Friday, March 8, 2013

Edisi macam macam

Salam.. Sesaje nak share n meluahkan rasa tersimpan di kalbu.. Ramai org sekarang ni part time atau membuat pelaburan utk masa Akan datang..

Ada yang Melabur melalui ASB, ade yg melalui public mutual, ade yg melalui emas dsb la..

Pelaburan Dan simpanan sangat la penting..long term investment.. For me if ko ade duit pepandai la kan.. Dulu mmg terfikir nak menyimpan bagai.. Tp ape kan daya duit tu mmg sgt terhad.. Bak umpama gali lobang tutup lobang..

Bila Dah 'ado' sikit.. Baru Pk nak beli apa yg tak dpt beli.. Tu pun Pk lama gak..relevant ke.. Perlu ke.. ITu my story la.. Dah dpt ape Idaman kalbu tp secara cash ok.. Jgn la ko nak dslr ko buat loan sampai 3 tahun.. Sakit woo..kalau ko jenis tenggelam timbul bayor bil..

Bila Dah dpt ape yg dihajati.. Barula start menabung..aku bersyukur asben Anak peneroka.. So bolehlaaaa masuk saving under felda.. Sgt lumayan k.. Mula2 kami masuk duit raya anak2 sikit2 skrg Alhamdulillah.. ASB pun still active..

Dan kami pun buat la sikit2 pelaburan gold bar..tk Banyak.. Janji ade la sesuatu.. Sebenarnya niat pun takde desperate sangat nk jual if sesak2.. Tapi manusia ni ade kategori yg Denali kot.. Time org nak jual.. Pung pang pung pang cakap tak laku.. Mmg la skrg harga emas Turun.. Saper nak jual.. Kalau harga naik baru jual..tak suke la mentality negatif McM ni.. McM dia semua tahu kan..

Pastu boleh plak 2 hari Selepas ckp laku la siap suggest nak ade org beraniii Amek.. Haram.. Org yg di propose tu Dulu konon nak Kasi masuk saham.. Berjanggut aku tunggu sampai aku sendiri p uruskan saham tu.. Tak payah..

Lepas ni org yg kutuk2 tu mulala bz nak beli emas plak kenn.. Tak mahu kalah.. Org pajak tanah ko pun nak pajak tanah.. Org beli iTu ko pun Sama nak beli iTu..very da annoying la.. If tak Kondem tak heran sangat but suka sgt cedok idea org lain.. Tak sukeeeeeee

Ishhh sabar.. Ok tu jer.. Kepala wentg sikit.. Taa

No comments:

Post a Comment

HI

Morning people..its a longgggggg time not too bloging myself..definitely i m too busy with my house routine n my work thinggy..hhaha..life ...