Monday, November 5, 2012

Product kecantikan

Hiyee..sesekali seorg wanita tu tak lari daripada Isu kecantikan.. Perempuan mana yg tak nak Cantik kan? Bukan sahaja luaran mahupun dalaman..

So today saya nak share beberapa product kecantikan yg Pernah saya guna pada satu ketika dahulu..

Kita mula kan dengan product yang pertama sekali digunakan.. Masa zaman sekolah Dulu.. Saya langsung tak guna apa2 pencuci muka mahupun cream..cukup sekadar sental dengan sabun mandi jer.. Jenis kulit plak takde masalah jerawat.. Syukur sangat.. Bila tgh tunggu result spm..masa tu dh keje part time globe silk store .. Baru beraniii nak pakai product pencuci muka.. Tupun pakai jenama ape Ntah Dah lupa...

Mekap masa keje belasah jenama cover girl.. Oh ye Dulu jenama ni masih Ada lagi di jual di beberapa pasaraya..tapi skrg Dah takde you..

Then.. Bila mula2 melangkah ke itm.. Baru rasa nak Pegang duit ptptn..masa tu brand yg lengkap adalah jenama loreal.. Masa part one di itm shah Alan mmg Setia Sungguh Dgn loreal ni.. Beli milk facial, pencuci muka loreal plenitude yg foam tu gemuk pendek warna hijau turquoise .. Toner warna hijau..tu je Wajib beli.. Bila Dah part 6 baru Amek loreal yg whitening tu..

Make up masa tu takde compact powder pun pakai baby powder n lipstick maybeline..eyes shadow pun yg murah2 jenama ape Ntah tak ingat.. Hihi..

Bila 1st keje gov.. Masa ni Dah Pegang duit sendiri 4 angka..tukar product plak..berjinak2 dengan Clinique.. Set hijau tu.. Lama juga la pakai brand Clinique sampai range whitening tu.. Makeup..loreal.. Bedak n lipstick..brow stick masih guna Avon sampai skrg..

Yang best about Clinique Slalu dpt free gift yg kecik2.. Kadang2 nasibla ade Dapat lipstick.. Dapat mascara.. Perfume.. Hehe

Sebelom kawin tu ade gak try felisa n beberapa product yg mengelupas tu.. Mula2 Cantik la.. Lama2 kulit bagi reaksi alahan..jerawat naik gila2.. Sik baik ade akak Kak la saloon tu..dia yg rawat facial sampai takde jerawat.. Tinggal parut je..dia ckp aku Kena pakai product yg semulajadi.. Hmmm

Until kawin.. Try plak utk hantaran SK11.. Yeah siap jadi ahli lagi.. Product ni Lama juga pakai dlm 3-4 tahun jugak la..mekap still loreal..

Lepas tu 2 thn lepas kot aku nak tukar product.. Malas nak pakai sk11.. Nak Cuba origins.. Tp salesgirl tu takde Kat situ dekat 30 minit gak tunggu.. So give up to Clinique.. So skrg menggunakan Clinique whitening range.. Hehe

Since Dah ade rezeki Lebih sikit..almost 80% masih guna Clinique..Pernah Cuba MAC utk bedak.. Tp tak Serasila..so guna lipstick jela.. Tak byk pun sebatang je dok pakai.. Jadila..

So skrg rasa McM nak Beralih ke shu uemira la plak.. Hehe.. Try nak guna oil facial wash McM yg sk11 punye Dulu.. Bagus je nampak..

Oh ya.. Wangian aka perfume..Dari Dulu hingga skrg aku stick to happy Clinique yg original tu.. I dont like any perfume except Dior addict.. Tu sedap bau dia..so.. Why not shu uemira.. Hehe

No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...