Thursday, November 8, 2012

selesai menghias blog

salam..today saya menghupdet blog dari notebook..senang sikit nak  arranged semua page layout compare dgn guna ipad ..today paper pun cepat jugak la settle..malas nak berpoya2..so terus pecut drive masuk highway pasir gudang heading to my home sweet home..sebelum tu singgah tutti frutti mengadap buahan tu consider tu adelah lunch la..

Lately memang malas nak berdiet bagai..since next week kantin semua tutup..so bolehla start mendietkan diri..hehe..so minggu depan ajela diet yer..so dipendekan cerita jalan raya sepanjang highway tadi mmg clear..bolehla..takdela jem..so tepat kul 115 sampai rumah..

Zass..salin baju..terus process mengedit blog ni berlangsung..sebab dah mula akan active kembali..jadi process mengadap notebook mengambil masa beberapa jam la..sampai layout lama tadi terbuang..adoila..tetiba gambar terbesar..terpaksa la edit entry n resize balik gambar2 yang terbesar tu..abis process masuk gambar susun2..time nak susun atur layout sidebar bagai plak..
last2 berjaya juga melakukannya..

Esok no paper but kena p school settlekan ape yg patut..next week cuti yg panjang n saya dok umah jela..btw my parents akan berangkat ke Beijing next week..so bolehla jumpa sekejap di LCCT..sbb gap exam kali ni agak panjang..so next week boleh ke kl jumpa my parents b4 dieorg fly to Beijing..hope everything smooth la kat sana..btw both of them going by Beijing Winter Package under Crystal travel agency yg berpusat di Kuala Lumpur.Macam mana kenal?Sebenarnya crystal travel agency ni dulu nama dia lain..sudah lupa plak..but owner die En. Mohamad Nizar ni la personal incharge yg buat initenary masa saya p gold coast dulu..ye v go to GC dgn agent coz itu 1st time kami travel dgn small kids abroad..takutla nak beranikan diri redah jer..lagipun saya belom ade experience pergi ke negara omputih..takat asian boleh kut..

So agent ni bagi saya ok la..selepas dicompare dengan price asmadi travel jb tu..berjanggut nak tunggu confirmation.Alasan tak cukup korum coz yg pergi by group keluarga..nak selitkan dia cakap tunggu group lain..so ok la kalau camtu..sik baik ade simpan number en.nizar ni..trus die email..hopefully group dgn mak pak saya ni ok..coz en nizar ni ade cakap mmg group ni cuma 14 orang sahaja n majority veteran2..alhamdulillah again..

Passport semua mereka dah terima n otw utk buat visa.Tak sampai seminggu lagi dieorg nak fly..hehe..sik baik saya tak ikut parents p beijing ni..kalau tak frust giler coz tak bleh ikut kena jaga exam..ade hikmah nyer jugak..

If diberi peluang utk pergi ke China..saya rasa saya tak berani nak gamble sendiri coz tempat berlainan bahasa..korea n japan tu..but will try la my bestla if ade peluang utk ke negara tersebut..try buat initenary sendiri..hehe..but hubby will go to china next month..maybe if dia dah biasa insyaallah kami akan bercuti ke sana..lalalala..insyaallah..

So our next holiday adalah Langkawi..hotel ticket car rental semua dah book..lambat lagi bulan December nanti..ni la 1st time saya p langkawi..haha..kelakar sungguh..org lain dah abis pusing satu malaysia..saya belom sampai langkawi lagi..next cuti cuti malaysia try sabah n sarawak plak..

Oh Haji tu wajib..if dah panggil saya pergila haji ye..umrah? saya belum buat lagi sbb nak tunggu anak besar sedikit..hehe..tapi betol gak my sister cakap if tunggu anak besar keluar seorang lagi yg kecil..kesudahan abis tempoh bersalin la baru p umrah..hehehe..nak beribadat bukan melancong kan..:) yang penting nawaitu..

Okeyla..semua dah settle..blog thinggy dah settle..pheww..so selamat bercuti panjang..happy deepavali..tak lama lagi tahun baru islam..so happy awal muharram juga..

No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...