Thursday, March 28, 2013

Bukit tinggi-padang part 4

Okey ni rasa entry terakhir percutian pADANG..so meh teruskan cerita basi ini..

14 Februari 2013

Pagi ni kami breakfast sgt marvelous..makan sekenyang kenyang..masa ni dah tak excited nk explore Padang..biasa2..Pak Kamal bawak kami jalan kat dermaga n lunch kali ni aku rasa tak sedap badan..trus ilang selera..mcm salah makan..kesemua tempat2 yg pak kamal bawak aku dah tk bleh nak makan..tak sedap perut badan rasa mcm nak muntah..pergh..

Siap singgah makan telor penyu..aku tak makan..sebab mabuk..malam tu dinner tepi laut pun aku makan lite2 je..sebab tak boleh nak telan..kesudahan before balik hotel minta pak kamal bawak tapau murtabak mesir..tu je aku boleh telan..

Sampai hotel rebus telor penyu telan sebiji..tak ingat harganya..tapi makan kat padang kureng sikit compare bukit tinggi..padang agk pricey juga..masa lunch tu kami kena dlm rp240k..dan dinner tepi laut kena rp300plus2..okeyla lagi sebab seafood kan,,mmg mahal fresh plak tu..tapi nak compare dgn malaysia masih lagi murah..

Malam tu operasi packing2...n request hotel suruh box kan breakfast since our flight jam 750 pagi kan..kenala sampai airport 2 jam sebelom..sik baik bagasi muat2..hehe..

15 februari 2013

Bangun seawal jam 430.bergerak ke airport dlm 530 gak..sampai airport kul 615..settle semua urusan kastam sgt smooth..no problem..sarapan kat departure hall..sampai singapore 10am pagi waktu tempatan..urusan kastam singapore pun smooth..sampai malaysia jam 12 tengahri..fuhh alhamdulillah..


sorri takde mood nak upload pic..nak abiskan entry ni asap..hahaha..okey bagi sesiapa nak ke Padang n menggunakan perkhidmatan pak supir saya boleh kontek

Pak Gusmal Kamal
+6281374652200

apa2 uolls nak dia boleh buat..dari booking hotel sampaila transport..pak kamal guna innova dan transport satu hari rp450k..memula nak guna dia kat Bukit tinggi je..tapi end up guna sampai abis..ahaha..next entry me akan buat budget cuti2 padang ni utk guide line bagi uolls..

3 comments:

  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum..
    Salam dari MINANG KABAU.Yang biasa disebut dengan nama BUKITTINGGI PADANG.Salam juga dari saya ARMAN BUKITTINGGI.bergerak sebagai pemandu pelancongan dan driver..Saya nak tumpang iklan kat blog ini.Bila ada tuan dan puan yang nak buat rancang an untuk melawat ke BUKITTINGGI PADANG.Tapi belum ada contact untuk uruskan lawatan nya.Jangan risau.Saya boleh untuk mempermudah urusan lawatan tuan dan puan.Untuk dapat kan info nya.Sila contact saya di talian....
    Call/sms/whatsapp..
    +6285374176166
    E-mail.armanpribadi@gmail.com


    Terimakasih


    Wassalam..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum..
    Salam dari MINANG KABAU.Yang biasa disebut dengan nama BUKITTINGGI PADANG.Salam juga dari saya ARMAN BUKITTINGGI.bergerak sebagai pemandu pelancongan dan driver..Saya nak tumpang iklan kat blog ini.Bila ada tuan dan puan yang nak buat rancang an untuk melawat ke BUKITTINGGI PADANG.Tapi belum ada contact untuk uruskan lawatan nya.Jangan risau.Saya boleh untuk mempermudah urusan lawatan tuan dan puan.Untuk dapat kan info nya.Sila contact saya di talian....
    Call/sms/whatsapp..
    +6285374176166
    E-mail.armanpribadi@gmail.com


    Terimakasih


    Wassalam..

    ReplyDelete

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...