Wednesday, November 21, 2012

cantik cantik ( bb cream )

Salam..wawahzz..today sesaje nak share kat uolls pasal bb cream..ramai org tau pasal bb cream..me juz know about bb cream ni dlm bulan 10 2011 ..masa tu rakan sekerja dok pakai bb cream simplicity..masa tu dok pk..tak payah la..nak berbb bb cream ni..sebab kulit takdop masalah kan..for me bb cream ni mcm based utk makeup la..mungkin teknologi dia lagi thick compare tu foundation makeup based..

Dulu aku juz pakai make up stick jenama mustika ratu je noks..pernah pakai brand bobby brown..ok la..tapi kaler die mcm darker je..sales girls dia kasi ikut kulit muka aku masa tu gelap sikit..means tan..kununla..so lepas tu aku juz p keje dgn toner,pelembab n compact powder..so satu hari tu lepas terbeli bb cream..aku pakai utk p jalan2..dulu mmg kulit aku sikit berminyak..bila pakai bb cream pertama ni jenama adeline beauty care..beli kat mana?beli kat adeline slimming centre..ye..aku ade masuk seliming centre..ade 7 session lagi belom abis..so masa2 wat treatment tu la terjebak..amoi tu siap cakap guna sikit je..ok la aku guna sikit..mmg okla..kulit nampak fair je..sorry aku kat luar kawasan nak shot gambar lupe..nak gugel tak jumpa plak..Amoi tu siap cakap bb cream ni mmg famous among korean artist..aku mcm ooOOooo..terkesima skejap..

So..memula pakai p jenjalan je..lama2 aku pakai wat keje..alang2 kan..btw dlm pakai bb ni..aku dah pk if abis nak beli kat adeline..konfem gila mahal kut..aku pun tak hingat dia cakap harga brapa satu botol tu..masa dok belek2 katalog cosway..oo aku ahlinya..jadi aku ternampak la bb cream dari cosway ni baru je keluar..so dok aim2 je..

Masa pakai bb cream adeline ke school..aku pasan kulit aku sangat oily..minyak jgn cakap sampai org dok tegor..apsal kulit ko minyak2..hmm..so beli dulu la bb cream cosway tgk mcm mana..ni bb cream cosway tuh..



Nie pon aku gugel sebab aku tak amek gambo bb cream ni..harga die 49 kot..so aku pakai ni utk pergi keje..mmg ok..tak berminyak kulit..takde masalah langsung..until aku gugel product shu uemura..alang2 nak tukor product skin regiment..kan harus tukar sikit2..actually bb cream ni dah abis pon masa aku nak try bb cream shu uemura..dah dok penyek penyek picit2..bab kalau benda ni ubat gigi bentuk die dah bergulung2..kes berjimat cermat..pembaziran ittew amalan shaitonnn...

Masa last entry pasal shu uemura aku cakap ade terbeli bb cream mousse..wahh mousse dah ade bb cream..setahu aku hair mousse..whipping cream mousse je kan..hehe..ni bb cream..tadaaa


Memperkenalkan bb cream mouse shu uemura..harga rm100 lebih kut..aku tak ingat..tp bawah 150..aku tanya nanti cepat abis..sales girl tu cakap bleh tahan 6 bulan if pakai selalu..memula aku pk gak..nak tekan byk mana ni..konsep mousse ni..

Tak perlu risau..pump cuma banyak ni je kat tapak tangan..and lepas tu bleh guna span geometri tu..memula aku guna span tu..sebab lagi smooth n rata je ..tapi beautician shu uemura tu cakap bleh sapu pakai jari je..aku try la pakai jari..sapu..ok lagi byk plak rasanya..satu pump cukup satu muka..

Lepas tu pakaila bedak..yang aku suka..texture die sangat lembut n nipis..when u apply kat ur skin..u can feel ..dia punye thick..and rata sangat tak mcm pakai topeng..ekkeke..macam nature blend with ur skin..bila apply bedak..memula aku tak puas ati..sebab tak nampak sgt..aku apply bedak tebal sikit..sekali mcm opelaa cina..putih..baru aku tau ..die punye tindak balas lambat sikit..lama2 baru ok..but saya sokka saya sokka..

Bagi peminat bb cream yg nak nampak nature ..tapi anggun..bleh try bb cream shu uemura..kalau nak try brand cosway tu..pun aku recommande..since aku pakai dulu pun takde masalah oily..okey taa...

No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...