost us rm22..tu naik blue cab..kalau merah around 15 gak kot..:)

so mmg penatla if kita last minutes rancang nak ikut..dgn rumah tinggal tak proper..nak mendobi..satu je tak best apartment kat malaysia..takde washing machine..if ade..mmg i laike..maybe ade utk apartment yg mahal kot..


No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...