Thursday, November 29, 2012

Restoran Haji Sharin Low

Salam..hari rabu lepas..mood nak masak non ado..dah beberapa kali lalu kat jalan tampoi..ternampak restoran halal chinese food di deretan kedai dekat dgn petronas UDA..mengadap jalan besar tampoi danga bay..sekali tengok bukak..so kami pun pergi ke sana after magrib..restaurant punya deko sangat simple..food..okeyla..but ade tersilap pilih food yg mmg ending tak abis..

So for a first time..nak compare dgn price..okeyla..taste?maybe tak berapa nak selera..so for me taste pun masih okey n sedap..so cuci mata dulu..

ni nyonya steam siakap..rasanya..sedapp..rekemen utk siapa nak try..yela asyik makan siakap 3 rasa..apa salahnya try nyonya steam..aku pernah masak tapi guna ikan bawal emas..rasa ala2 la jugak..

yang ni mmg sangat sedap..sayur telor asin..asben cakap kalau makan kat restoran seafood danga bay..dia punya sayur adelah asparagus..tapi yg ini kacang panjang..rasa sangat sedap ratah pun sedap..tak rasa masin pun even die goreng dengan telur asin..crunchy..yummey..sampai teringat2 kat tekak..balik umah gugel resepi..next day tu aku buat..tapi since telur agak lama kut..tak berapa nak ratala..hehe..

ni dessert yg saya ambil ..tak sedap..maybe tak kena tekak..coz dia hangat2..kalau sejuk mungkin sedap kot..putih2 tu sengkuang..rasa manis2 buah 

menu yang terakhir adalah udang masak labu..rasanya lemak2 labu dan sedap sangat..ni saya suka..kami order 3 layer tea  dua set n satu apple juice kedondong..semua sekali 155..okeyla..dengan makanannya..husband cakap sedap..bagi saya okey..dan lepas je food kami sampai..tetiba je restaurant tu crowded..haha..lucky for us..service baik..food sampai pun cepat..cuma deko2 kureng sikit..price ok ok..masakan die aku tak arif sangat masakan dari wilayah mana..hehe..okey jom makan di restoran haji sharin Low Bandar Baru Uda..

No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...