Sunday, August 4, 2013

Day 5

Salam.. Today baby icha aka baby sarah ke kk berdekatan nak check bacaan jaundis.. Alhamdulillah turun even tak byk but still turun la.. Tomolo dia akan p check sekali lagi but around 4 pm.. Entah la berpantang kali ni aku rasa mcm tak convinence..rasa mcm lil bit messy la..tot berpantang sendiri ez even kita dah hire confinement lady but tis feeling rasa mcm tak best..hubby plak dah bayar utk 7days.. Think nak terminated aje coz kalau arrange masa betul2 rasa mcm boleh buat sendiri kot cuma semangat tu kena kuat la..

Cuma yg susah bg aku nak uruskan sendiri nak mandikan baby.. N sediakan lunch berpantang..lain ok..day 5 ni alhamdulillah tak seteruk semasa berpantang kan yaya dolo..masa yaya tu minggu pertama tu sangat sakit tak boleh nak bangun n bergerak..but kali ni badan ok sikit la..tp kata org tak boleh la lasak sangat..selagi luka csec belum betul2 kering..

Agaknya ni la felling baby blues kot..utk bb 2 hari ni mummy sanggup sacrified masa tido coz nak bf baby ikut time.. Kalau tak susah selagi keadaan dia dlm zon selamat.. Dah zon selamat mummy boleh bernafas lega..tp nampak mcm dah kurang sikit petang ni.. Around 7 plus nak susukan dia..ok nothing much.. Taaa

No comments:

Post a Comment

happy

Hi olls.. Its long time no blogging..as usual life is more busy more merrier..but the best things after last entry of my blog posting..defi...