Wednesday, November 21, 2012

Hotel

Morning uolls n Salam..today I'm going to blog about hotel . Haha kengkonon speaking tp grammar error byk..opps..hello tak Salah cuba2 kot2 someday I can write in English..cehhh..

Okey lets begin Da story..aku sebenarnya adalah sgt choosy bila nak stay kat mana2 hotel..the first thing aku Pk about location..food..persekitaran..n the big one value for ur money..

Juz imagine la if uolls bercuti utk 3-4 org..then more than 3 night..byk aktiviti nak buat..tak kan la uolls nak dok bilik yg besar kotak jer sampai nak solat pun atas katil..some more if u ade kids yg kecil2 bercuti dgn 3-4 family yg ade 4 org each per family..if stay kat homestay or apartment value la for money..tapi uolls Kena Pk jugak why homestay or apartment ?

McM aku ..if aku nak dok homestay or apartment..aku pilih sebab nak masak..n Akan Kupastikan homestay tu recommend from other people..Kira if ko tempah Kira gamble la ni..kalau family uolls sajork aku rasa takde problem kot paling besar pun gadoh laki bini but if Dah babitkan byk family..mesti ade yg berbunyi..as tukang tempah n sponsor mesti la Amek the best room dlm homestay or apartment..tak kan la ko bayar ko dpt tempat dok kat bilik ciput with single size bed..sian kids..selfish? Bab McM ni aku mmg selfish sebab aku bayar n aku nak keselesaan..that's why la aku tak kan dok homestay if lebih Dari 3 family..sebab aku ni jenis kesihankan org..tak pasal2 aku plak yg tido Anak beranak kat main hall..same goes to apartment..but apartment die punye bedding time much more better kot..so far byk review aku nampak jarang apartment bedding guna single bed..maybe sebab aku Slalu stay kat apartment with 2 bed kot..Slalu yg ade single bed tu utk 3 bedroom apartment..but masa zaman itm Dulu aku pernah stay kat intekma resort masa tu kami organized degree fashion show so we gots 2d complimentary dok kat intekma resort apartment 3 bedroom..very spacious n semua katil yg besar..tak pun dia bagi 2 single bed..dok la 8 org gegirl dlm tu..senior pun ade gak tumpang2..mmg nice la..

Dulu roomrates bagi hotel2 3-4 star takdela mahal sangat mcm skrang ni..hotel paling mahal pernah aku stay renaissance hotel..takpela mrassa gak kan..yg suka sebab ade bathrobe tu..brekpes yummy..kekeke..so gile KG..tu tahun 2003 ke 2004 aku pun tak ingat sgt..orang lain dah berzaman dok hotel 5 star..ekeke..tapi since aku gov officer..meeting aku dgn lembaga dulu..mmg byk buat kat hotel best2..primula beach resort,eastin damansara,century mahkota melaka..okeyla..mmg comfort la all those hotel tu..but yg paling best masa aku dengan Lembaga adelah eastin hotel.

Concorde? Btw concoarde ni aku ingat mahal sangat..tapi kalau korang pandai..concorde shah alam tu selalu ade promo..harga 198plus2..maybe nett 240 kut..okey jugak hotel tu..breakfast tip top..cuma room service lembab nak mampus..ko order makanan kul 11..kul 12 lebih baru sampai..hangin tak hangin..but hotel concorde yg paling selesa pernah aku dok kat airport sepang tu..besar luas bantal gebuss..semua perfectla..

For me..if korang mampu tak salah korang nak dok mana2 hotel pun..cuma dont expect la kalau ko bayar less..dia ckap 5 star..tapi ko dpt service 3 star..aku rasa padan la dengan bayaran tu..tapi yg tak best dah la mahal nak mampus..tapi service mcm ape..

btw..kalau kat oversea..pilihla apartment..senang nak masak apa kan..if dok more than 2days mmg value for ur money ..kalau takat dok sehari dua tu..hmm hotel okey kut..kalau dok apartment kalau stay satu hari..tak sempat kut..ko nak beli groceries..nak masak..nK simpan nak kemas..time is gold..pk pk la..

okeyla enuff lil bit about hotel..cuma byk2 hotel aku lom dok lagi hotel2 yg 7 star harga 1k semalam..kakaka...paling mahal tu sunway resort hotel..mcm philea n grand lexis tu guna gov id..jadi masih okeyla..takat dok sehari dua..weekday plak tu..:) see ya...muahz..




No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...